Skip to content
11 reacties
5074 weergaves

Sauna klas

Ik ga met 3 meiden uit me klas naar de sauna. Is dat niet raar? Ze vroegen mij mee en het leek mij best gezellig maar om elkaar bloot te zien is best apart. Hebben jullie dat welleens gehad? En je bent toch ook niet de hele tijd bloot?

15 jaar
4 jaren geleden

11 Reacties

  • Ik ben dat meisje van dat zwemmen. Ik snap je punt maar persoonlijk heb ik daar eigenlijk ook geen probleem mee. Ik zie die mensen maar voor één keer in mijn leven. Ik ken hen niet, zij kennen mij niet. Bovendien zijn zij daar voor exact dezelfde reden als jij, om te ontspannen in een sauna. Ik snap wel wat je bedoelt. Enkele vrienden en vriendinnen waarmee ik het daar toevallig ook over heb gehad vonden het ook niet leuk om naakt gezien te worden. Dat heeft meestal met de puberteit te maken, sommigen accepteren hun lichaam gewoon sneller dan anderen.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • @meisje van 15. Nee dat klopt! We hebben allemaal hetzelfde. Mijn borsten zijn alleen wel iets groter dan dat hun hebben.

    Het is ook meer om met zoveel onbekende daar bloot te zijn. Wat jij zegt met omkleden, dat durf ik wel met ze! :) Heb zelfs wel met 2 meiden uit mijn klas in zo'n klein hokje samen omgekleed aangezien de grote gezamenlijke dicht was (?waarom geen idee) en de rest was daardoor super druk en bezet. Dus met zijn drieën in zo'n ding, super krap.

    Dus elkaar bloot zien ja dat is eigenlijk inderdaad niet zo raar nee. Dankjewel, maar de rest van de mensen daar ja weet niet.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zwem al sinds mijn dertien en daar kleed ik me ook altijd gewoon om met mijn vriendinnen. Ga er gewoon heen en wat maakt het uit of je hen naakt ziet en zij jou? Ik bedoel maar, het is niet alsof jij verbaasd gaat zijn dat zij ook een spleetje hebben of wel soms?

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Klinkt heel goed en ja dat weet ik ook zo niet of ze ons binnen laten. Ik denk dat ik eerst wel badkleding doe als ik ga. Maar dankjewel hoor!

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben benieuwd of ze je toelaten, want 15 is wat jong. En ja, gekeken wordt er, zeker, in een sauna. En een enkele keer worden gasten aangeraakt door andere gasten, maar, dát is niet de bedoeling en daar kun je zeker iets van zeggen ook. En nee hoor, je bent zeker niet de hele tijd bloot, al ben je dat dus wél in de sauna's en de baden. Daartussen trekken de meeste mensen toch een badjas aan of slaan een handdoek om, al is daarmee de naaktheid niet altijd bedekt. Wél in het restaurant trouwens, daar is naakt ongewenst. Maar vooral, ga voor een dag met veel plezier, kijk en vergelijk gerust ook, elkaar en andere gasten. En geniet van een goed verzorgde dag. Oh, als je het geld ervoor hebt maakt een massage- of hamam-behandeling het wél echt af, een aanrader.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Sauna is heerlijk maar wel apart met vriendinnen van school.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • @iedereen. Dankje voor de reacties. Een sportcentrum of badkleding dat is wel een goed idee. Zal het ze voorstellen!

    Maar ben je bij een sauna de hele tijd bloot dan? Je hebt toch soms een handdoek om dacht ik.

    @meisje14, nee met gym in ondergoed is het niet raar maar om daar helemaal bloot te zijn met anderen is het nu denk ik wel. :p

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Als het echt jounw vriendinen zijn oke maar zijn het vriendinnen die normaal Niks met jou doen of afpreken zeg maar nep vriendin zou ik het niet doen

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Zo raar is het toch niet om elkaar naakt te zien?

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Mogelijk is het een badkleding-dag.....

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • toen ik jouw leeftijd had vond ik dat niet fijn. het gevoel bekeken of zelfs begluurd te worden over hoe je ontwikkeld bent enzo. nu ik op kot zit gebeurt t wel meer dat we met enkele vriendinnen samen naar de sauna gaan. soms in sportcentrum (daar is t niet naakt, misschien beter voor jou). soms in een echt saunacentrum. daar is het wel naakt. dan 'keuren' we de jongens en dat is wel grappig soms

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten