Skip to content
85 reacties
3355 weergaves

Oorbellen bij jongens

Hoi meiden. Ik heb in mijn linker oor een oorbel. Het is een zilveren ring van zo'n 2 cm groot. Ik denk er over om een grotere oorring te nemen. Wat vinden jullie van zulke oorringen bij jongens?

17 jaar
5 jaren geleden

85 Reacties

  • @ jongen 21. Gaaf hoor. Dat ze tegen mijn schouders aan komen heb ik nu ook wel wel. Voelen ze erg anders aan als ringen van 3cm? Veel zwaarder dan? Lijkt me dat ze heviger aanwezig zijn en bewegen en meer aan je oorlellen trekken als het ware. De jongen die ik ken met 4 oorbellen heeft 4 ringen. Het klopt dat ze dan tegen elkaar aan komen en dit hoor je dan ook wel tikken inderdaad. Ik heb dit ook wel eens gehoord dat zijn oorringen dan tegen elkaar tikken. Nu jij nog 2 gaatjes erbij en dan kun je die 3cm ringen naast die van 4cm hangen haha Mijn vriendin geniet ook van mijn oorringen verder hoor. Alleen als we willen gaan slapen en dan mijn oorringen zo in haar gezicht liggen, dan leg ik mijn oorringen soms even anders neer als het ware. En heb jij vannacht ook direct met je 4cm ringen in geslapen? Voel je vast goed door de dikte als je er op ligt en door het gewicht als ze hangen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 18, je wil het niet geloven maar de vriendin is vanmiddag thuis gekomen met 4 cm oorringen voor mij. Ze zei ik voel gewoon dat jij ze wilde hebben. Ze zien er stukken groter uit als de 3cm. Maar het gaat maar om een cm verschil. Deze komen al tegen de schouder aan als je je hoofd maar een beetje schuin houdt. Ik snap de vriend van meisje 21 wel hoor. Bijna nooit een jongen of man gezien met zulke grote oorbellen in. Alleen was wel een maar bij. Wil voorlopig niet dat je met die de deur uit gaat. Bang voor hetgeen waar meisje 21 ook een beetje mee zit. Maar vind het zo geweldig dat hun er wel mee openbaar lopen. Ze zijn ook stukken zwaarder en zo'n 4 mm breed denk ik. Heb wel gevraagd of we een keer konden uitwaaien op het strand met deze oorbellen in. Als het maar ver uit de buurt was dan mocht dat is haha.. Ik vind knopje ook leuk. Vandaar een ring en een knopje. Maar 2 ringen kan ook heb mij wel eens laten vertellen dat ringen die tegen mekaar aan tikken ook fijn is. Ja hangt ervan af. Sommige prikken idd en sommigen niet. Heb ook knopjes die beschadigen je hele kussensloop dat is ook niks. Zal vannacht kijken of ik met de 4cm kan slapen. Nee je vriendin moet er geen last van hebben. Want dat gaat het leuke er gauw af voor haar. Mijn vriendin geniet ervan omdat ik ervan geniet en dat vind ze mooi. Niet zo zeer om de ringen zelf. Ze zei nu nog zwart sminken en je bent net zwarte piet haha. @meisje 21 hoop dat je dit nog leest, is jou vriend wel eens uitgemaakt voor zwarte piet?

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @ jongen 21. In het begin deed ik ze ook altijd uit. Totdat ik ze een keer vergeten ben uit te doen voor het slapen gaan en ik het ook wel prima vond om ze gewoon in te houden snachts. Knopjes irriteren mij, omdat die van beide kanten tegen je oorlel drukken. En het pennetje prikt mij vaak dat achter uit je oorlel steekt dan. Ringen vind ik fijner dragen. Als grotere ringen mij zouden staan had ik dat ook zeker gedaan. Dus jij wil nog voor 4 gaatjes gaan uiteindelijk? Waarom dan niet 4 ringen? Ik ken een jongen met 4 oorbellen. Als ik samen met mijn vriendin in bed lig, of op de bank bijvoorbeeld, dan liggen we ook wel eens tegen elkaar aan. Maar soms dan liggen we zo, dat mijn oorringen in haar gezicht liggen. Vaak vind ze het ook niet erg, maar als we willen gaan slapen soms toch maar even anders liggen, zodat ze geen oorring van mij in haar oog heeft hangen ofzo haha

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 18, jij ervaart dat dus net zo. Het voelt niet prettig om niks in je oren te hebben. Nu ik deze grote ringen heb voelt het bij knopjes bijna net zo. Denk toch dat ik het moet gaan leren om ermee te slapen proberen te slapen want ook in bed voelt het gewoon kaal. Mijn ringen heb ik nu bij de wastafel liggen. Na het tandenpoetsen gaan ze erin of eruit. Is ook steeds lastig. Hoop dat het gaat wennen. Knopjes vind ik ook erg leuk, maar dan heb je niet het effect wat deze ringen hebben. Kan zijn dat er nog een gaatje naast komt alleen voor knopjes. En die kunnen zowieso in blijven met slapen. Ook vind mijn vriendin dat leuk als ik dat ga doen. Het zal misschien is vrouwelijker lijken maar daar houden wij ook wel weer van. Gewoon een man/jongen met vrouwelijke accenten. Nog grotere ringen zoals die van jongen 24 is groot. Ik heb ze gepast, en werd mij afgeraden, toch lijkt me het wel heel erg gaaf toe. Waarom vind jou vriendin dat niet altijd leuk dat jij je oorbellen in houdt snachts dan?

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @ jongen 21. Ik voel me ook kaal zonder mijn oorringen in. Ik heb ook geen andere oorbellen, dus het is of alles of niks haha Met slapen vind ik het ook wel prettig om te voelen dat ik ze in heb. Ook regelmatig een afdruk van een oorring op mijn arm of wang ofzo als ik er hiermee op gelegen heb. Mijn vriendin stoort zich als we slapen soms wel aan mijn oorringen. Ik ga niet nog grotere oorringen dragen, dat staat mij niet. En ook niet meer erbij. Ik laat het zo zoals ik het nu heb. Ik verwacht nog zeker een flink aantal jaren mijn oorringen te dragen. En als ik ze later voor bijvoorbeeld mijn werk uit zou moeten doen zou ik ze sowieso buiten mijn werk om nog gaan dragen. Ga jij wel grotere of meer oorringen nemen?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 18, wel vet hoor dat jij al zo lang zulke oorbellen in hebt. Jammer dat jou vriendin die oorbellen niet staat. Ik vind het erg mooi als meiden hun haar los over hun oorbellen hebben hangen en hun oorringen er af en toe tussen hun haren door glinsteren. Met mtben doe ik vaak stekertjes in of kleine ringen. Zonder oorbellen mtben is geen optie want dan voel ik mij kaal aan mijn oren en dat is niet de bedoeling. Dat zal jij ook hebben denk ik. Dat Heb ik trouwens met mijn andere sieraden ook. Slapen ermee went nog niet echt. Verder draag ik ze zoveel mogelijk om dat ze fijn bewegen. Wat Is jou toekomst denk je met je oorbellen? Verwacht je ook nog grotere in de gaan doen of misschien nog gaatjes bij te zetten?

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @ jongen 21. Ik wist al wel eerder dat ik oorbellen wou, alleen moest ik wachten van mijn ouders. Mijn neef en een vriend van mij hadden toen ook al oorbellen. De eerste 2 jaar had ik kleinere ringen. Op mijn 14e ben ik over gegaan op deze grotere ringen die ik nu heb. In het begin deed ik ze ook vaak uit, maar al snel nooit meer en liet ik ze overal gewoon bij ik. Ook tijdens slapen laat ik ze al jaren gewoon in mijn oren en ook ben ik wel vaak wezen mtben met mijn oorringen gewoon in. Natuurlijk ben ik in al die jaren wel blijven haken achter dingen, maar nooit heftig. Vaak genoeg een vinger die er in blijft haken of een takje of andere dingen. Het enige waarbij ik ze uit doe (ook nog nieteens altijd) is tijdens het voetbal. Op training en wedstrijden altijd uit, omdat dit moet. Maar als ik voor de lol ga voetballen met vrienden laat ik ze bijvoorbeeld ook al weer gewoon in. Wanneer ik het vaakst nog blijf haken is bij het aan- en uittrekken van shirts. En tijdens het douchen. Het is even wennen met ringen in je oren. Wat voor andere oorbellen doe jij in tijdens mtben?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 18, wel gaaf dat jij op 12 jarige leeftijd al wist dat je oorbellen wilde dragen. Toen was je zeker bijna de eerste op die leeftijd die 2 oorbellen in had. Ook altijd zulke grote ringen in gehad dan? Ik doe ze wel uit met slapen. Maar met andere activiteiten laat ik ze gewoon in. Behalve met mtben dan doe ik andere in. Ben anders bang dat er takken of andere dingen in blijven haken.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen, 18. Nee mijn vriend heeft zich nooit om zijn oorbellen gepest gevoeld. Dat gebeurt op zijn leeftijd niet meer. Daarom heeft hij ook zo lang gewacht met het laten schieten van de gaatjes in zijn oren. Vroeger, ook toen hij 18 was, werd hij wel eens gepest. Als hij destijds ook nog oorbellen in had gedaan, was het helemaal raak geweest. Gelukkig hebben wij nu ook een andere vriendengroep, waar oorbellen geen probleem zijn. Maar buiten hen heb je met zoveel mensen te maken die allemaal hun eigen mening hebben. Een negatieve opmerking van hen is niet pesten, maar het geeft je ook geen fijn gevoel. En dat komt regelmatig voor.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @ meisje 21. Heeft jou vriend zich ooit gepest gevoeld door alle opmerkingen over zijn oorringen? Of hierdoor ooit eens overwogen ze niet meer te gaan dragen?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 22, zo best veel. Wat draag je zoal dan? Ik draag momenteel 3 cm oorringen en j18 ook en de vriend van m21 draagt 4 cm oorringen. Bewuste keuze dat jou vriendin geen gaatjes heeft?

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @ jongen 21. Ik heb al sinds mijn 12e oorbellen. Dus ondertussen zijn 6 jaar nu. Mijn vriendin heeft net als ik ook in beide oren een gaatje. Alleen draagt zij voornamelijk knopjes of soms kleine ringetjes. Ik ben wel altijd degene van ons met de grootste oorbellen. Zij heeft mijn oorringen wel eens in gehad, maar dit staat haar niet. Ben jij nu al goed aan je oorringen gewend jongen 21? Slaap je er nu ook al mee enzo, of doe je ze nog altijd overal mee uit?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn vriendin heeft helemaal geen gaatjes in haar oren en ik heb er in elk oor drie. Altijd prima reacties daarop.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • @meisje 21 en jongen 18, tja volgens mij maken wij allemaal hetzelfde mee. Het belangrijkste is dat wij als jongens het mooi vinden om ook grote oorbellen te dragen en onze vriendinnen ons hierin steunen en er ook van kunnen genieten. Ik zeg maar zo ze kunnen beter over ons lullen dan van ons eten. Heb jij allang oorbellen jongen18? En je vriendin heeft zij ook oorbellen en wat draagt zij dan? Zie wel eens stelletjes waarvan de jongen of man alleen oorbellen draagt. Dat vind ik een beetje raar lijken eerlijk gezegd.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @ jongen 21. Ik had al oorbellen toen ik mijn vriendin leerde kennen. Voor zover ik weet krijgt zij er weinig opmerkingen meer over. Alleen in het begin wel eens, maar nu weet iedereen het en wordt er niet echt meer over mijn oorringen gepraat. Toen haar ouders en sommige vriendinnen aan haar vroegen wat zij zelf van mijn oorringen vond, zei ze wel altijd dat ze dit leuk vond om mij te beschermen. Ondanks dat ze er zelf in het begin ook aan moest wennen. Ondertussen vind ze het juist leuker als ik juist wel mijn oorringen draag. Ze zit er ook graag aan en speelt er wel eens mee haha Alleen haar broer moet nogsteeds niet echt wat van mijn oorringen hebben volgens mij. Haar vader ook niet zo, alleen laat hij het niet zo erg merken als haar broer.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen, 21. Wij hebben niet meer zoveel last van achterlijke opmerkingen. Maar je weet hoe er soms achter je rug om wordt gepraat. Niet door onze vrienden, want daar dragen ook genoeg jongens grote oorringen, maar door familie en zo. In het begin was dat wel zo, vaak met een lacherige maar serieuze ondertoon. Dan ging het vaak niet over de grootte van zijn oorbellen, of dat hij vrouwelijke oorbellen draagt (in het begin had hij zijn schietoorbellen in, dus dat kwam later pas), maar omdat hij oorbellen had genomen. Men vond hem daar eigenlijk te oud voor. De meeste jongens laten ook vaak op jongere leeftijd oorbellen schieten, maar dat durfde hij toen niet. En uitte hij deze wens pas toen wij al een tijdje samen waren. Zodoende heb ik hem voor zijn verjaardag oorgaatjes gegeven. Dan kon hij, als hij het er moeilijk mee had, altijd zeggen dat het een cadeautje van mij was. En dat hij daarom oorbellen in heeft. Maar omdat het erg stom klinkt als hij zegt dat hij oorbellen draagt omdat hij van mij gaatjes cadeau heeft gekregen, en ik niet ineens wil gaan doen alsof ik het leuk vind als hij oorbellen draagt of hem dat op deze manier zou opdringen, is dat nooit voorgekomen.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @meisje 21, ik snap je helemaal dat is ook vervelend. Mensen kijken niet alleen hem maar jou er ook op aan. Jullie vinden het leuk, maar de opmerkingen van een ander mogen wel uit blijven. Dat maakt het ook lastig voor jou. Ik was ooit eens bij een juwelier oorbellen aan het kijken. Juwelier vroeg wat ik zocht en toen kwam ze met een boek waar allemaal dames op afgebeeld stonden. Ik vroeg zijn dit dan geen dames oorbellen dan? Ze zei fabrikanten lopen wat achter in de tijd maar wij verkopen bijna alle soorten oorbellen aan dames en heren. Het is maar net wat die persoon leuk vind om te dragen dus zijn de meeste oorbellen gewoon unisex. Je vriend draagt gewoon unisex oorbellen zeg je dan maar. En ja 4cm is wat opvallend maar niet extreem ofzo. Hij draagt ze pas een half jaar. Oh als hij niet teveel last heeft van achterlijke opmerkingen dan blijft hij ze voorlopig nog wel dragen denk ik. @jongen 18, krijgt jou vriendin ook opmerkingen over jou oorbellen? Heeft ze daar ook moeite mee?

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen, 21. Nee hij heeft nog niet zo lang oorbellen in. Ruim een half jaar nu. En al die tijd grote oorringen. Toen hij oorbellen wilde, en wij gaatjes lieten schieten, zij hij ook dat hij deze oorbellen wilde gaan dragen. Eerst dacht ik dat hij een grapje maakte, maar hij meende het echt. Dus ik denk ook dat hij ze nog wel een tijdje zal dragen. Hij is er ook zo ontzettend blij mee. Of hij daarna kleinere of helemaal geen oorbellen in doet, weet ik niet. Maar op een gegeven moment is het wel genoeg geweest, denk ik. En dat hoop ik ook.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen, 21. Ik heb niets tegen zijn oorbellen, laat dat voorop staan. En eerlijk gezegd vind ik grote oorringen leuker dan kleinere oorringen. Want dat zie je zo vaak. Maar omdat geen enkel andere jongen zulke grote oorringen in heeft, is niemand het gewend. En denkt men (misschien?) dat hij vrouwenoorbellen in heeft. Dat vind ik vervelend. Omdat ik zijn vriendin ben, wordt ik daar wel op aangekeken. Maar persoonlijk vind ik oorringen geen vrouwenoorbellen. Ook niet als ze zo groot zijn. Of zelfs nog groter. Maar deze oorbellen worden niet of nooit door mannen gedragen, begrijp je.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @ jongen 21. Ja, ik heb een vriendin. Ze moest in het begin niks van mijn oorringen hebben. Nu is ze er aan gewend en vind ze het juist helemaal fantastisch haha Ik ben voorlopig nog lang niet van plan mijn oorbellen uit te doen. Mijn gaatjes zijn misschien een heel klein beetje ruimer geworden, maar nu draag ik ze ook al jaren. Maar dit is vrijwel niks. Toch kun je ze zien als ik ze uit heb maar mijn oorlellen zijn totaal niet misvormd. Voorlopig kan ik me nog niet voorstellen om ze niet meer te gaan dragen. Voelt ook raar als ik ze niet draag.

    18 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten