Skip to content
19 reacties
5563 weergaves

Eendenbek dokter

Hi! Ik moet naar de dokter voor een onderzoek. Ze gaan dan in mijn kijken met een eendenbek? Wat is dat?

14 jaar
5 jaren geleden

19 Reacties

  • Ik heb het ook eens gehad. Dokter liet me zien dat er meerdere maten zijn. Voor zeg maar tieners zijn ze iets kleiner. ik denk vergelijkbaar met twee vinger naast elkaar.

    Het nare gevoel vond ik vooral als het zeg maar open gaat in je. Geen idee hoe ver ze dat doen. Je gaat je er wat tegen verzetten maar dat kan eigenlijk niet. Mocht overigens ook niet. Blijven ontspannen hoor je steeds. Dat vond ik vooral een lastig iets.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoe groot is een eendenbek? Met wat kan je het vergelijken?

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb het dus ook gehad laatst. De eendenbek viel nog wel mee en ging vrij makkelijk naar binnen, ondanks dat ik niet seksueel actief ben. De vingers waarmee hij mijn baarmoederhals (ofzo) ging checken gaven mij een vreemd gevoel in mijn onderbuik. Thuis heb ik dat nog een keer geprobeerd en het voelde fijn, is dit vreemd?

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Goed dat er serieus wordt gekeken of er een oorzaak kan worden gevonden voor je buikpijn en onregelmatige bloedverlies. Helaas is het onderzoek gewoon niet leuk. Wél goed dat die dokter begreep dat een vinger in je anus gewoonweg niet ging lukken.
    Die echo is op zich natuurlijk ook niet leuk, maar héél dik is de dildovormige 'staaf' niet, jouw kutje is door die eendenbek echt al verder opengerekt. Blijft natuurlijk dat het gewoon heel schaamtevol is allemaal, al kan het wel helpen als je je kunt bedenken dat die dokter je gewoon wil helpen.
    Misschien een beetje rare tip is nog dat je door veel met je kut te spelen, er 'veel' in te stoppen en dat te combineren met opwinding (ja, genieten van tegelijkertijd bespelen van je clit aan cde buitenkant en ín je kut, tot orgasmes aan toe) dat dat kan helpen om meer te kunnen hebben. Je kut kent dan het gevoel om opengerekt te worden, laat dat makkelijker toe. En al zóu je nat worden omdat het idee om je kut te moeten laten zien, en aanraken, geeft niks. De dokter zal echt alleen maar blij zijn met je 'goed gesmeerde' kutje.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja, met vingers moest ook. Eerst één vinger in je waarna de eendenbek werd ingebracht. Daarna toen de eendenbek eruit was ging de dokter met twee vingers naar binnen en hard op mijn onderbuik drukken. Zeker dat hele diepe was ook niet prettig... :(

    Toen hij eruit ging moest er nog een vinger in mijn kontgaatje. Maar dat ging echt niet. Vond ik zo ontzettend pijnlijk. De dokter zei toen dat hij me niet verder ging plagen.

    Ik moet over een paar weken wel terugkomen voor een echo.

    Heb vaak buikpijn en onregelmatig bloedverlies....

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Snap dat je het eng vond, maar tja, het móest blijkbaar, dat onderzoek waarbij zo'n eendenbek in je kutje werd geschoven. Ja, is waar, de bek is best breed en als dat ding dan eenmaal in je eerst een kwartslag wordt omgedraaid en dan ook nog opengerekt wordt kan het toch best pijnlijk zijn.
    Wat tijd om je kut de kans te geven om opengerekt te worden helpt, maar daar hebben doktoren geen ruimte voor meestal. En je bent 14, dus ik kan me voorstellen dat jouw kut nog niet heel vaak is opengerekt. Ja, ik weet het, dat kan ookprima met je eigen vingers, maar bij jezelf klaarvingeren ligt de nadruk toch meer op je clitje.
    Waarom moest je eigenlijk worden onderzocht, kreeg je alleen een eendenbek in je kut of moets je ook nog laten gebeuren dat er vingers in je werden gedrukt, want dat is ook best schaamtevol en ook niet zomaar lekker omdat dan je kut toch ook best ver geopend wordt. En, moet je nog vaker worden onderzocht in de toekomst?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Bedankt voor jullie hulp. Vond het super eng. Glijmiddel en de tang waren wel warm gemaakt. Is alleen veel groter dan de ingang dus deed toch veel pijn. Zeker het omdraaien. :(

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Let er wel op dat de dokter een beschermkapje op je clitoris gebruikt. En anders er om vragen!

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @TS 14 jaar: laat je nog even weten hoe het ging, dat onderzoek waarbij ook een eendenbek in je kutje zal worden ingebracht?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Leuk is anders. Maar, vraag de dokter om dat speculum, zo heet zo'n ding, even onder de warme kraan af te spoelen net ervoor, dan is die eendenbek niet zo koud, want metaal voelt anders errg koud we. En, zeg ook gewoon dat je er tegenop ziet. Alleen al met je benen wijd geopend moeten liggen is best schaamtevol. Misschien is het een vrouw, die dokter, dat is tóch fijner. Enne, ongesteld zijn is helemaal schaamte vol, weet ik uit ervaring (bloos).

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Begrijpelijk dat je er tegenop ziet. Het is de eerste keer dat er iets in gaat en je bent nu nog er nauw. Als het goed is zal de dokter daar rekening mee houden en het oprekken tot het minimum beperken. Stop zeggen als het pijn doet.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Bedankt hoor. Weet het binnenkort, bbbbrrrr

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoeveel pijn het doet hangt af van hoe nauw je bent en hoe gemakkelijk je oprekt. Probeer te ontspannen dan doet het het minste pijn. Verder ligt het er ook nog aan hoe ver de dokter de eendenbek open doet (hangt af van wat noodzakelijk is voor het type onderzoek). Als je hiervoor bang bent kun je dit vooraf met de arts bespreken. Misschien kun je afspreken dat je stop mag zeggen als het pijn. Je hoeft je niet te schamen dat je angstig bent voor het onderzoek. Gewoon bespreken met de dokter.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar op internet lees ik dat het niet per se prettig is, maar normaal geen pijn doet. Je mag het trouwens gewoon aan de dokter vragen als het eng vindt of beter wilt weten wat er gaat gebeuren.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja, natuurlijk doet zo'n ding pijn.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Bedankt voor jullie hulp. Ik heb even gezocht maar ziet er best raar uit. Snap de naam nu wel.

    Doet dat geen pijn?

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Er zijn heel veel te vinden onder de zoekterm eendenbekken, dat is een apparaatje dat lijkt op eenden snavel, dat gaat je kutje naar binnen en je kut wordt open gerekt, dan kijken ze naar je baarmoeder en dergelijke. Succes girl

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Een eendenbek is een soort van scharnier van metaal die de dokter in je vagina steekt. Hij doet het er plat in en daarna voorzichtig open. Een beetje zoals het opendoel van een schaar. Hierdoor blijven je schaaamlippen open staan en kan hij de binnenkant van je vagina onderzoeken.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat is gewoon een medisch hulpmiddel wat de dokter gebruikt bij het onderzoek. Je hoeft daar verder niets mee te doen.

    18 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten