Skip to content
12 reacties
992 weergaves

Scheren

Hey meiden, Ik scheer me wel minimaal 1x per week maar het haar groeit erg snel terug(oksel en schaamstreek). Ik wil liever niet harsen, dat lijkt me te pijnlijk. Weten jullie nog andere methoden?

16 jaar
5 jaren geleden

12 Reacties

  • Er bestaat ook ontharingscrème... nu je mag dit wel niet te veel gebruiken! Ik weet niet of het gezond is maar je kunt het gewoon kopen bij de drogist!

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik scheer me gwoon iedere dag, meestal in bad ofzo. Dan is het ook niet zoveel werk

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • @ Jongen van 19: Het groeit natuurlijk niet bij iedereen even snel. Mijn ex kon het 's ochtends scheren en dan stonden er 's avonds al weer duidelijk voelbare stoppels. Maar mijn vriendin kan het scheren, en dan is het ook de volgende dag nog zo goed als glad, en veel te kort om weer makkelijk en zonder pijn te kunnen scheren. Maar na twee dagen kan dat wel weer.

    Hoe dan ook, ik ben het er helemaal mee eens, als je het persé glad wil hebben is het veel te weinig om maar één keer per week je kut te scheren.

    Alle opties hebben voor- en nadelen:

    - Vaker scheren: simpelste oplossing, maar als het haar te langzaam groeit werkt dit ook niet altijd goed. En wie nu maar één keer per week scheert is met dagelijks of om de dag scheren veel meer geld kwijt aan scheermesjes en scheerschuim.
    - Waxen/harsen: superglad resultaat, maar je moet wel weer wachten tot de haartjes ongeveer 5 mm lang zijn voordat je weer kan waxen.
    - Ontharingscrèmes: heel voorzichtig mee zijn op gevoelige huid, vooral bij de schaamlippen. Resultaat is vaak nauwelijks beter dan met een goed scheermes.
    - Trimmen: als je het kort houdt ziet het er netjes uit en is het pijnloos, maar het resultaat is natuurlijk niet glad. Maar het is een goede optie als het niet persé kaal hoeft te zijn.
    - Niet scheren: dan heb je natuurlijk ook geen glad resultaat, maar als het wat langer is voelt het wel zacht aan. Er zijn genoeg meiden die helemaal niet scheren. Je kunt altijd proberen of het wat voor je is. Niet iedereen vindt een harige poes mooi maar het bespaart een hoop gedoe. Het overwegen waard als niemand anders het te zien krijgt, of als je partner dit leuk vindt.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Laten harsen is echt het beste. Niet scheren. Met scheren stimuleer je alleen je haargroei maar. De haartjes komen steeds sneller en dikker terug. Van begin af aan harsen geeft het beste resultaat. Ik ken moeders die hun dochtertje meteen al beginnen te harsen bij de eerste haargroei. Als je jong begin komen de haartjes steeds dunner en kleiner terug. De meest gemaakte fout is de haargroei eerst stimuleren met scheren en als de haargroei dan te erg wordt dan pas beginnen met een harsbehandeling. Dat is vragen om pijn.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn vriend scheert maar 1 keer in de week hoor.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Mannen scheren hun kin dagelijks, waarom zouden ze dat doen? Eens per week, dan vráág je toch om stoppels! Je oksels en je kut scheer je dagelijks, als je een gladde huid wilt, zo simpel is het.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Een keer per week scheren is toch ook niet zo veel? Als het zo snel groeit kun je het toch vaker scheren. Bijvoorbeeld elke dag of om de dag.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Gewoon, als ik me douche scheer ik mijn schaamlippen altijd, en meestal mijn heuvel ook, soms laat ik een streepje staan

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Gewoon je laten harsen bij de schoonheidsspecialiste. En ja dat doet pijn. Maar wie mooi wil zijn, moet pijn lijden....... Veel meiden en vrouwen laten zich harsen en dat het pijn doet vinden ze er gewoon bijhoren.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • waarom scheer dan lijk je weer 11

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Laserontharing. Zoek zelf maar op Google.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben gelezerd , en er groeit niets meer, mijn oksels, schaamstreek, binnenkort armen en benen.

    19 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten