Skip to content
11 reacties
548 weergaves

tampons

Ik ben sinds kort ongesteld geworden en heb nooit tampons gebruikt. Ik vind het eng om die in te doen en dat het pijn doet. Ik ben ook bang dat ik het niet goed doe en die dan verkeerd zit en ik doorlek. Iemand ervaring?

12 jaar
5 jaren geleden

11 Reacties

  • het is normaal dat je dit eng vind, je zal er uiteindelijk wel aan wennen, en maandelijke vrouwenproblemen heeft iedereen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • En al gelukt. Het beste is een paar keer oefenen en dat gaat minder dan als je echt ongesteld bent dan gaat het beter.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Gebruik gewoon maandverband tot je tampons wil gebruiken. Al is het handig al te oefenen voor vakantie. Ja het is raar een tampon in te doen. Maar het went, echt hoor!

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • duw hem er lekker diep in dit is bevredigend lekker en het werkt enje kan de hele dag door klaarkomen door alleen maar over je heerlijke snee te vrijven

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • hey! ik was er ook bang voor. ik doe nog steeds geen tampons in maar vind het minder eng. miss moet je als je een keer gaat douchen een tampon pakken en dan 'm d'r in doen. daarna gelijk eruit. gwn om te kijken hoe dat gaat zodat je er minder bang voor bent als je het uiteindelijk wilt doen.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • # 17 jaar maar doe niet als je 12 jaar bent. Dan past het echt niet.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn vriendin gebruikt tijdens haar periode een soort rubberen cup die ze in brengt. Elke keer goed schoonmaken en weer gebruiken. Is ook erg veilig en volgens mij ook goedkoop vanwege het hergebruiken. ook goed voor het milieu.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Als er een vinger in past dan past ook een mini tampon. Dat is mijn ervaring.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi, het belangrijkste is nu om voor jezelf te bedenken of je wel klaar bent voor tampons. Het is niet zo dat het eng of moeilijk is ze te gebruiken, maar als je het voor nu prima vindt om alleen maandverband te gebruiken moet je dat lekker doen. Wat tampons betreft kun je het beste met een kleiner soort beginnen, op de bijsluiter staat hoe ze werken, zorg er ook voor dat je de eerste keer dat je het probeert alle tijd hebt en goed rustig bent. Succes!

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Valt heel goed mee. Miljoenen meiden gebruiken ze elke maand, veel liever dan maandverband. Dus no worries, ga maar even op onderzoek uit!

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • wees niet bang je hoor. Ik weet zeker dat je het aan je moeder kan vragen hoe het moet of een oudere zus (als je die hebt) als je dat fijner vind.

    17 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten