Skip to content
16 reacties
1120 weergaves

Mastruberen

Wat is mastruberen? Is dat het zelfde als vingeren?

14 jaar
4 jaren geleden

16 Reacties

  • Het enige wat echt spant is een stijve in mijn broek als ik een lekkere vrouw zie

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik dacht dat jongens hun ballen regelmatig 'moeten' leeg maken of dat anders begint te spannen of zo.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Vrijwel alle jongens masturberen, meisjes doen het niet allemaal. Het is gewoon lekker, en je leert je lijf goed kennen. Jongens trekken zich ook af als ze verkering krijgen, meiden doen dan wat minder, een beetje dom want je ontzegd je dan genot. Masturberen zou je ook moeten doen als je verkering hebt, jezelf, terwijl de ander kijkt, en elkaar. Zo leer je wat de ander naar een orgasme helpt.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Klaarkomen geeft een gewoon een zekere kick. Meer is dat niet. Maar 1 x per dag is voor mij wel genoeg.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • jongen 18; er zijn echt waar genoeg jongens die niet of nauwelijks masturberen. Het is maar net waar je jezelf aan wilt overgeven.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • dus jongens ervaren een mentale druk maar meisjes doen het gewoon omdat ze het lekker vinden..... Dat is wat jij dus schrijft. Wat is het verschil?
    Wat een onzin allemaal. Hoe meer jij schrijft, hoe meer onzinniger het wordt. Jongens die meerdere malen per dag masturberen doen dit vooral dwangmatig en daar ligt geen enkele logische noodzaak aan ten grondslag.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik bedoelde met de druk er af halen de metale druk. Lichamelijk gezien is masturberen bij jongens niet noodzakelijk omdat het lichaam dit zelf regelt met een spontane zaadlozing. Maar weinig puberjongens met een lijf vol hormonen zullen kunnen volhouden om niet te trekken. Zeker als ze ook nog contact hebben met mooie meisjes, zal er toch echt getrokken moeten worden om de geestelijke druk er af te halen. Het effect van mooie meisjes op puberjongens is ongeloofelijk krachtig.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Als een jongen niet aftrekt, heeft die wel regelmatig een natte droom om zijn sperma er uit te laten.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij jongens noodzakelijk?

    Denk ik niet. En er zijn ook jongens die niet masturberen en nooit een natte droom hebben.

    Ik vind een natte droom wel heel leuk. Minpuntje is dat je soms met een vlekkerig laken hebt of nogal wat rotzooi in je slaapzak als je op kamp bent.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • "Bij jongens is het noodzakelijk om de druk eraf te halen", hahahaha jongen 18; geloof je het zelf? Wat een onzin. Als je als jongen niet masturbeert dan komt je zaad en prostaatvocht er toch gewoon uit hoor. Dat gebeurt dan tijdens een zg natte droom. Maar ik begrijp dat je een excuus nodig hebt om te masturberen.......

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ga zo een appje uitproberen.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je jezelf lekker wil verwennen zonder met je vingers naar binnen te gaan of je klitje aan te raken, kan je ook zo'n vibrator-app (er bestaan er meerdere) downloaden op je smartphone. Daarmee kan je dan (best door je slipje heen, want je telefoon zit vol ziektekiemen) jezelf naar nieuwe hoogten brengen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Masturberen is bedoeld voor in de pubertijd voor de periode dat je nog geen seks hebt met een partner. Bij jongens is het noodzakelijk om de druk eraf te halen. Bij meisjes is het gewoon voor de lekker. Omdat het bij meiden niet noodzakelijk is rust er een taboe op, niet alle ouders willen hebbeb dat hun dochter dit al doet.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ken meisjes die niet over hun clitje wrijven en ook geen vinger(s) inbrengen in hun vagina maar tosch masturberen door hun zachtjes en regelmatig een schaamlip (of beide schaamlippen) tegen hun clitje duwen of de onderkant van hun venusheuvel (dus boven het clitje) te masseren.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Masturberen is sex met jezelf. Jongens doen aftrekken en meisjes wrijven over hun clitoris of doen 1 of meerdere vingers in hun vagina ( vingeren). Begrijp je het?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Het woord mastruberen bestaat niet. Het is een foutieve schrijfwijze. Waarschijnlijk wordt bedoeld; masturberen. En masturberen betekent jezelf bevredigen. Leesa hier op wikipedia; https://nl.wikipedia.org/wiki/Masturbatie

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten