Skip to content
7 reacties
2289 weergaves

3 dagen overtijd

Hallo, Ik heb laatst seks gehad (ik weet het ik ben nog best wel jong) en ben 3 dagen overtijd. Ik heb al 2 zwangerschaps testen gedaan en die waren negatief. Ik en mijn vriend hebben wel een condoom gebruikt. Kan ik mijn menstruatie opwekken of moet ik toch maar naar de dokter voor een bloedtest? Groetjes, iemand

15 jaar
6 jaren geleden

7 Reacties

  • Wat is het moedig van je om het je moeder te vertellen.
    Veel sterkte ermee.

    Verlegen meisje.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongens even een update. Ik deed een nieuwe test vanmiddag en het bleek toch raak te zijn. Nu met mijn moeder overleggen hoe het verder moet. Dankjewel voor de hulp ??

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Meisje 15, ik denk niet dat je zwanger bent, als je vriend een condoom gebruikt heeft en je hebt zijn kwakje gezien, dan ben je niet zwanger, zelf zeg je, ik heb 2 zwangerschap testen gedaan! Bij mijn is het wel een regelmatige ciklus rond de 20-ste van de maand, maar soms heb ik het een week eerder, maar soms ook twee weken later! Gebeurt eens in de jaar dat ik mijn menstruatie te vroeg heb en of te laat krijg. Wel vind ik een goede zaak dat jullie beschermd bezig zijn.love you.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Hallo hier ben ik weer, Nee ik ben niet aan de pil en mijn menstruatie is altijd heel regelmatig. Ik was mezelf gisteren aan het vingeren en ik voelde iets, volgensmij was het mijn baarmoeder. Ik had ook al toen ik voelde daarna bruin bloed maar het zette niet door. Betekent dat dat mijn menstruatie elk moment kan komen of moet ik echt langs de dokter? Groetjes.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Drie dagen over tijd zijn kan wel eens gebeuren. En als je veel stress ervaart, kan het zelfs daardoor langer duren. Als je je echt zorgen maakt, is het voor jezelf ook fijn om naar de dokter te gaan, maar ik denk dat je menstruatie nog wel zal komen. Ik zou nog een paar dagen wachten of je menstruatie nog komt; zo niet, dan zou ik naar de dokter gaan (wat nog steeds niet betekent dat je dan ook echt zwanger bent, want soms kan je menstruatie gewoon laat zijn).

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ben je ook aan de pil? En ben je regelmatig ongesteld? Ook zaken zoals stress kunnen er voor zorgen dat het langer duurt voor je weer ongesteld wordt.

    Als jullie het condoom goed hebben gebruikt is de kans heel klein, maar je kunt het nooit 100% uitsluiten.

    Een zwangeschapstest geeft niet zo kort na de seks een betrouwbaar resultaat. En voor een morning-afterpil ben je te laat. Als er inderdaad een bevruchtig is geweest is het niet zo simpel als 'je menstruatie opwekken', dan is een overtijdbehandeling nodig, of als het te lang duurt, een abortus.

    En mocht er niks aan de hand zijn, dan is het toch verstandig om eens na te denken of je misschien aan de pil wil gaan.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik zou als ik jou was even langs de dokter gaan als je het niet vertrouwd;)

    14 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten