Skip to content
11 reacties
1505 weergaves

naakt met andere jongen (19)

Ik vroeg me af of ik naakt mag zijn met een jongen van 19 of dat dit illegaal is. We zijn al best lang vrienden en we weten van elkaar dat we naakt zijn leuk vinden. Daarom wil ik het eens samen met hem doen alleen weet ik niet of dat illegaal is.

15 jaar
7 jaren geleden

11 Reacties

  • Eens voor de fun was ik ook bloot met een jongen, was niet de bedoeling om sex mee te hebben, maar ja hij had een stijve en ik was klets nat! Kun je raden wat er gebeurde???

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Niet zo opgefokt meisje van 13, ik heb enkel maar verteld hoe het in het wetboek staat. En daar staat dat het strafbaar is als je seks hebt met iemand die jonger dan 16 is (Wetboek van Strafrecht, artikel 247). De persoon onder de 16 is dan dus niet strafbaar, maar iemand die ouder dan 16 is wel. In de praktijk is de kans op vervolging niet groot als het leeftijdsverschil klein is en het uit vrije wil gebeurd is.

    Mij maakt het niks uit als iemand van 13, 14 of 15 vrijwillig seks heeft, ook al is het wat aan de jonge kant, dat moet je wat mij betreft lekker zelf weten. Dus als jij en je vriendje van 14 seks willen hebben: van mij mag je je gang gaan hoor. Dat was ook de vraag niet. De vraag was of het illegaal is als een 15- en 19-jarige samen naakt zijn. Nee, dat is het niet, maar wel als ze seks gaan hebben. Dat staat nou eenmaal in de wet.

    Dat je vader agent is betekent niet dat hij per definitie gelijk heeft en dat wat hij zegt ook de wet is.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Meisje 13: dit heeft helemaal niks met geloof, pastoor zijn of non zijn te maken maar puur met wat er in het Wetboek van Strafrecht staat... De nonnen en de pastoors zitten aldus jou allemaal in de regering, ministeries en rechtbanken. Wees daar overigens maar blij mee, anders hadden pedoseksuelen vrij spel en dat wil je niet. Daarbij gaat het erom dat het OFFICIEEL verboden is. Politie/justitie weet pas d.m.v. een aangifte lucht van het feit dat het is gebeurd en gaat dan over tot vervolging. Zolang er geen aangifte wordt gedaan kun je met je vriendje de hele Kama Sutra uitproberen. Persoonlijk vind ik 13 een jonge leeftijd voor seks, maar als jij dat persé wilt, moet je vooral niet laten wat je niet laten kunt.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • luister goed he jongen 23 jaar is niet omdat jij pasthoor bent dat ik non moet worden he ik doe sexs en moet jij u niet mee moeien mijn vader is agent en heb het hem gevraagd en hij zei zo lang hij geen 18 jaar is doe maar als je er klaar voor bent maar neem de pil of gebruik condoom en dat doen we ook dus moei u met u eigen zaken oke bedankt dus meisjes 15 jaar als je sexs wil gewoon doen maar niet ouder als 18 jaar he en niet luisteren naar jongen 23 jaar dus jongen 23 jaar bemoei u met u eigen zaken bedankt

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Meisje van 13: Wat jij zegt klopt niet. De wet stelt de grens bij 16 jaar. Onder de 16 mag je simpelweg geen seks hebben. Dat levert wel de gekke situatie op dat 15 en 18 strafbaar is, maar 16 en 50 niet.

    Maar seks onder de 16 mag hoe dan ook niet in Nederland. De kans dat het bestraft wordt is echter heel klein, zeker bij kleine leeftijdsverschillen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als jullie het beiden ook willen, maar dat betekent niet dat het van de wet mag.

    Voor wat betreft de vraag van de topicstarter: bloot zijn is niet hetzelfde als seks hebben en als het om alleen bloot zijn gaat is er niets strafbaars aan, zolang je het maar niet in de openbaarheid doet.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • zeg meisje 18 jaar is niet omdat jij non bent dat wij dat ook zijn he ik ben 13 jaar en heb al vaak sexs gehad met mijn vriend van 14 jaar kunnen ze niks van zeggen zo lang hij maar jonger is dan 18 jaar als het boven de 18 jaar is mag het niet natruulijk als jij jonger bent dan 18 jaar

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Pas als er seks aan te pas komt is het officieel illegaal. Naakt zijn opzich niet, anders waren naaktstranden en naaktcampings in Nederland verboden. Dat zijn openbare gelegenheden waar door de inrichting meerder- en minderjarigen naakt samen kunnen zijn.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • zo lag jullie geen sexs hebben is het niet erg want dat mag eigelijk niet of jij moet het echt willen

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Strikt gezien mag seks alleen met mensen boven de zestien, maar dit is een zogenaamd 'klachtendelict' als het gaat om seks met iemand van jouw leeftijd: het wordt alleen onderzocht als er aangifte wordt gedaan. Dit is zo geregeld zodat mensen van de leeftijd van jou en je vriend niet gestraft worden als ze vrijwillige seks met elkaar hebben, maar zodat bijvoorbeeld pedoseksualiteit wel kan worden bestraft. Je vriend zal dus niet gestraft worden als hij seks met je heeft, tenzij iemand er aangifte van doet.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Het is illegaal. Als jouw ouders aangifte doen is hij strafbaar. Iedereen die het met iemand van onder de 16 is strafbaar namelijk. Zorg ervoor dat het dus geen geheim is voor je ouders dat je hem leuk vindt en die shit

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • tuurlijk is dat niet illegaal! als je er veel plezier in ziet moet je gewoon doorgaan!

    15 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten