Skip to content
9 reacties
916 weergaves

Scheren

Hoi! Ik had een vraagje! Ik heb dus haar op mijn armen (natuurlijk niet alleen op mijn armen lmao) en ik ben daar nogal onzeker over. Want altijd als ik er naar kijk, zie ik het zitten. Dus ik ben bang dat andere mensen het op school ook gaan zien en dat ze erover gaan roddelen ofzo. Maar mijn moeder zegt dat ik het absoluut niet moet doen, want dan worden ze juist nog dikker en bruiner/zwarter. Dus ook beter zichtbaar. Mijn vraag was dus: scheren jullie je armen wel of niet? Alle leeftijden mogen antwoorden! x V!

13 jaar
4 jaren geleden

9 Reacties

  • TS hier!! Bedankt! Ik heb het laten harsen!!

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is absoluut geen slim idee om je armen te gaan scheren! Daar krijg je alleen meer huidirritatie en stoppels van; dat ziet er nog minder mooi uit. De haren groeien niet dikker terug zoals eerder gezegd werd, maar zijn wel ;plat' in plaats van puntig waardoor ze dikker lijken. Daarnaast heb ik uit eigen ervaring geleerd dat als je eenmaal ergens scheert (ooit een stukje van bovenbenen meegeschoren) het altijd donkerder nog te zien is.

    Wat je zou kunnen proberen is voorzichtig het haar te knippen (met een nagelschaartje) als het wat langer is, maar pas op dat je niet in je arm knipt.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ai, ik heb dat nog nooit gedaan. Klinkt pijnlijk. Hopelijk is twee paracetamolletjes een uur vooraf een werkzaam alternatief voor de alcohol?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Alcohol puur tegen eventuele pijn bij waxen /polsband. Zo heb ik het altijd gedaan en nu nog soms. Flesje wijn of andere drankjes en aansluitend deed ik met plakband ontharen.

    Zei al 13 en alcohol drinken is niet juist . Moedig het ook zeker niet aan..die keuze is aan de persoon zelf

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik scheer mijn armen niet. Maar als je je haar afscheert, dan groeit het toch even snel met dezelfde dikte terug? Omdat het korte stoppeltjes zijn na het scheren lijkt het alleen dikker. Dat is wat mij vaak verteld is. Als iemand iets anders gelooft, laat het gerust weten. Want ik weet zelf ook niet wat ik eigenlijk moet geloven.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • #18m dus waxen en alcohol?

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Aan Meisje 13.

    Scheren heeft weinig zin. Als je echt kwijt wilt of langdurig kwijt wilt dan is er maar 1 optie. Is wel pijnlijk. Maar het beste resultaat uit eigen ervaring

    De beste manier die wel wat pijnlijk is, is plakband op je armen of waar dan ook op je lichaam waar je geen haar wil.

    Dan de plakband in een ruk en snel er van af trekken. Zo onthaar je de huid het beste. Erna wel paar dagen de huid met crème insmeren.

    Tip: drink van te voren alcohol houdende drank. Als je een beetje aangeschoten bent van alcohol, dan voel je minder.
    Met 13 jaar alcohol drank drinken is natuurlijk niet goed, maar het helpt wel .

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Lieve meid van 13 o wat ben je mooi je nu al druk maken over dingen die helemaal niet relevant zijn zo het meisje van 17 zegt het leven gaat door je weet niet wat de toekomst met je doet geniet zo je bent en ga lekker met je vriendinnen om.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik scheer het niet. Want dat wordt een neverending story. Het komt terug en korte haren voelen stekelig aan. En ik wil niet hele dagen in de badkamer met dat ontharingsspul in de weer zijn. Heb je donkere haren? Die zie je beter, ook al heb je er maar evenveel of misschien minder dan iemand met een lichtere haarkleur. En dat anderen het zien, phw ja, beauty is in the eye of the beholder, dus misschien zien ze dat wel helemaal anders dan jou. Ze hebben dan wellicht iets anders over zichzelf waar ze onzeker over zijn. Iedereen heeft wel iets. Maar je hebt vast ook mooie eigenschappen en als je die benadrukt kan dat eigenlijk best wel zelfvertrouwen geven!

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten