Skip to content
5 reacties
184 weergaves

Scheiding

Mijn ouders zijn sins een jaar gescheiden en ik zie mijn vader bijna nooi nu gaat hij is de meivakantie naar New York en ik ben daar nog nooit geweest en het is mijn levensdroom om daar na toe te gaan alleen van mijn moeder mag ik mijn vader niet zien en ik mag al helemaal niet mee op vakantie en ik weet nu niet wat ik moet doen

12 jaar
7 jaren geleden

5 Reacties

  • Tp hier. Jongen 19 ik heb gedaan wat je zei en ben op zoek gegaan naar info en ik vond dat mijn moeder mij inderdaad niet bij mijn vader mag weghouden alleen dat als ik naar het buiteland wil vliegen moet mijn moeder toesteming geven en dát gaat ze natuurlijk nóóít doen :((. Of is daar ook en of andere regel voor??

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • In België heeft de ouder aan wie de kinderen niet toegewezen zijn altijd wettelijk bezoekrecht. (Ik weet niet hoe het in Nederland is.) Tenzij er erge dingen gebeurd zijn, vb. incest, of een ouder aan de drugs of drank, of totaal onbekwaam, of kans op ontvoering.

    Dus in normale gevallen kan je moeder niet weigeren dat je je vader ziet. Maar meestal is dat maar twee dagen per week, zaterdag en zondag.

    Anders moet je vragen via de vrederechter om toestemming of om een tijdelijke afwijkende regeling (in België; ik weet niet hoe dat noemt in NL). Probeer eens of je een mailadres kan vinden van een vrederechter uit je buurt en vraag info.

    Probeer zeker ook om je moeder te overhalen, dat zou het beste zijn. Als ze echt om je geeft, zou ze niet beletten dat je je dromen waarmaakt. Vooral omdat het haar nu niets kost. Zij heeft een probleem met je papa, maar daarom jij niet. Probeer haar dat voorzichtig en vriendelijk duidelijk te maken, met goede rationele argumenten. Schelden en tieren helpt meestal niet, nuchter rationeel zijn wel. Het kan soms moeilijk zijn, ja.

    Als haar rationeel spreken moeilijk is, kan je haar ook schrijven. Dat geeft jou meer tijd om de tekst te overdenken, en het is minder confronterend voor haar.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • tp hier. Jongen 14 mijn moeder wíl gewoon niet dat ik mijn vader zie. Meisje 19, ja dat heb ik ook gedaan alleen het hielp gewoon niets

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Heb je iemand in de familie, een oom of tante, met wie je hierover kunt praten en die ook met je vader en moeder op goede voet staat?

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • normaal gezien mag je vanaf je 12de zelf beslissen over dat je met je vader mee naar NY wilt en dan moet je moeder jou keuze accepteren. Maar wat is de redenen dat je je vader niet meer mag zien?

    14 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten