Skip to content
8 reacties
476 weergaves

Tienermoeder ja of nee

Ik weet dat ik vroeg ben maar heb een serieuze babywens.   Ik weet ook de nadelen van een tienermoeder, want mijn moeder en zus waren het allebei ook. Dus, is het voor ons niet ongewoon. Ik heb geen vaste vriend, dat wil ik ook niet. Als ik het doe dan is het mijn kindje. Wat zou jij doen als je mijn wens had? Zijn hier meer tienermoeders of meiden die het ook echt willen?

15 jaar
7 jaren geleden

8 Reacties

  • Als eerste wil ik meedelen dat een kind geen kinderen hoort te krijgen! Je bent jong en hebt andere zorgen, maak je opleiding af en maak je klaar voor verdere studies, maak wat van je leven, later ga je samen wonen maak dan pas met je partner bespreekbaar ! Zorg eerst voor je toekomst. Ik ben nu klaar met mijn opleiding heb een fijne kerel bij me innenkort als ik mijn werk heb waar ik voor geleerd heb, willen wij samen gaan wonen, van vakanties genieten en later wil ik kindjes krijgen, maar eerst ff zorgen dat je zaken goed op orde heb staan!kind vergooi je je toekomst niet????

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Heb je een reden dat je zo jong kinderen wilt? Ik was net 14 toen ik door "onwetendheid" zwanger werd. Mijn vriendje was ook 14. De eerste keer was raak. Ach, kon wel zonder.... wisten wij veel. We zijn er met beide ouders goed uitgekomen. Hebben het kindje gehouden. We zijn nog altijd bij elkaar en hebben nu 3. Meisje van 6, meisje van anderhalf en een jongetje van 7 maanden en wil graag weer zwanger worden. Het kan dus wel... tienerouders zijn.

    Maar mijn vriend is de vader van mijn 3 kids. oke, we waren te jong, maar wel monogaam. Jij zegt dat je geen vaste relatie wilt. Hoe zie je dat dan voor je. Je neukt met jongens en de gene die scoort verwekt jou kind? Ik zou het niet zo doen als ik jou was....

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • ik ben geen studie bol? waar wil je later gaan werken zonder papieren kom je nergens?! miss alleen een paar afgedankte baantjes.... en snap dat t leuk is om je moeder soms te helpen maar je eigen kind moet je elke dag verzorgen toch heel anders lijkt me... en luiers eten etc kost toch geld? weet niet hoe je daar aan wil komen... en voor dat kind lijkt me t veel leuker opgroeien met een vader?? ipv een tiener moeder die een vluggertje had...

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Er is een verschil tussen mannen die bewust sperma afstaan als spermadonor, juist bedoeld voor vrouwen of gezinnen die niet zwanger kunnen worden.

    En mannen die het simpelweg niet verteld word dat A : de vrouw niet aan de pil is expres en B : dat ze uiteindelijk zwanger is geworden / een kind heeft gekregen van de man in kwestie.

    Lullig voor je vriendin natuurlijk, maar dat maakt het niet een soort geldig excuus dat je zoiets een man aandoet.
    Klinkt ook alsof er meer misging dan alleen dat zij zwanger was etc.

    Je kan dat gewoonweg niet vergelijken op die manier.
    Als je dat niet kan inzien, is dat eigenlijk een teken dat je nog niet volwassen genoeg bent om alle consequenties te overzien.. het gaat namelijk niet alleen om wat jij wil.

    Dat is niet bedoeld als een soort persoonlijke aanval of als iets lulligs, maar als dringend advies.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik snap jullie reactie.

    Ik ben geen studiebol. Mijn moeder heeft een kinderopvang en waar ik kan help ik haar wat ik super vind om te doen.

    Hoe ik het voorstel.... Heb al meer one night stands gehad. Was aan de pil wat ik nu niet meer ben. Moet wel een leuke jongen zijn. En hij hoeft niet te weten dat ik zwanger ben. Hoeveel vrouwen worden zwanger van een donor. Die kinderen weten toch ook niet wie hun vader is?

    Een vriendin van mij raakte zwanger van haar vriend. Nadat ze besloten hadden het te houden zouden ze het samen doen. Nog voor ze ging bevallen van haar kindje was de relatie uit, haar ex koos voor zichzelf. Dat vind ik dus egoïstisch.

    Daarom wil ik dus alleen mijn kindje

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • En dan nog te denken aan het kind! Zal hij/zij niet gaan vragen wie de vader is??!! Er wordt nergens aan het kind gedacht en dat vind ik een verkeerd uitgangspunt. Het gaat bovendien niet alleen om een kind 'willen' (egoïstisch) maar ook om het 'kunnen' (financieel/opvoedkundig bv.)

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • een kind krijgt een kind ?! ik zal toch echt eerst je school afmaken en dan een leuke jonge zoeken...

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Denk dat je een groot deel van je toekomst verknalt.
    Studie of eigenlijk elke opleiding word een uitdaging.

    Als je nou echt 100% steun had van familie dat ze je kindje opvangen en eigenlijk opvoeden etc., is het wel te doen maar dan heb je nog het financiele plaatje, kinderen zijn duur. (ja klinkt zo hard he maar ja, je moet aan alles denken tegenwoordig)

    En hoe stel je het voor met de vader van het kind?
    Gewoon willekeurige vent/jongen en zwijgen erover als je zwanger bent?
    Omdat je geen vaste vriend wil, gaat het je puur om zwanger worden etc. neem ik aan.

    Zat mannen die het zouden doen denk ik, maar ja ook dat is weer gevaarlijk, hoe kom je zo iemand tegen en hoe wil je dat afspreken.. er zitten veel haken en ogen aan het verhaal.

    In elk ander geval zou het gemeen zijn de vader buitenspel te zetten, niets tegen te vertellen of erbij te betrekken.

    Het is misschien maar goed ook dat je hier geen contact gegevens kan wisselen denk ik op dit moment als ik dit lees.

    23 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten