Skip to content
10 reacties
1808 weergaves

zwemmen met shirt en legging

hee allemaal ik schaam me vaak voor mijn lichaam daarom doe ik als ik ga zwemmen altijd een tshirt en legging aan zodat mensen er niet veel van zien. maar ik heb dan altijd het gevoel dat ik voorschut sta hebben jullie misschien tips wat ik wel aan kan doen en dat mensen niet meer zo naar me kijken?

18 jaar
7 jaren geleden

10 Reacties

  • Er is geen enkele reden om je voor je lichaam te schamen, iedereen is zoals ie is. Ga maar eens op een naaktstrand kijken zoveel verschillende mensen maar zonder schaamte, is ook niet nodig trouwens.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Dat Nederland volop aan het 'verpreutsen' is kun je inderdaad o.a. zien aan de wedstrijd zwempakken en broeken. De volgende stap is leggings en shirts, dus T-startster: je loopt voor op de mode! Alleen het materiaal zal van een andere kwaliteit zijn maar dat is een bijkomend gegeven.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • als je je schaamt voor je lichaam zou je ook nog kunnen overwegen een wedstrijdbadpak aan te doen, die hebben pijpjes tot net boven de knie, net als een fietsbroekje.     hetzelfde kun je natuurlijk in bikinivorm doen: een strak broekje (korte pijp of pijp tot net boven de knie) en een bovenstukje als bijvoorbeeld een sporttopje, dus niet zo'n mini-ding met strik in je nek     laat eens weten wat je van deze ideeën vind.     wil je eens vertellen waar je precies onzeker over bent? dat maakt het voor een hoop mensen hier iets makkelijker om je eventueel te helpen       groetjes xx    

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Mensen zullen in dit geval kijken omdat ze een shirt en legging zien, wat nogal apart is. Doe een bikini o.i.d. aan en je zal zien dat er veel minder mensen naar je kijken. Bovendien klopt het ook nog eens dat er dan mensen zullen kijken die jou gewoon mooi vinden, zoals het meisje van 18 hier al aanhaalt.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Abnormale kleding voor een bepaalde situatie trekt veel meer aandacht dan "normale kleding". En bij het zwemmen is een badpak of bikini normaal en dus het minst opvallend.

    Maar misschien kijken de mensen ook wel omdat ze je mooi vinden? Ook als jij jezelf niet mooi zou vinden, vinden anderen dat misschien net wel. Je zegt niet of je mager, gewoon, of mollig bent. Maar er zijn mensen die elk van die types nu net mooi vinden. Probeer te genieten van die aandacht, zie het als een compliment.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Als ik iemand ei lopen in een subtropisch zwembad met kousen aan vind ik het heel eigenaardig dus als je noet wil opvallen dan moet je gewoon een badpak of bikini aan doen

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Mijn aandacht zou je juist trekken als ik je met shirt en legging zou zien zwemmen!

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Die mensen kijken naar je omdat je met kleren aan zwemt in plaats van zwemkleding. Zodra je een zwempak aantrekt gaat dat vanzelf weg.

    Waarom schaam je je zo voor je lichaam dat je niet eerder een zwempak heb aangetrokken?

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ook mensen met minder mooie lichamen zijn in een zwembad gewoon in een bikini of badpak en dan is het echt niet zo dat andere mensen daar de hele tijd naar kijken.

    Niemand gaat naar een zwembad om te kijken naar mensen die hij of zij niet knap vindt, mensen zullen eerder kijken naar anderen die ze aantrekkelijk vinden. Met negatieve aandacht zal het dus wel meevallen. Als je met shirt en legging gaat zwemmen trek je juist de aandacht, en dat is toch niet wat je wil? Trek gewoon een bikini of een (corrigerend) badpak aan, dat is veel beter.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Is het niet meer het idee dat mensen naar je kijken? Alle mensen kijken naar elkaar en dat is heel gewoon. Ik denk dat het meer jou eigen onzekerheid is die je parten speelt. Probeer gewoon eens in een badpak, of nog beter bikini het zwembad in te gaan en ik weet bijna zeker dat er dan minder mensen naar je kijken dan nu in je shirt en legging!
    Verman jezelf en wees trots op je eigen lijf. Het is mooi zoals het is!!

    21 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten