Skip to content
10 reacties
621 weergaves

Nog niet ongesteld

Ik ben een meisje van bijna 15 en heb iets waar ik erg mee zit. Ik zit in de 3de en alle meisjes uit mijn klas zijn al ongesteld, en daar praten ze ook over in de kleedkamer van gym. Maar ik ben nog niet ongesteld en voelde me ongemakkelijk omdat ze iets aan mij vroegen erover. Iemand tipss?

14 jaar
5 jaren geleden

10 Reacties

  • Geen stres sommige worden later dan andere

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik snap het helemaal ik ben ook nog niet ongesteld geweest, maar toen mn vriendinnen daar over een gesprek hadden heb ik t gwn gezegd. Dus nu voel ik me minder ongemakkelijk

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik loop alvast eens met maandverband rond van mijn mama om te wennen best cool

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Oefenen met tampons als je niet ongesteld bent kan wel hoor. Gewoon een grote kledder glijmiddel (K Y) gebruiken en hij glijdt er makkelijk in en uit. Best een minitampon met plastic inbrenghulsje nemen. En natuurlijk goed ontspannen anders gaat het stroef. Veel succes!

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ongesteld zijn is nog zo leuk niet. Als je wil weten hoe het voelt, kan je misschien eens een maandverband in je slipje doen als je naar school vertrekt. Fijn is het niet, het verschuift of komt los, je voelt het zitten, afhankelijk van het soort en model heb je soms het gevoel dat je een pamper draagt, die plat gedrukt wordt als je gaat fietsen. En dan heb je het ongemak en de buikpijn nog niet die een ongesteldheid met zich meebrengen. Die komen er ook nog eens bij. En het risico dat je doorlekt. Maar dan kan je toch al meepraten over merken en soorten verbanden. Een tampon uittesten zou ik nog niet doen, als je niet vloeit kan het lastig en pijnlijk zijn om hem in te brengen en terug te verwijderen. Maar je kan alvast eens rondlopen met een maandverband of een inlegkruisje om wat ervaringen op te doen, dan kan je al eens meepraten.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik hen echt precies hetzelfde probleem, ik ben ook 14 en ik zit in de 3e en zo vaak praten meisjes erover. Echt irritant dat je niet mee kan praten... En dan zeggen ze ook de hele tijd: wees blij... Maar ja we hebben toch t gevoel dat we laatbloeiers zijn en dat is altijd vervelend

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Komt vanzelf. Mijn zus was 15 toen ze ongesteld werd, ik was 12 en een vriendin van mij was 10. Het komt vanzelf, de 1 is eerder dan de ander en daar kun je niets aan doen

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Je wordt het heus wel. Het is ook niet iets om echt naar te verlangen of naar uit te kijken eigenlijk. Je kan er krampen en buikpijn van krijgen, overgeven, lekken in je broek of bed, diarree, geïrriteerdheid en nog andere 'fijne' bijkomstigheden. Dus ik zou liever uitkijken naar de komst van sinterklaas of de paashaas. Maar je kan je wel al voorbereiden. Kies alvast je favoriete inlegkruisje, maandverbandje of tampon uit. En zorg dat je altijd wat bijhebt voor als het dan begint. Want lang zal het waarschijnlijk niet meer duren als je al bijna 15 bent. En zolang je je eerste ongesteldheid niet krijgt, geniet met volle teugen omdat je 'die zorgen' nog niet hebt!

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi, Het is niks om je voor te schamen. Iedereen wordt op een andere leeftijd ongesteld. Je kan zelfs op je 17e nog ongesteld worden. Zelf werd ik het op mijn 12e, maar ik had het zeker geen probleem gevonden als dit wat later was geweest. Ongesteldheid kan veel problemen met zich mee brengen, wees blij dat je daar nog geen last van hebt. Als vriendinnen je uitlachen omdat je nog niet ongesteld bent geweest, zijn het geen echte vriendinnen. Er zijn vast genoeg meisjes die ook nog niet ongesteld zijn geworden bij jou op school. Groetjes!

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb je wel al schaamhaar en okselhaar enzo?
    Dan kan het nooit lang meer duren hoor. Ik was ook 14.

    15 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten