Skip to content
36 reacties
1609 weergaves

Daten met oudere jongen

Hey, ik zit een beetje met een dingetje. Een oudere jongen heeft me mee uit gevraagd en ik weet niet of ik dat wel moet doen. Hij is 20 maar wel een super leuke jongen. Wat moet ik doen?

13 jaar
5 jaren geleden

36 Reacties

  • Hey, TS hier. Alles gaat echt super goed met ons, we zijn super verlieft. Vandaag voor valentijnsdag hebben we voor het eerst sex gehad. Het was echt super geweldig. We zijn heel gelukkig samen en blijven lekker bij mekaar.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey girl! Ik zag veel reactie over dit, ik denk dat het wel kan alleen je moet denk ik wel alert blijven je weet nooit wat hij met jou wilt doen, fijn dat je ouders accepteren maar let wel op wat je doet? En als hij seks heeft met jou is het strafbaar, hij kan in de gevangenis belanden. Uiteindelijk maakt de leeftijd niet meer zoveel uit als je 20 bent ofzo of ieder geval 18e levensjaar ben je ieder geval voor de wet volwassen dus dan mag je ook met oudere man daten... Wees voorzichtig met je keuzes denk goed na voordat je iets doet Liefs S

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Oke, die laatste paar berichten gaan steeds meer off-topic.
    Die jongen is dus 20 en weet dat er problemen van kunnen komen. Het meisje is 13 en vind het leuk. Tsja, ze zeggen altijd gouden regel voor de leeftijd van het meisje is, de leeftijd van de jongen gedeeld door 2 plus 7, alleen van mij part moet iedereen dit gewoon zelf weten.
    Hoe dan ook, hopelijk hebben jullie een leuke tijd samen, en zorg er in ieder geval voor dat je genoeg vrijheid behoudt, vooral op deze leeftijd waarin je de grootste stappen in het leven zet voor later.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • @ jongen 23

    Wat ik nog had vergeten te vermelden : je zwijgt ook zedig over wat er tussen jou en je 'ex' destijds zoal is voorgevallen. Maar of die andere jongen nu echt een pedofiel is ? Hij is en blijft meerderjarig, dus ... Vind je het echt niet vreemd : iemand van 20 die een DATE wil met iemand van 13 ? Maar eerlijk gezegd ben ik deze topic meer dan beu. Wie het nu nog niet begrepen heeft, is in mijn ogen een hopeloos geval.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik had jouw verhaal wel degelijk goed gelezen. Maar nu zeg je, dat het meisje gelogen had over haar leeftijd. Zij wist volgens mij zeer goed waarom ze loog. Maar dan vertrouw je haar toch en ga je nog even verder, terwijl ze volgens de wet minderjarig is. Dat onderwerp omzeil je.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zal hem niet vertrouwen is een pedo

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 21: je hebt mijn reactie blijkbaar niet goed gelezen. Ja, ik had een relatie met een meid van 14 toen ik 19 was. Toen ik haar leerde kennen zei ze dat ze 16 was, maar nog voor we een relatie kregen biechtte ze op dat ze eigenlijk maar 14 was. Toch liet ik me er op dat moment niet door tegenhouden. En als je net in een relatie bent en verliefd bent is dat allemaal heel leuk, en voor mijn gevoel was ze wel vrij volwassen voor haar leeftijd. Maar na een tijdje merk je toch dat het wel een groot verschil is; ik zat op heb hbo, zij in havo-3. Ik ging graag uit, zij mocht dat nog niet. Ik zeg niet dat het niet goed kan gaan, maar voor mij en mijn ex was het verschil op dat moment te groot.

    20 en 13 is nog eens twee jaar extra verschil ten opzichte van 19 en 14. Dat is fors. Dat ik zei dat iemand van 20 jaar die iets met iemand van 13 jaar geen pedofiel is, komt omdat een pedofiel iemand is die op kinderen valt zonder bv. borsten en schaamhaar. Iemand van 13 jaar is jong, maar al wel zover ontwikkeld dat het voor een echte pedofiel niet interessant is. Dat een 20-jarige een 13-jarige aantrekkelijk kan vinden is nog geen reden tot zorg, om er een relatie mee te hebben is een ander verhaal omdat het verschil wel erg groot is. Je zit toch beiden in een heel andere fase van je leven. Dat ik toen ik 19 was zelf een relatie had met een meid van 14 doet aan die bewering niet veel af, ik denk dat ik juist uit ervaring kan zeggen dat dat niet een geweldige combinatie is. En achteraf gezien had ik er nooit aan moeten beginnen toen ik er achter kwam dat ze 14 was.

    Een paar jaar later kan dat allemaal anders zijn, en vanaf een bepaalde leeftijd gaan zulke leeftijdsverschillen veel minder invloed hebben. Van 22 en 17 kijk ik bijvoorbeeld niet op.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind het bedroevend en ronduit achterlijk, dat ondanks een sluitende argumentatie een volwassen (?) kerel blijft vinden, dat dit moet kunnen.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Trek jeniets aan van de slechte reacties hier. Jezeggt dat je oudershet goed vinden, dat is veel belangrijker. Vertel ze wat je dfoet, vraag om advies aan ze, dan komt het goed! Vind het knap dat je het verteld aan ze

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Hehe had geen bekende van mij hoeven wezen iig.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 23, jouw verhaal staat bol van de twijfelachtige beweringen. Op je 19 had je een 'relatie' met een meisje van 14. Wat moet ik me daarbij voorstellen ? O ja : naar de cinema, iets gaan eten en ... nog iets ? Liepen jullie soms hand in hand over straat of een kusje stelen op een bank in het park ? Stel je voor ! En in het begin was er blijkbaar geen probleem, maar uiteindelijk dan weer wel ? Hoezo ? En 20/13 kan volgens jou niet, maar 19/14 blijkbaar wel ? Ik zie niet in waarom. En je 'had' een relatie met haar, en nu dus niet meer. Waren de ouders ertegen of werd het meisje te oud voor je. Ik kan nog aannemen, dat er lolita 's rondlopen, die het niet zo nauw nemen en dus proberen een vaderfiguur te versieren. Dan nog hou je zo 'n meisje af en zeg je haar, dat het niet kan en waarom dat zo is ; je laat je toch niet meeslepen door je hormonen ? En tenslotte : jij vindt het dus onzin, dat een jongen van 20 die een meisje van 13 uitnodigt voor een date een pedofiel is. Wat is hij dan wel ? Een Christusfiguur ? ( ' Laat de kinderen tot mij komen ... ' ). Leg dit 'probleem' eens voor aan leeftijdgenoten en zeg er meteen bij, dat jij destijds toch ook op je 19 een 'relatie' had met een meisje van 14. So what ? Benieuwd hoe zij gaan reageren. Wetten zijn niet voor niets in het leven geroepen, en zoals de Romeinen reeds zeiden :'Dura lex sed lex' ( 'De wet is hard, maar het is de wet ' ).

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik was zelf 19 toen ik een relatie had met een meid van 14. Dat is in het begin geen probleem, maar als de relatie serieuzer wordt merk je dat dat toch wel een heel groot leeftijdsverschil is. 20 en 13 vind ik persoonlijk een te groot leeftijdsverschil, en die jongen kan er door in de problemen komen. Ik snap best dat er aantrekkingskracht kan zijn, maar doe het dan gewoon rustig aan en laat niks gebeuren wat je zelf niet wil. En tegen iedereen die zegt dat die jongen een pedofiel zou zijn: dat is onzin.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Misschien vind je het heel leuk Enzo maar pas er toch mee op dat hij meerderjarig is en jij niet. Ik denk dat je wel verder mag daten etc. Maar weet dat als hij iets doet waar jij geen zin in hebt (en dan heb ik het niet over een bepaalde soort popcorn die hij kiest voor de film) jij het recht hebt het niet te doen. Verder mag jij volgens de wet eigenlijk nog geen seksuele handelingen uitvoeren met hem. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij daar al ervaring mee en zal hij er wel zin in hebben. Hij mag jou daar niet bij verplichten. Ik weet niet wat jij bedoelt met "we geen een beetje aan elkaar gezeten" maar pas hier zeker mee op. Je wil niet dat je vriend opgepakt wordt door toedoen van spelletjes.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Nou, meisje van 14, jij moet blijkbaar nog veel leren, o.a. dat ik geen meisje maar een jongen ben. En als je dan bovendien nog zo bot meent te moeten reageren, hoop ik van harte, dat jullie beiden zo vlug mogelijk tegen de lamp lopen. Wie niet horen wil, moet voelen : hij naar de gevangenis en jij naar een instelling ! Daar krijg je dan vanzelf minder noten op je zang.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • dank je wel meisje 13 jaar ben mij is het juist het zelfde mijn ouders hebben er ook geen probleem mee en zijn ouders ook niet en bok ons is het 6 jaar verschil en wij zien mekaar graag niemand gaat ons tegen houden dat meisje 21 jaar met zich zelf bemoeit

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • TS hier, wat is nou eigelijk zo erg aan, ja volgens de wet mag het niet, maar het is maar 7 jaar we vinden het helemaal geen probleem en me ouders ook niet. Het is echt super met hem en ik zou niet zonder hem willen.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • moei u niet heb ik gezegd meisje van 21 jaar ik ben geen non zoals gij de wet kan de pot op het is mijn vriendje en daar mij uit en moei u niet meer dank je wel non

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • @ meisje 14

    Ik denk dat je mij bedoelt. Was ik niet duidelijk ? Jouw toestemming als minderjarige voor seks met iemand die meerderjarig is doet volgens de wet niet ter zake. Die jongen kan hiervoor in het slechtste geval wel in de gevangenis belanden. En dan is het bang afwachten of hij daar kan rekenen op het begrip van zijn medegevangenen.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Hij is een super leuke jongen van pas 20 jaar die het niet verdient om hier al bij voorbaat afgeschilderd te worden als een pedofiel. Het is hartstikke leuk dat hij je heeft uitgevraagd. Maak er samen een gezellige dag van!

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • meisje 21 jaar als dat meisje van 13 jaar dat echt wil kunnen ze niks zeggen ik ben 14 jaar en ik heb het al gedaan met een jongen van 19 jaar wij zijn niet allemaal nonnen hoor

    14 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten