Skip to content
5 reacties
656 weergaves

Ongesteld zwemmen

Nou... ik ben dus net ongesteld geworden (voor het eerst) en ik weet dus niet wat ik moet doen, ik ga binnekort namelijk zwemmen met een groep vrienden en vriendinnen maarja.. wat moet ik doen?

14 jaar
7 jaren geleden

5 Reacties

  • Een tampon werkt goed je moet wel ff wennen dus probeer ff uit wat je fijn vond vóór het zwemmen als je in het water gaat word het bloeden gestopt. Veel plezier met zwemmen

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ging een keer zwemmen toen was ik ongesteld geworden     Ik had toen een tampon aan dat had me ongesteld tegen gehouden.     me vriendin vroeg of een maandverband je mocht hebben van mij     ik zij dat is goed ze was toen 11 jaar.   Veel groeten van GB

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Heb niet veel verstand er van maar Praat er over met je moeder of vriendinnen die mee gaan misschien zijn die al eerder ongesteld geweest XX

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Zwemmen als je ongesteld bent is geen enkel probleem! Een kleine tampon helpt zodat je niet vies wordt in je bikinibroekje. Het is in elk geval niet zo dat het hele water verkleurt of zo, dat verwachtte ik ooit. Op het moment dat je in het water bent stopt het met bloeden.

    Ik ben overigens wel heel erg vaak doorgelekt in het dagelijks leven, ook op een uitgeleende handdoek toen ik ging zwemmen. Het is ongemakkelijk, maar iedereen kan zich er goed in verplaatsen. Het gebeurt werkelijk iedereen.

    Een tip voor een prettiger leven: wees niet geheimzinnig over dat je ongesteld bent. Zeg het gewoon tegen je vriendinnen. Vertel ook dat je bang bent om door te lekken, vraag die meisjes hoe ze dat zelf doen. Uiteindelijk wordt iedereen ongesteld en heeft iedereen met dezelfde problemen te maken.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey meisje 14, Ten eerste ongesteldheid is iets moois! Dat vind ik persoonlijk. Je bent dan eindelijk een vrouw! Dus gefeliciteerd! Nu zit het zo, zo lang je in het wateebent bloed je niet. Het te maken met de wetten van de natuur. Maar als je uit het water gaat gaat dit wel lopen. Een tampon is hier voor de oplossing. Een tampon voor de eerste keer inbrengen is geen pretje want ja je moet met je vingers naar binnen daar waar het bloed, maar als je deze in hebt heb je nergens last van. Tip: probeer dit eerst gewoon thuis een paar dagen voor je gaat zwemmen. Dan weet je dan hoe het werkt. Daarbij ga af en toe naar de wc in te controleren of je niet doorlekt want bij je eerste ongesteldheid weet je vaak nog niet hoe hevig je menstruatie is. Wissel sowieso van tampon om de 2 uur, puur voor hygiëne. Ik weet niet of je ook met meide gaat, maar als die van jou leeftijd zijn maak het bespreekbaar. Misschien is een van hun al eens ongesteld geweest. Ik weet niet hoe de band met je moeder is maar ook die zou je kunnen vragen over hoe of wat. Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen.

    21 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten