Skip to content
13 reacties
1249 weergaves

te schaars gekleed naar school?

Hoi, ik ben gister van school gestuurd omdat ik te schaars gekleed zou zijn. Ik had een kort broekje aan met een kort shirtje waardoor mijn navelpiercing was te zien. We hadden eerst Nederlands waar ik mocht blijven zitten, toen hadden we wiskunde, waar ik ook mocht blijven zitten. Na de pauze hadden we beeldende vorming en zat 2 minuten toen ik er uit kon om thuis wat fatsoenlijks aan te trekken. Ik zei tegen die vent dat ik geen half uur naar huis fiets, thuis iets anders aan en dan weer naar een half uur naar school fiets. Toen kon ik me melden bij de directeur. Ik kon naar huis en heb morgenmiddag een strafmiddag.... Zijn er meer scholen met zulke k*tregels? Vandaag vrij, morgen weer school en trek gewoon weer het zelfde aan..... Twee vriendinnen gaan het morgen ook doen. 1 heeft ook een navelpiercing en maar kijken wat ze doen....

13 jaar
7 jaren geleden

13 Reacties

  • Ik merk dat dit onderwerp echt een generatie kloof heeft. Jonge meisjes gaan naar school met bijna niets aan! Broekjes en rokjes zijn zo klein dat je net zo goed een boksershort kan dragen! Ik vraag me soms echt wel af of dat allemaal wel nodig is. Kun je niet gewoon normale kleren aan? En ja ik ben een kerel en ik val op vrouwen en ik vind het echt niet lelijk ofzo, maar voor meisjes van 13?! En naar school?! Dat vind ik uitermate ongepast!

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat maakt het uit?

    Ik vind persoonlijk dat recht om te dragen wat je ook wil, ook op school, een natuurrecht moet zijn, maar ik snap wel dat mensen daar dan misbruik van zouden kunnen maken en deze wereld vééél te geöncivilizeerd is...

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik vind het veel te uitdagend op school.
    Je lokt wel bepaalde dingen uit.

    Lief meisje

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Gewoon zonder slipje blijven gaan! Ik ben het he-le-maal met je eens!

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Dat doe ik omdat het lekker voelt

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • zonder slipje vind ik wel beetje uh.. ja wel te ver gaan eigenlijk. (voor school dan)

    Want dan doe je het met een reden en dat heeft niets te maken met warmte.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Je vraagt er zelf ook wel een beetje om hè;-)

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi, vrijdag zeiden ze er helemaal niets van. Was zelfs nog uitdagender.... broekje zonder slipje, wat opviel. Denk gewoon dat die vent niet over uitdagende meisjes kan. Vrijdagmiddag netjes gemeld voor de strafmiddag. Maar ik was niet aangemeld, dus ging lekker met andere meiden naar huis. Als het weer warm is ga ik gewoon weer zo naar school, ook bij die vent!!!!!

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Het kan dan ook aan de leraar liggen.

    Kan het type zwaar christelijk zijn. (niets mis mee, om die discussie te voorkomen, maar je snapt me) of misschien word hij er zelf net wat te warm van wink wink.

    Maar ja daar heb je geen controle over.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Er lopen meer meisjes zo hoor, misschien een langer shirtje. En het was niet de eerste keer dat ik er bij die vent van beeldende vorming de klas uit moest voor andere dingen, ook al had ik er niets mee te maken. En waarom zeggen andere leraren er niets van? Ja, vind aandacht leuk, welk meisje van mijn leeftijd vindt dat niet leuk???? Ik ben gewoon trots op mijn navelpiercing. Vandaag heb ik weer dat broekje aan met een ander kort shirtje en er is nog niemand die er iets van heeft gezegd.

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • De andere meiden in je klas zullen wel meer kleding hebben gedragen, want anders zouden die ook zijn weggestuurd.

    Blote buik+blote schouders+een kort broekje, dat is wel erg bloot voor in de klas. Je bent niet in een kroeg. De meeste scholen hebben in hun reglement inderdaad kledingregels staan. Zeker een blote buik wordt al gauw als te bloot gezien, een beetje afhankelijk van de lengte van je topje. Had je een topje gedragen dat de buik bedekt, dan was er waarschijnlijk niks aan de hand geweest.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Je kon ook een rokje aan doen, krijg het idee dat je uitlokt om bekijks te hebben, ging zelf nooit schaars gekleed naar school!

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Tja hoe irritant het ook is, scholen kunnen bepaalde kledingvoorschriften hebben.

    Wel vind ik persoonlijk dat bij +/- 30graden het onrealistisch is volledig bedekt rond te lopen, zeker als je ook nog in een nog warmer lokaal zit te zweten.

    Volgende keer, altijd beleefd blijven, leg uit waarom je je zo kleed in verband met het weer en dat het echt te warm is om volledig gekleed te zitten in een heet lokaal.. en laten we wel wezen de meeste scholen hebben geen airco's en doen hoogstens raampjes open waar de zon op staat en dus je de warmte naar binnen haalt maar enfin.

    Mochten ze het toch dan alsnog niet begrijpen dan moet je er maar bij neerleggen.
    Persoonlijk zou ik dan geen deo op doen en gewoon keihard gaan zweten zo dicht mogelijk bij de leraar.

    23 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten