Skip to content
26 reacties
1772 weergaves

Ongesteld

Heyy, ik heb net een berichtgelezen van dat verschillende meisjes ongeveer op hun 11de 12de ongesteld worden. Ik ben nu 11 en een half en ben nog niet ongesteld, ik maak me er ook niet zo druk om want ik weet dat veel mensen ook op ouderen of jongeren leeftijd ongesteld worden. Maar ik had een vraagje, wat moet je doen als er opeens bloed in je onderbroek zit? En is de eerste keer al meteen heel veel of wat minder? Want als je dan in de klas zit en dan word je hele stoel rood wat dan? Nouja dit was mijn vraag

11 jaar
6 jaren geleden

26 Reacties

  • Dat is wel lekker om een warme kruik tegen je buik te leggen.   Hopleijk is het de volgende keer niet zo erg. Je lichaam moet er ook aan wennen.   Van de redactie: dit topic wordt gesloten omdat deze uit 2018 is en dus oud. Wil je hier verder over praten? Start dan even een nieuw topic  

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • ik heb maandverband en een kruik gekregen.

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • M12
    Als je last hebt van pijn tijdens je ongesteldheid neem je gewoon een paracetamol in. En al gebruik je ze niet, een tampon doet ook geen pijn als hij goed in je vagina zit.

    M11
    Ja het is even wennen en oefenen om een tampon er goed in te krijgen, maar dan heb je geen last van een dik verband in je slipje.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • het doet echt zeer kan er niet van slapen.

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik gebruik een tampon
    Het is even kijken hoe ik het doe. maar het lukt wel.
    Ik vind maandverband maar niks

    11 jaar
    4 jaren geleden
  • M12
    Maandverband is makkelijk in het begin. Met tampons kan je wel meer doen zoals zwemmen en sporten. Maar dan moet je die tampon wel in je vagina zien te krijgen en dat is goed oefenen. Gebruik wel minitampons voor de eerste keer.

    M11
    Dat is wel vroeg op jouw leeftijd, maar komt wel vaker voor. Wat gebruik jij?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben net voor de 1e keer ongesteld geworden
    Word volgende week 12 jaar

    11 jaar
    4 jaren geleden
  • ik weet het niet. ik heb maandverband.

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • #m12
    Ben je nu blij dat je ongesteld bent geworden of mocht het nog wel wat later komen? Ik denk dat je wel een beetje schrok toen je bloed zag daar beneden. Wat gebruik je, maandverband of tampons?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • ik heb het nu ook ineens??

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb die witte zooi nu al ongeveer een jaar wanneer stopt dat

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Eerst witte zooi in je onderbroek en dan bruinig voordat je het wordt.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • meisje11 dat is logisch.
    de meeste meiden beginnen op hun 12de, maar sommige beginnen op hun 11de. dat verschilt.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik weet er echt niks over en ik ben het nu ook nog niet dus ja ik zat maar ff rond te kijken.:)

    11 jaar
    5 jaren geleden
  • was dit rond mijn 13 de voor de eerste maal maar vooraf deden mijn tepels wat pijn en voelde ik dat mijn borsten begonnen te gloeien en te verdikken, mijn moeder vertelde me dat ik ging ongesteld worden en ja dat was het

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik weet niet of iemand dit nu nog leest, maar hier is hoe het bij mij gebeurde: Ik ben het 4 dagen geleden voor het eerst geworden! Helaas was ik op dat moment wel op vakantie, maar het was toch te koud om te zwemmen. :) ik had de avond ervoor gemerkt dat mijn afscheiding roze/bruin was. Het zag er nog niet uit als bloed dus was nog niet echt geschrokken. Ik vertelde het voor de zekerheid aan mijn zus van 17, die het dus al lang was, zij heeft even voor de zekerheid een maandverbandje voor me gepakt zodat als het gebeurde ik niet doorlekte. :) ik ging gewoon slapen en je raad het al... de volgende ochtend was ik ongesteld! Er zat een vlek bruin bloed in mijn onderbroek. Ik wist dat de meeste mensen begonnen met bruin bloed als ze voor het eerst ongesteld zijn. Ik schrok er wel een beetje van omdat ik het niet verwacht had. Ik vertelde het aan mijn moeder en zus en toen kreeg ik een voorraad maandverband! :) ik ben het nu 4 dagen achter elkaar met bruin bloed, en draag nu dus maandverbandjes. Ik ben best blij dat ik het ben geworden omdat ik redelijk laat ben voor mijn gevoel. :) dit was mijn verhaal haha!

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik was ook 13,5 toen ik voor het eerst ongesteld was, en mijn beste vriendin is nu ook 16 en is pas ongesteld geworden, dus maak je niet al te veel zorgen. Mijn eerste keer was gewoon thuis toen ik op de wc zat, ik had best veel buikpijn, ik heb toen gelijk een schone onderbroek gepakt en maandverband erbij gepakt. En ja, ik was best wel heftig ongesteld en ook al veel gelijk (en nu nog steeds). Eerst probeerde ik het te verzwijgen tegen mijn ouders, maar ja, mijn moeder kwam er zo achter natuurlijk. Ik zou als ik jou was gewoon voor de zekerheid gewoon maandverband en schone kleding meenemen ook handig voor op school (en ja, ik spreek helaas uit ervaring...)

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik werd in december in de klas voor eerst ongesteld. Ik moest plassen en toen was er bloed. Heb in paniek mijn vriendin gebeld en die heeft het tegen de lerares gezegd waar we les van hadden. Zij was nooit leuk. Maar toen was ze super aardig en behulpzaam. Kreeg maandverband en een washandje. Ze bleef bij me. Toen ik weer rustiger was mocht ik van haar naar huis en ze heeft in de klas gezegd dat ik ziek was. De meesten mogen haar niet maar ik kan nu goed met haar.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben een jaar geleden ongesteld geworden (13 en een half) Het begon bij mij met buikpijn en een beetje roze afscheiding. Per maand werd het iets rooier. Maar ben pas 3 maanden gewoon ongesteld zoals mijn vriendin dat ook is. Zij was 11 en bloedde wel gelijk. Ieder meisje is anders en ook haar menstruatie. Bij jouw dus ook xxx;-)

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik had het voor het eerst toen ik 13 was, de eerste keer is er niet veel bloed en red je het ook wel met inlegkruisjes. Als het wel meer is kan je beter een maandverband in je onderbroek plakken, je hebt daarvoor ook speciale voor snachts want snachts beweeg je erg veel en daardoor kan je makkelijker doorlekken. Het is belangrijk om je maandverband verschillende keren per dag te verschonen en dat hoeft echt niet elk uur, je denkt dat je doorlekt maar maandverband kan best heel veel hebben. Het kan ook zijn dat je last krijgt van je buik of je onderrug, daarvoor help een paracetamol (bij mij in ieder geval) heel veel. Ook kan het helpen om een kruik tegen je buik aan te houden. Om je menstruatie bij te houden kan je daarvoor een app downloaden. Ik heb ook een menstruatie kalender app en die houd bij wanneer je ongesteld bent als je dat invoerd en dan mijkt de app een schatting van wanneer je volgende menstruatie kan hebben. Ook kan je daar zien wanneer je cyclus begint en je kunt invullen hoe erg de vloed is, stemmingswisselingen en gevoelens. Nog 1 laatste tip: zorg ervoor dat je altijd in je tas of in een klein toillettasje iets bij je heb, dus een maandverbandje of een tampon of inlegkruisje. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!! Veel succes!

    15 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten