Skip to content
4 reacties
585 weergaves

Jongens met een ziekte

Ik heb sinds mijn 14de de ziekte van Bechterew ik heb er een jaar last van gehad nu heb ik al bijna een jaar niks en ben ik gestopt met medicijnen. Je kunt aan de buitenkant niet zien dat ik ziek ben.

Ik heb sinds mijn 14de ook geen vriendin meer gehad. Maar nu heb ik al ongeveer een maand erg veel en leuk contact met een meisje van mijn school, we hebben het heel gezellig samen. Ik heb het idee dat ze mij ook leuk vind en ik zou haar wel om verkering willen vragen. Maar ik weet niet wat ze er van vindt als ik vertel dat ik een chronische ziekte heb. En ik weet ook niet wanneer ik het haar moet vertellen. Ik voel me er gewoon een beetje onzeker over.

Mijn vraag is dus:

Zou jij als meisje een relatie beginnen met een jongen met een chronische ziekte? en waarom wel/niet?

16 jaar
6 jaren geleden

4 Reacties

  • Het zou mij helemaal niks uitmaken of iemand nou een ziekte heeft of gezond is. En ja niemand is perfect en ook niemand is kerngezond iedereen heeft wel iets. En als ze niet wil met je daarom ligt de fout niet bij jouw, maar bij haar want ze respecteerde jouw niet zoals je bent en dat vind ik best wel belangrijk in een relatie. Dat je diegene respecteerde hoe die is

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Het motiverende antwoord is natuurlijk dat het niet erg is en dat ze naar je innerlijk moet kijken blabla.

    Exhter zal ik eerlijk met je zijn mensen kijken automatisch er na en denken er over na.Je kunt het soms bijna discriminatie noemen.Maar dat is jet niet.

    Alleen zo iemand als cupido kan bepalen hoe erb het vooroodeel invloed geeft.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Tuurlijk zou ze dat doen. Als ze jou echt leuk vind dan maakt t haar echt niet uit wat je hebt of hoe je eruit ziet het gaat immers OOK om het innerlijk (juist om het innerlijk) dus doe je best en laat het weten hoe het is gegaan.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja tuurlijk, als hij leuk is. Daar hoef je niet onzeker over te zijn hoor :)

    15 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten