Skip to content
2 reacties
402 weergaves

Pfeiffer

Ander halfjaar gelden heeft een van mijn vriendinnen pfeiffer gekregen en heb toen onbewust van het zelfde glas gedronken (dit was bijna een halfjaar geleden). Is het nu zo dat ik ook pfeiffer heb?! En wat moet ik verstaan onder de symptomen van pfeiffer? Want ik ben wel vaak erg moe, slap en traag? Ik heb ook gehoord dat als je al een keer pfeiffer gehad hebt je het jaren later nog steeds in je lichaam kan hebben, is dat mogelijk?

16 jaar
5 jaren geleden

2 Reacties

  • Als je het zeker wilt weten, ga je het beste even naar je huisarts. Maar zoals meisje 15 zegt, vermoeidheid kan ook andere oorzaken hebben.

    Als je trouwens vaak last hebt van vermoeidheid, kan het sowieso een goed idee zijn om even naar de huisarts te gaan. Dan kan die onderzoeken waar het door komt en je zo hopelijk van die vermoeidheid af helpen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • De ziekte van Pfeiffer word volgens mij ook we de zoenziekte genoemd. Het heeft volgens mij iets te maken met speeksel daarom is de ziekte van Pfeiffer ook de zoenziekte omdat je bij het zoenen namelijk speeksel wisselt. Je zou het dus impressiepe ook kunnen overbrengen met uit het zelfde glas drinken, maar de kans is wel kleiner. Ik heb ook een vriendin die die ziekte van Pfeiffer heeft zij heeft wel eens uit mijn beker gedronken en ik ook wel eens uit haar beker, maar volgens mij heb ik de ziekte van Pfeiffer niet ja ik ben vaak moe maar dat kan ook te maken hebben met dat ik gewoon slecht slaap. De symptomen van ziekte van Pfeiffer is dat je moe bent, maar koorts en andere dingen zoals griep horen er ook bij zoek anders maar eens om internet op er zijn heel veel dingen. Ik hoop dat ik je een beetje heb geholpen en ik hoop dat alle info klop zoniet verbeter mij maar. Want ik weet niet zeker of dat van dat speeksel waar is maar het heeft er we iets mee te maken

    15 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten