Skip to content
16 reacties
996 weergaves

Grote schaamlippen

Hoi! Ik ben een meisje van net 14 en ik heb al een paar jaar best grote binnenste schaamlippen. Hierdoor zitten heel veel onderbroeken niet goed en steken de lippen ook echt helemaal uit. Het is alsof ik twee ballen heb. Nou ja, zo groot zijn ze nou ook weer niet! Maar weten jullie wanneer dit weggaat of wanneer het bij jullie is weggegaan?? Ik weet wel dat mijn moeder dit nog nooit heeft gehad, dus ze kan er ook niks over zeggen.

14 jaar
4 jaren geleden

16 Reacties

  • Dat de voorhuid niet genoeg over je eikel kan, is niet omdat je voorhuid plakt, maar omdat je toompje te kort is en dus strak komt te staan als je je voorhuid naar achteren trekt bij bv. het aftrekken. Soms kan je voorhuid wel plakken net als bij meisjes d'r schaamlippen maar dat komt vaak doordat je seksueel opgewonden bent en gaat ook zo los als je wat doorduwt. Als bij een jongen het toompje te strak is wel naar de huisarts gaan. Waarschijnlijk wordt je dan besneden.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat aan elkaar plakken schijnt iets met hormonen te zijn? Heb ik ooit gelezen. Dat schijnt wel meer voor te komen bij meisjes. Bij jongens kan het ook dat hun voorhuid aan hun eikel plakt en ze die niet naar achter kunnen trekken. Daar stond toen bij dat je dan naar de dokter moet, en dat je een hormonenzalf erop moet smeren. Best naar een gynecoloog gaan denk ik, die weet direct wat het is.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • @TS

    Hoe kunnen die binnenste schaamlippen aan elkaar plakken?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Zo erg is dat niet,dat is jouw lichaam en daar doe je zelf er niets tegen, accepteer het nu een maal, hoe groter je wordt, hoe minder ze worden! Het is aan jouw, in je lichaam te snijden is er nu nog geen moest.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • En ze plakken ook aan elkaar. Vandaar die ballen (TS)

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Heel grote schaamlippen vind ik niet zo leuk om te zien, maar schaamlipjes die eventjes uit de buitenste komen piepen en te zien zijn vind ik dan wel leuk.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat jouw binnenste schaamlippen zichtbaar zijn vantussen de buitenste en ook een stuk groter, dat is bij heel veel meiden zo. Bij mij ook. Ze hangen bij mij echt best een stukje naar buiten zeg maar en ik kan ze ook best ver open trekken. Soms is het wat lastig als ik langere tijd fiets. Maar, het zijn bij mij flapjes zeg maar, geen ballen zoals jij beschrijft. Wel worden ze voller als ik opgewonden raak. Ik heb me er toch een paar jaar best voor geschaamd wel, zo groot zijn ze wel, en dus echt altijd zichtbaar. Intussen weet ik dat veel meiden best grote binnenste schaamlippen hebben en ook dat jongens dat juist vaak heel mooi vinden. Zolang ze geen pijn doen, lekker laten zo. Gaan ze pijn doen dan toch maar eens naar je huisarts. Niet leuk, heel schaamtevol, ik weet het, maar ja, pijn is ook niks.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij mij zijn ze ook groter dan de buitenste. Dit is heel normaal. Ze steken 1,5cm uit.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • TS hier! Ik had geleerd dat de buitenste schaamlippen erom heen groeien. Dus ik denk dat het normaal is?

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Dit heb ik ook en ik ben er trots op 

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij mij zie je ook zeker omdat ik daar scheer. Ik heb mijn moeder bloot gezien en bij haar zie je het ook. Denk dat het gewoon is.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • (ander meisje van 14, niet ts)
    Kleiner gaan ze zeker niet worden denk ik? Hoogstens gaat je heuveltje errond misschien wat voller worden, maar lijkt mij twijfelachtig? Best met je gynecoloog bespreken.

    Vraag ook wat de risico's zijn van schaamlipcorrectie? Snijdt dat dan ook "lustgevoel" weg? Want daar zitten veel zenuwen. Geeft het littekens, of littekenpijn? Rekt je vagina daarna nog even goed uit, voor als je later kinderen wil? Gaat je kutje er dan nadien uitzien als een glad kinderkutje? Of meer als een verrimpelde kiwi? Dat moet je echt goed navragen.

    En zijn er risico's als je toch geen correctie laat doen?

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi, als ik jou was zou ik me er niet zo veel zorgen over maken. Ik zou als ik jou was gewoon ondergoed zoeken dat wel lekker zit en dan komt het wel goed

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt j19! Op de basisschool heb ik geleerd dat die grote schaamlippen normaal is. Dus ik weet dat nog niet zeker, maar als het nog niet weg is over 4 jaar, ga ik wss wel!

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • ....helaas worden dergelijke cosmetische operaties niet meer vergoed door de zorgverzekering. Behalve dan wanneer er een medische indicatie is. Je zal dat aan je dokter moeten vragen. Maar vanzelf gaan die dus niet weg.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi lieverd. Ik snap dat dat een rot probleem is. Dit gaat niet zo maar weg. Je zal eventueel daar mee naar een arts moeten gaan die een schaamlippen corectie kan doen. Dit is een operatie die ze uitvoeren en er voor zorgen dat alles weer mooi en netjes is. Groetjes D xx. Stay safe.

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten