Skip to content
26 reacties
4357 weergaves

borsten kijken

is het normaal als je een bikini aan hebt dat iedereen naar je borsten kijkt?

12 jaar
5 jaren geleden

26 Reacties

  • #m17 Bij mij niet anders. Geeft een lekker gevoel.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje van 14, op jouw leeftijd keken de meiden ook vaak naar ons kruis om te zien of we een stijve kregen. Als jongens vergeleken wij ook nogal eens onze pik zowel slap als stijf getrokken. Wij werden daar best opgewonden van en zeker als er meisjes (stiekem) keken.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • #m14 Ik denk dat zoiets meer voor meisjes is om elkaars borsten te vergelijken en aan te raken. Werd je niet opgewonden hiervan zonder het te laten merken? Ik bedoel, mijn borsten/tepels waren altijd al gevoelig geweest sinds ik ze kreeg.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Op de basisschool krijgen bijna alle meisjes eerste borstgroei. Jongens en mannen vinden dat leuk. Maar toen ik ze kreeg vond ik de aandacht van klasgenootjes voor elkaar ook heel leuk. Alleen meisjes dan. Wij waren er open over en raakten elkaar aan. We waren nieuwsgierig hoe ze voelden en wat je er zelf bij voelde. Meer niet. Dus niet direct denken dat iemand dan gelijk lesbisch is. Borsten zijn toch mooi? Ook als ze net ontwikkelen.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Alle borsten zien er goed uit !

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Graag wil ik er aan toevoegen dat je juist trots moet en mag zijn dat er naar je gekeken wordt, maar dat komt nog wel als je wat verder in de pubertijd bent. Als een knul echt naar je borsten zit te staren ga je gewoon nadrukkelijk naar zijn kruis zitten staren waar je na een poosje misschien ook wel iets ziet groeien.....hahaha en dan is die knul waarschijnlijk zo weg!

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • meisje10 hoe weet jij dat? je bent 10!

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is normaal als jongens naar je borsten kijken.
    Dat is om het allemaal te ontdekken wat meisjes in huis hebben.

    10 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is een normaal verschijnsel dat je vanaf je puberteit bekeken wordt en zelf ook naar anderen (ook jongens) gaat kijken en vaak ook niet alleen naar hun gezicht! Of het nou een bikini is of badpak of leuke blouse en andere luchtige zomerkleding maakt niet uit. Iedereen weet dat de puberteit een moeilijke en verkennende tijd is die overigens ook z'n leuke kanten heeft. Daar kom je vanzelf nog wel achter en kan er dan (meestal) met plezier aan terugdenken.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat mannen naar borsten kijken kunnen ze niets aan doen, dat is nog iets uit de pre-historie. Toen gaven borsten aan dat een vrouw goed gezond was, daar wilden mannen dan mee paren. Andersom werkte het ook zo, vrouwen pronkten met hun borsten om zo de beste man te lokken. Dat werkt tegenwoordig ook nog door, vandaar al die borstvergrotingen. Echter door steeds betere voeding en leefomstandigheden krijgen meisjes steeds jonger borsten. Dus nu kan het zijn dat een meisje van 12 jaar oud al flinke borstontwikkeling heeft en daardoor de aandacht van mannen trekt. Het is belangrijk dat de moeder haar dochter goed leert hoe hier mee om te gaan.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Borsten zijn seksueel opwindend voor mannen. Ik ben zelf homosexueel geaard maar hoor van vriendinnen vreselijke verhalen over dat vanaf het moment dat ze borst-ontwikkeling kregen dat ze hele nare opmerkingen over hun borsten kregen van mannen. Dat was dan vanaf dat ze zo ongeveer 14 jaar oud waren. En dit meisje is pas 12 jaar oud en moet dit nu al doorstaan. Ik heb zo medelijden met haar.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Mannen én jongens kijken naar haar borsten als die er iets of wat goed uitzien, zeker weten!! ;-)))

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Mannen zullen niet specifiek naar haar borsten kijken, jongens wel, meisjes ook om het met hun eigen te vergelijken. Niet alleen je eigen ontwikkeling zien maar ook bekeken worden door anderen hoort ook bij de puberteit. Met kijken en vergelijken is niets mis mee

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Kijken is inderdaad niet strafbaar. Maar dit meisje is nog maar 12 jaar oud. En dan al mannelijke aandacht krijgen. Dat moet echt vreselijk zijn voor haar. Ze zal nog erg onzeker zijn over haar veranderende lichaam. Ze zal zelf nog niet gewent zijn aan het hebben van borsten en dan ook nog mannen die daar dan al volop aandacht voor hebben en er naar kijken. Te hopen dat haar moeder haar kan leren hoe daar mee om te gaan.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Kijken is echt niet verboden jongen 18. Dan is heel Nederland strafbaar.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Misschien is een borstbinder dragen een oplossing voor jouw. Zijn 2 harde kunststof schijven die de borsten platdrukken. Dan vallen je borsten niet meer zo op.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Mannen kijken niet naar je leeftijd maar hoe je er uit ziet. En borsten vinden mannen mooi, dus kijken ze. Je zult dus moeten leren omgaan met mannelijke aandacht. Maar dat moeten alle meiden zo tussen 14 en 16 jaar. Bij jouw begint het helaas wel erg jong.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Niet raar toch, dat jongens kijken naar je borsten? Misschien wel juist omdat je 12 bent en nu al behoorlijke borstvorming hebt. De kans dat ze nog veel groter worden is dus aanwezig, en ja, het kan dan voelen alsof eerst je borsten binnenkomen en daarna pas jijzelf. Niet leuk, maar eh, wen er maar aan, veranderen kun je het toch niet. Of beter nog: wees trots op je borsten, loop gewoon goed rechtop, en kijk terug als je je bekeken weet. Met een vernietigende blik, of juist naar hun kruis, beetje lacherig omdat je dáár niets ziet ;-)

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • natuurlijk heb ik al borsten hoe kunnen ze anders naar kijken?

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Als ik in mijn bikini ben zie ook ook veel jongens en mannen kijken.

    14 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten