Skip to content
5 reacties
564 weergaves

Hoe begonnen met scheren

Ik zie hier op het forum dat zeer veel meisjes hun schaamhaar scheren. Maar hoe zijn jullie daarop gekomen om dat te doen? Ik zag vorige week mijn beste vriendin bloot en zij had geen schaamhaar. Nu twijfel ik of dat ik het ook zou scheren of niet

14 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Ik ben begonnen met scheren toen ik 2 jaar geleden een atb gekocht had.   De eerste keer dat ik een rit ging maken zag ik mijn schaamhaar door mijn fietsbroek naar buiten prikken en dat vond ik wel zó lelijk dat ik meteen een scheersetje gekocht heb en alles daar onder en onder mijn oksels weg ben gaan scheren.     Ik scheer alles 2x in de week (ook in de winter) en als ik klaar ben smeer ik alles heerlijk in met babyolie tussen mijn benen.    

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je nog maar heel weinig en heel dunne haartjes hebt, kan je ze ook epileren. Als je dat blijft doen, dan worden hun worteltjes slapper en dan doet het hoe langer hoe minder pijn. Maar als je te lang wacht tot de sterk en dik zijn, dan doet het veel teveel pijn om te epileren met wax. Dan moet je ze met een pincet 1 voor 1 uittrekken, maar dan ben je wel lang zoet. Of misschien kan je ze laten uittrekken door je vriendje, misschien wil die daar wel een halve dag tijd in steken als hij daar vanonder mag frutselen. :-) Het enige wat jij dan nog moet doen, is op je tanden bijten.

    Laseren met een soort speciaal flitslicht gaat ook, maar is heel heel duur. Dat kan je niet zelf. Een vriendin heeft dat laten doen omdat zij hirsutisme heeft (of zoiets, dat betekent veel teveel haar), maar zij kreeg het daarom voor een deel terugbetaald door de ziekenkas. Laseren maakt de haarwortels kapot, zodat geen haar meer kan groeien. Het effect blijft veel langer: na een aantal beurten blijft het een half jaar goed. Maar bij ons komen er nog nieuwe haartjes bij. Hoe ouder je wordt, hoe langer het kaal blijft, omdat er dan bijna geen nieuwe haartjes meer bijkomen.

    Of je kaal wilt zijn of niet moet je zelf kiezen. Ik vind kaal mooier, want ik vind al dat haar maar vies, ook okselhaar en beenhaar. Alleen mijn hoofdhaar moet natuurlijk blijven. :-) Maar rosse en goudblonde meisjes staan soms wel heel mooi met haar vanonder als het dezelfde kleur heeft als hun hoofdhaar en hun wenkbrauwen. Vind ik.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • is scheren raar als je 12 bent? mijn vriendinnen hebben nog geen haar ik ben de enigste.

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Doe wat je wil maar ik zit op volleybal en de helft scheert en de andere niet. In de zomer scheren de meeste maar niet iedereen. En er zijn maar 2 die een relatie hebben waaronder ik.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind het niet mooi staan en ook mijn vriendinnen scheren alles weg. Het is ook veel makkelijker met je ongesteldheid. En ook met masturberen is het lekkerder. Gewoon een keer proberen.

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten