Skip to content
15 reacties
3735 weergaves

Bekkenbodem fysiotherapie

Hey meiden, Ik moet binnenkort naar een bekkenbodem fysio, vandaag een gesprek gehad en het klinkt echt al de hell. Ik moet dus bloot daar beneden en dan gaan ze dus via mn vagina voelen naar die spieren ofzo iets. En hij had het over 10/15 behandelingen moet ik dan elke keer bloot. Zie er zo tegen ol denk dat ik niet ga hoor Heeft iemand dit ooit gehad?? Zoja, tipsss en ervaringen plzzz

19 jaar
5 jaren geleden

15 Reacties

  • Dit is allemaal heel normaal bij bekkenbodemtherapie. Logisch dat je je moest uitkleden, hoe kunnen ze je anders behandelen. Dus niet zeuren en gewoon ondergaan. Volgende keer krijg je de meting zoals je therapeute al heeft aan gegeven. Dat inwendig onderzoek via de anus pijn doet is normaal en hoort er bij.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @m19 Sterkte met het meten. Ze hebben iets dat ze in je opblazen. Dat vond ik mega vervelend. Het voelen in je ga je dan makkelijk vind. Was mijn ervaring toen

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Vandaag de eerste keer daar geweest, ik voelde me zo ongemakkelijk. Ik moest me uitkleden van onder en op tafel gaan liggen, ze heeft gevoeld in mijn vagina dat was niet fijn en voelde ongemakkelijk, ze zegt dat ze de volgende keer een meting wil doen. Ook heeft ze via mijn anus gevoeld dat deed zo veel pijn. Maar t moest even. Moet volgende week terug voor een meting. Zie er nu al tegen op

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • ik ben NIET de ts;
    Jij hebt last van het niet / slecht ophouden van je urine heb je eerder geschreven. Dat betekent dat ze niet de kracht van je sluitspier hoeven meten / trainen. Wel zal er een meter in je vagina worden gedaan om daar de kracht van je spieren te meten. Mogelijk dat de therapeut ook nog met haar vingers zal voelen.
    Sterkte, wanneer moet je?

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Inwendige behandeling hoort gewoon bij deze therapie. En kan door zowel mannen als vrouwen gegeven worden. Het is een medische behandeling, geen seks. Er zijn toch ook genoeg mannelijke gynacologen. Dus TS niet zeuren, gewoon laten doen als ze zeggen dat het nodig is bij jouw. We moeten allemaal wel eens dingen ondergaan die we niet leuk vinden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @m17 klinkt echt als de hell als ik dst zo lees kan je vertellen wat er precies gaat gebeuren? En moet er echt iets in mijn kont dat wil ik echt niet. Helpp!!

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Klopt wat m.17 jr. schrijft. Ook jongeren kunnen deze therapie krijgen voorgeschreven. Voor wie is deze therapie zoal bedoeld:

    Bekkenbodemtherapie is bedoeld voor mannen en vrouwen met klachten in het bekkengebied. Deze kunnen al dan niet samenhangen met bijvoorbeeld een zwangerschap, de overgang of een operatie in het bekken-buikgebied. Bekkenbodemtherapie kan uitkomst bieden bij de volgende klachten:

    * Ongewild urine- of ontlastingverlies (incontinentie)
    * Seksuele problemen (door problemen met de bekkenbodem)
    * Moeilijke stoelgang
    * Verzakking van blaas, baarmoeder of darmen
    * Pijn in de onderbuik, bij de anus of aan de geslachtsdelen.

    Verschillende therapeuten gebruiken een formulier waarmee de patient toestemming geeft voor een inwendig onderzoek wat vaak gekoppeld is aan een dergelijke therapie. Hier een voorbeeld van een dergelijk formulier;
    https://verheulenweerman.nl/fysiovenw/pdf/Bekkenfysiotherapie-toestemmingsformulier-inwendig-onderzoek.pdf

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb er als kind ervaring mee rond mijn 13e. Dus onzin Dat het alleen voor oudere vrouwen is. Leuk was het niet toen. Maar de klachten die ik had waren dat ook niet. Ik weet dat je vooral oefeningen krijgt en niet iedere keer bloot hoeft.. de eerste keer moet dat wel. Ze gaan dan bepalen hoe de behandeling eruit moet zien. De 2e keer kreeg ik een meting. Ik kreeg toen iets in mijn anus dat was echt heel uhmm k... Daarna tijdje niks steeds oefeningen en gesprek hoe het ging. En dan bij de 5e of 6e keer weer bloot en voelen. Enkele keren daarna weer meten . Tot dat het over was. Succes!

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey ik ben de ts, sorry ik heb een fout gemaakt ik heb een gesprek gehad met een vrouw en zij is mijn therapeute. Ik moet oefeningen doen, en helaas zal ze ook een aantal keren wat testjes moeten doen als ik van onder bloot ben. Ik moet er heen omdat ik moeite heb met het ophouden van mijn urine, dat is soms erg lastig. En de arts zei als ik mijn bekkenbodem bij de fysio op een juiste manier train, dat een positive werking zou moeten hebben op mijn probleempje

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Leuk is het natuurlijk niet, dat je naar een bekkenbodem-fysiotherapeut moet. En ja, ook ik ben eigenljk best benieuwd waarom je erheen moet. Maar, weet dat het zeer invoelende vrouwen zijn die dit werk doen (bij mijn weten doen mannen dit niet, is ook eh, vragen om moeilijkheden) die zeer respectvol hun werk doen. Ze weten dat je het niet fijn, wellicht schaamtevol, zult vinden en daar houden ze rekening mee. En nee, het zijn niet gewoon fysiotherapeuten, maar specifiek getrainde specialistische vrouwen. En ja, het helpt om te vertellen, aan die bekkenbodemfysiotherapeut, waar je tegenop ziet, zodat ze daar rekening mee kan houden. En dat mag je ook gewoon van haar verwachten. Vergeet die horrorverhalen, dat gaat over fysiotherapeuten die hun beroepseer heel laag hebben, gewoon errg fout bezig zijn. Maar, laat die verhalen niet gaan rondzingen.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij bekkenbodem-therapie is dit gewoon de normale gang van zaken hoor. Helemaals niets geks aan hoor. Hoe dacht je anders dat ze je konden helpen? Je zult dit gewoon moeten ondergaan, en 10 tot 15 behandelingen voor bekkenbodemtherapie is heel gewoon.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb dat verslag van dat college gelezen. Wat een verhaal. Dat doe je toch niet, ik snap die vrouw niet. Wie kleedt zich nou helemaal uit bij een fysiotherapeut? Zelfs je ondergoed uit en dan zo op een tafel liggen en toestaan dat hij vingers bij je naar binnen steekt. En ook zelf doen en hij maar kijken. Zelfs bij een dokter hoef je nooit helemaal bloot. Hooguit van boven of je broek uit, maar nooit helemaal tegelijk.
    Ben dus ook wel benieuwd naar de starter van dit topic waarom die deze behandeling moet hebben. En heb je die intussen al gekregen en hoe was dat?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Hier lees je de uitspraak van een Medisch Tuchtcollege uit 2005 over een zaak waarbij een fysiotherapeut ongeveer de door jou bedoelde bekkenbodem therapie ongevraagd, onnodig en weinig professioneel op een patiënt heeft uitgevoerd die zich daardoor seksueel misbruikt voelt.
    https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/mc-01-naakte-patient.htm
    Hierbij moet nog worden opgemerkt dat normale fysiotherapeuten een dergelijke behandeling helemaal niet mogen uitvoeren. Hiervoor is aanvullende studie en examen vereist.
    Vrouwen moeten meer kritisch zijn bij een behandeling. Zeker wanneer je je moet uitkleden en intieme aanraking door een therapeut wordt voorgesteld. Wat niet betekent dat dit voor sommige behandelingen wel eens nodig kan zijn natuurlijk. Oriënteer je vooraf en zorg dat je weet wat er gaat gebeuren.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • ik ben NIET de ts, maar die therapie bestaat beslist toch wel. Alleen is het heel ongebruikelijk dat de therapeut een man is. Bijna altijd zijn dit wel vrouwen. En daarnaast; is die therapie bijna altijd pas noodzakelijk bij iets oudere vrouwen. Vaak dat na een bevalling er problemen ontstaan met ongewild urineverlies of wanneer er sprake is van een 'verzakking'. Zeer ongebruikelijk dus bij een jonge meid van 19 jaar.
    Je verhaal komt me dus absoluut ongeloofwaardig over.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • dat klinkt heel raar....

    ik heb geen verstand van fysiotherapie maar dit klinkt alsof er een viespeuk gewoon aan een meisje haar vagina wil voelen voor zijn plezier.

    als ik jou was zou ik eens navraag doen bij een andere fysiopraktijk voordat je je daar laat behandelen (of misschien wel mishandelen in het ergste geval.....).

    succes en hou ons op de hoogte

    19 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten