Skip to content
6 reacties
329 weergaves

Doodsbang voor de tandarts help

Ik weet niet waar ik het moet plaatsen dus doe ik het maar hier. Ik ben al sinds mijn 4de doodsbang voor de tandarts en durf er niet naar toe maar ik woon nu ongveer 2 jaar bij mijn nicht die heeft een nieuwe vriend die dus tandarts blijkt te zijn ik heb dus echt al heel lang enorme kiespijn en daar is mijn nicht achter gekomen dus die heeft voor volgende week een afspraak gemaakt bij hem ik durf echt niet en ben zo doodsbang wete jullie wat ik kan doen heel veel liefs van een bang meisje

14 jaar
7 jaren geleden

6 Reacties

  • Dat is inderdaad een heftige ervaring. Wel kan ik je zeggen dat die tandarts toen veel te ver is gegaan. Hij had je moeten verdoven, zeker toen je schreeuwde dat je pijn had.

    Ik begrijp dat de tandarts met wie je nicht een afspraak heeft gemaakt, dus haar vriend is? Zo ja, dan kun je misschien eens aan hem vragen hoe zo'n behandeling eruit ziet en dan kan hij je vast gerust stellen.

    In ieder geval hoef je echt niet te vrezen dat dit nog eens gebeurt. Zeker als je bij de tandarts aangeeft dat je bang bent en je zorgen maakt, hoort die je gerust te stellen en rekening te houden met je angst. En sowieso hoort een tandarts je te verdoven bij het trekken van tanden.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben de topicstarter toen ben ik van een 2 meter hoge trap afgesprongen en toen hingen er 3 tanden lis en die hebben ze toen getrokken zonder verdoving en ik schreeuwde dat het pijn dee en stop en hij zei dat ik me niet moet aan stellen en dat het een pijn dee. Groetjes een heel bang meisje

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Kun je vertellen wat er op je vierde gebeurd is?

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat gebeurde er toen dan meisje 14?

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben de topic starter ik ben bang dat er weer het zelfde gebeurd als op mijn 3de en dat wil ik niet

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Bang zijn voor de tandarts hebben meer mensen. Je mag dat gerust vertellen aan een tandarts, die hoort je dan zo goed mogelijk gerust te stellen. Volgens mij zijn er ook tandartsen speciaal voor mensen die er bang voor zijn.

    Sowieso mag je hierover praten met mensen die je vertrouwt, als je er zo mee zit. Daar hoef je je niet voor te schamen.

    Waar ben je precies bang voor?

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten