Skip to content
16 reacties
6515 weergaves

inwendig onderzoek

ik ben deze week inwendig onderzocht door de huisarts in het bijzijn van mijn moeder. Ik had last van menstruatiepijn en veel uitval op school. Gebruik de pil maar helpt niet echt dus ging mijn moeder mee en drong aan op een inwendig onderzoek ik moest me vanonderen uitkleden en op de tafel plaats nemen de dokter ging met een instrument naar binnen en moeder keek met hem mee schaam schaam. daarna ging hij met 2 vingers bij me naar binnen en voelde diep van binnen. Krijg nu een andere pil hopen dat die werkt anders moet ik naar de gyno. Schaamde me dood met mijn moeder erbij wie heeft dit ook meegemaakt

17 jaar
7 jaren geleden

16 Reacties

  • Ik ben vorig jaar voor een inwendig onderzoek naar de huisarts geweest. Mijn familie is bekend met baarmoederhalskanker en mijn moeder vond het verstandig om dit al een hele tijd met me te bespreken en op tijd te laten controleren.
    Mijn moeder is bij mijn eerste inwendig onderzoek bij geweest. Zij heeft eerst zichzelf laten onderzoeken waar ik bij mocht zijn. Daarna is ze naast me gaan zitten en ben ik door mijn huisarts (vrouw) onderzocht. Ik vond het wel prettig dat mijn moeder er bij was, de volgende keer ga ik alleen.
    Mijn moeder en ik hebben geen geheimpjes voor elkaar en zien elkaar ook naakt in de sauna.
    Het onderzoek zelf vond ik geen pijn doen, ik heb zelfs met een spiegeltje mee mogen kijken. Mijn huisarts nam echt de tijd en legde alles uit wat ze ging doen en waar ze op lette, was echt tof.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik kreeg een inwendigonderzoek omdat ik veel problemen heb met menstruatie en van af mijn 10e al last van buikpijn vandaar het bezoek aan de kinderarts. Ik krijg nu een andere pil voorgeschreven en als die niet helpt wil ze me door sturen voor een echo. Nee ik denk niet dat ik het anders had ervaren als de dokter een man was geweest

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • M17, jij wordt er niet misbruikt door een dokter hoor, hoef je heus niet bang voor te zijn! Ze zien dagelijks jonge en oudere vrouwen.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik moest ook voor inwendig onderzoek naar de dokter en mijn moeder ging ook mee want vertelde ze voor de veiligheid dat je niet misbruikt word ik snap haar wel ik blijf haar dochter

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Anus, nou nee, inwendig gaat om een vagina, of kut.
    Endometriose, jeetje, heftig, wel fijn dat je in goede handen bent.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Mijn vader is een gynaecoloog, en ik had ernstig veel bloed verlies en daarbij behorende pijn! Eens heb ik met hem bespreekbaar gemaakt tijdens een drankje, hij zei meteen dat ik eerst volgende dag met hem mee naar ziekenhuis moest ter controle. Een maal met echo, moest ook inwendig! Ik in mijn blootje waar mijn vader bij staat en een verpleegster er bij, er was een zwarte plek rondom mijn linker ei hmmm zegt ie dat wordt een laproscopie! Ik ze laproscopie? Je je hebt een endometrioze die eigenlijk 1,5 kilo zwaar is en mogelijk ben jij je ei kwijt! Hij zelf heeft me geopereerd en mijn ei is wel beschadigt , maar na deze ingreep ben ik weer onder zijn controle en het gaat wel redelijk goed! Jij moet je er niet voor te schamen tenzijje erger ziek wil gaan worden!

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Als je een inwendig onderzoek krijgt, gaan ze dan altijd in je anus? Zo ja, waarom is dat?

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • @meisje 16 jaar: Fijn dat het zo ook kan gaan en goed dat je huisarts gewoon goed aangaf wat er ging gebeuren. Móet ook wel als je op je 16e al een inwendig onderzoek krijgt. Zo'n eendenbek in je gedrukt krijgen is toch wel even een dingetje, toch? Je moeder weet dus ook van je of je je intiem scheert.
    Waarom moest jij inwendig onderzocht, mag ik dat vragen? Zou het anders zijn als je dokter een man iss?

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • mijn moeder gaat altijd met mij mee naar de dokter en ze gaat ook mee de onderzoekskamer in. Ik vind dat niet erg zelfs wel fijn. Ze was er dus ook bij toen ik inwendig onderzocht werd ze stond naast me en hield mijn hand vast. Viel eigenlijk allemaal erg mee de eerste keer sex was veel pijnlijker. De huisarts deed het allemaal heel voorzichtig en vertelde wat ze ging doen. Ik ben een keer bij de kinderarts onderzocht en toen ging hij met een vinger in mijn anus dat was wel erg pijnlijk de assistente kwam er bij om me vast te houden omdat ik zo tegenstribbelde

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Fijn voor je als je het niet erg vindt als je moeder erbij is, en het kan ook heel goed zijn om te horen over de ervaringen van je moeder. maar zo zal het niet voor alle meiden liggen en ik kan me goed voorstellen dat je écht niet wilt dat je moeder ziet of je je geschoren hebt of niet, je wilt het wellicht ook al helemaal niet weten van je moeder. En als moeders dan ook nog eens echt gaat meekijken zoals bij het eerste meisje, nou nee, dat wil ik ook niet. Maar aan je dokter vragen, waar je moeder bij is, of zij even de spreekkamer uit kan gaan, zo werkt het niet. Beter kun je het van tevoren gewoon zeggen tegen je moeder, dat je niet wilt dat ze er met haar neus opzit, luisterend naar wat je tegen de dokter zegt als die allemaal intieme vragen stelt.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • nou meisje 21 jaar het is bij mij al een paar keer gebeurd en de dokter heeft mijn moeder niet gevraagd de spreekkamer te verlaten. als je echt wilt dat je moeder weggaat moet je er denk ikzelf om vragen. Ik vind het niet zo erg dat mijn moeder aanwezig is, we hebben geen geheimen voor elkaar zij vertelt ook wel over haar onderzoeken,

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik moest van mijn huisaarts naar een echte geanecoloog toe in een ziekenhuis!

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik geloof er niks van. Een (huis-)arts zal op jouw leeftijd altijd voorstellen dat je moeder of vader even buiten de behandelkamer wacht. Tenzij jij natuurlijk uitdrukkelijk wil dat ze er wel bij is.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • @ meisje 15: Ik snap dat je het eng vindt, en leuk is het niet. Maar, zo'n onderzoek is niet pijnlijk. Ik kan me gezien je leeftijd voorstellen dat je nog niet veel gewend bent, misschien nog wel nooit geneukt hebtg zelfs, maar vraag je huisarts om het rustig aan te doen en wat extra glijmiddel te gebruiken pls natuurlijk om die anders koude eendenbek even wat voor te warmen onder de warme kraan. En dan zul je zien dat het onderzoek op zich geen pijn doet. Bij mij voelde het even onprettig toen mijn baarmoedermond geraakt werd, maar dat was dan ook alles.   En in je kontgaatje is het natuurlijk niet echt schoon, maar mijn huisarts had natuurlijk onderzoekshandschoenen aan en best veel glijmiddel daarop. Die vinger bracht hij rustig in, zodat ik kon wennen.   En tja, dat hij mij via beide gaatjes onderzocht, het móest gewoon. Ik hoop voor je dat je moeder niet gaat zitten meekijken, want dát lijkt me echt onprettig.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Brrr ik moet donderdag, lijkt me super eng. Doet het pijn? In je anus is dat niet vies?

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb me ook al eens inwendig moeten laten onderzoeken bij mijn huisarts. Gelukkig ging mijn moedert toen niet mee, al hadden we wel van tevoren wat vragen opgeschreven zodat ik in mijn zenuwen niets zou vergeten. Ik vond het écht wel gênant, zo met mijn benen wijd geopend in de beugels te moeten liggen terwijl de huisarts, een man van de leeftijd van mijn moeder ongeveer, eerst mijn buik en schaamheuvel bevoelde. Daarna bracht hij een eendenbek bij me naar binnen, geen lekker gevoel en al helemaal niet toen die werd opengedraaid. Dat ging best ver, ik voelde de uiteinden ook over mijn baarmoedermond gaan. En toen dat klaar was drukte hij, net als bij jou dus, twee vingers in me. Dat deed hij netjes met van die latex handschoenen aan, maar pfff, al zat er glijmiddel aan, toen een vinger mijn anus in schoof en een tweede mijn kutje inging voelde ik me wel heeel erg te kijk liggen. Ik heb nogal uitstekende schaamlipjes en die spreidde hij, dus hij heeft ook mijn clitje goed kunnen zien. Het ging allemaal netjes professioneel, maar jeetje, ik vond het best heftig, zo met mijn voeten in die beugels en mijn kutje geopend voelen worden.

    19 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten