Skip to content
8 reacties
549 weergaves

Vraagje

Even een vraagje, waarom is bloot zijn raar of als je bloot gezien wordt ofzo, moet je je dan schamen, iedereen is onder zijn kleren toch zo

12 jaar
4 jaren geleden

8 Reacties

  • Het is wel strafbaar om bloot voor het raam te staan. Zeker als man. Maar probeer het gewoon uit op het moment dat er meisjes of vrouwen langskomen. Men noemt dit exhibionisme.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • M17 als je thuis bloot voor het raam gaat staan krijg je echt geen boete hoor, bij jouw thuis gelden jouw regels. Je moet natuurlijk geen sexuele dingen doen voor het raam

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • vergeten te zeggen is gewoon als je je kamer moet delen.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Feitelijk is het idd helemaal niet raar. Blootgewoon om het maar zo te zeggen. De voornaamste functie van kleding is om ons te beschermen tegen koude. Dat is niet zo vreemd in ons klimaat natuurlijk. En we zijn dus gewend om elkaar met kleding te zien. Maar het jezelf (moeten) schamen voor je blote lichaam is binnen onze cultuur over de eeuwen heen zo gegroeid. Sterk aangemoedigd door de kerk (het geloof).
    Van nature heeft een mens die schaamte niet. Kijk bv. maar eens naar inheemse culturen waar de westerse wereld nog niet veel invloed op heeft gehad; daar lopen inboorlingen vaak nog (half-)naakt.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat hangt eigenlijk van de cultuur af. Hier bij ons in het Westen word je op de bon geslingerd als je naakt bent in het openbaar, maar in delen van Afrika is het heel normaal dat vrouwen met hun borsten bloot lopen (geen idee of ze ook geen broek aan hebben, heb niet goed genoeg gekeken). Afgezien van een stukje naaktstrand of de nudistenclub wordt openbaar naakt zijn bij ons niet getolereerd. Terwijl het is zoals je zegt: iedereen is onder zijn kleren hetzelfde. Onze cultuur bepaalt echter dat we vanaf jongsaf de boodschap meekrijgen dat we ons lichaam moeten bedekken en ons moeten schamen als daar een stukje van zichtbaar wordt, al dan niet per ongeluk.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Bloot is normaal als je naturist of nudist bent. Thuis mag je ook gewoon bloot zijn, maar niet bloot voor het raam gaan staan. Daar krijg je toch een boete voor. Iedereen is in principe hetzelfde onder zijn/ haar kleding. Ben jij graag bloot omdat je dit vraagt?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee, in principe is bloot zijn niet gek aangezien iedereen het uiteindelijk wel eens is en we er allemaal anders. Toch blijft het wel altijd bijzonder en moet je weten dat sommige mensen er ook anders over denken en er misschien andere bedoelingen mee hebben. Maar wees lekker jezelf.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • als je bloot ben in je kamer en badkamer vind ik dst niet raar wel op andere plekken.

    13 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten