Skip to content
4 reacties
431 weergaves

Ongesteld

Hi, een aantal dagen geleden had ik buikpijn en last van mijn spieren. Die dag daarna had ik ineens wat bruins in mijn onderbroek. Na vier dagen is dit pas gestopt. Ben ik nu ongesteld geworden?

14 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Ik was 13 en had eerst wat bruinig oud bloed in mijn onderbroek maar was goed voorgelicht dus had al maandverband en schoon ondergoed bij mij. Soms voel je aan je onderbuik en soms niet zeker lastig de eerste paar keer. En praat er andere over die het al hebben gehad dat helpt.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt! ??

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja, ik denk dat het begonnen is bij jou! Neem alvast je voorzorgen. Hieronder zet ik een paar tips:     Ga naar de winkel en koop maandverband van het soort dat jou het prettigst en meest praktisch lijkt. Lengte, dikte en breedte verschillen nogal. Misschien kan je ook eens vragen aan zus/moeder/vriendin welke zij gebruiken en aanraden. Maar 'ideaal' is eigenlijk voor elke meid verschillend. Als het oncomfortabel zit of schuurt, haal dan een andere soort.   Je kan ook voor tampons kiezen, maar dat is misschien niet zo handig voor de eerste keren. Niets houdt je echter tegen om die te proberen als je dat wil. Echter alleen maar in je vagina inbrengen als je voldoende menstrueert - anders gaat dit erg stroef. Lees de bijsluiter/instructies erg goed.   Zorg misschien ook voor een pakje inlegkruisjes, die zijn handig om in je slipje te doen als je denkt dat je ongesteldheid er weldra aan komt (zoals je al aangaf kan je dit vooraf voelen door buikpijn), of om te gebruiken wanneer je menstruatie zo goed als voorbij is en je maar heel erg weinig bloed meer verliest.     Trouwens, als je elke keer last hebt van buikpijn/spierpijn voor of tijdens je menstruatie, kan je gebruik maken van een pijnstiller. Deze op basis van Naproxen werken erg goed - misschien even je moeder of oudere zus vragen om een pakje voor je te halen. Vanaf 16 jaar kan je ze kopen. Sommige meiden worden werkelijk misselijk van de pijn. Als ook jij hier last van hebt, weet dan dat je dit niet bij elke ongesteldheid zomaar moet ondergaan. Ik had ook elke maand flinke last maar met dit middel is dit eigenlijk volledig weg, ik wou dat ik dit eerder wist want ik heb er wel een paar jaar onder geleden. In Nederland is Naproxen ook verkrijgbaar bij de drogist of Kruidvat, Etos enz. Het is echt niet duur (In het kruidvat 1,49 euro voor 10 pilletjes). Het wordt ook verkocht als Aleve Feminax. Die zijn duurder maar ietsje sterker en werken daardoor mogelijks iets beter.     Als je nog vragen hebt dan mag je ze zeker stellen. xxx

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is een aankondiging van je lichaam. Je werkelijke cyclus die in het begin best nog wel onregelmatig kan zijn, zal weldra aanvangen.

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten