Skip to content
4 reacties
187 weergaves

Depressief?

Ik ga binnenkort naar de middelbare school, en ik ken daar nog niemand, ik heb ze wel al een keer ontmoet en ik vond de kinderen eigelijk niet zo (eigelijk totaal niet) leuk. Daardoor heb ik een stuk minder zin gekregen in school, veder zijn mijn ouders (sinds kort) gescheiden, heb ik vaak ruzie met mijn broertjes en al mijn vriendinnen van de basisschool reageeren niet meer op mijn appjes als ik vraag of ze zin hebben om iets leuks te doen. En als laats vind ik dat ik er verschikkelijk uitzie waardoor ik eigelijk niet meer in de spiegel durf te kijken. Ik voel me door dit alles eigelijk gewoon klote ik heb geen zin meer om optestaan in de ochten en blijf youtube kijken tot een uur of 14:00 dan kom ik uit bed eet veel en ga dan een spel spellen op pc/laptop. Dan ga ik rond 19:00 weer m'n bed in en blijf op tot een uur of 2:00/4:00. Soms vraag ik me af of ik nog wel moet opstaan of dat het beter is om gewoon de hele dag te blijven liggen. Verder val ik de laatste tijd vaak flauw en ben te moe om iets te ondernemen. Ik vraag me af of ik depressief ben. En als dat zo is wat kan ik er dan aan doen?

12 jaar
7 jaren geleden

4 Reacties

  • Als dit een depressie is dan ben ik al de 4 jaar die ik nu op de middelbare zit depressief. Ik denk dat dit gewoon luiheid heet. Ik zit ook altijd tot 2 uur op Me telefoon op yt of tv series te kijken (zorg dat je voor toetsen wel vroeg gaat slapen). Lui zijn is het beste dat je kan overkomen, het maakt alles gewoon zoveel leuker :'D.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Kan depressie zijn, maar dat geen fut hebben en flauwvallen klinkt ook weer als een (lichte) angststoornis in opbouw.

    Of de ziekte van Pfeiffer, want ook dan kan je je futloos voelen en vermoeid etc.
    Of allebei, dat heb ik zelf zo meegemaakt met de middelbare school, was en depressief/angststoornis en had een zware aandoening van pfeiffer wat maar niet herkent werd, lekkere combinatie kan ik je vertellen, geen idee hoe ik mijn diploma toen heb gehaald. xD

    Anyway, je kan om hulp vragen, je ouders hebben het moeilijk met elkaar maar dat betekent niet dat ze jou zullen negeren als je problemen aangeeft.

    Daar hoef je je niet voor te schamen en hoewel ik dat zeg, besef ik me wel dat op de middelbare school zoiets beter niet bekend kan worden dat je bijv. naar een psycholoog gaat.
    Want zo rolt men nou eenmaal op de middelbare, iedereen en alles is belachelijk behalve als je doet wat zij doen.. wees maar van te voren blij dat het niet de belangrijkste periode in je leven zal zijn, onthoud dat goed.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • maar als je ze 1 dag hebt gezien kun je nog niet echt oordelen toch? en vermoeidheid komt denk ik door je rare slaapritme

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat zwaar dat je je zo voelt. Het zou inderdaad best kunnen dat je depressief bent, zeker als je zo weinig zin hebt om dingen te doen, jezelf lelijk vindt en je ongelukkig voelt.     Ik ben zelf depressief geweest. Toen ben ik eerst naar de huisarts gegaan, die me verwees naar een psycholoog. Dat heeft me erg geholpen: bij een psycholoog kun je leren welke manieren van denken je depressie in stand houden en hoe je die positief kunt beïnvloeden. Ik kan het dus echt aanbevelen!     Als je vaak flauwvalt en moe bent, raad ik je ook aan om dit bij de huisarts te melden. Misschien is er ook een lichamelijke oorzaak waar je voor behandeld kunt worden.     Het kan in ieder geval echt goed komen! Belangrijk is in ieder geval dat je er niet mee rond blijft lopen, maar hulp zoekt. Ik geloof dat er zelfs websites zijn waar je gratis online hulp kunt krijgen. Je staat er niet alleen voor.     Heel veel sterkte! Ik hoop dat je hier iets aan hebt; laat het gerust weten als ik nog iets voor je kan doen.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten