Skip to content
4 reacties
153 weergaves

Foute relatie

Hey, heb een foute relatie, namelijk met een man die ook nog eens docent is op de school waar ik op zit. Heb geen les van hem. Ken hem alleen uit de kantine, op de gang en van het schoolplein. Ik vroeg hem op Facebook vrienden te worden en zo kregen we iets. Ik lieg tegen mijn ouders waar ik ben. Ik wil graag dat er een einde aan het geheimzinnige gedoe kan komen en ik gewoon "vrij" met hem om kan gaan. Maar ik besef ook goed dat het voor hem het einde van zijn werk kan zijn als het uitkomt dat hij met een leerling gaat. Stoppen is echt geen optie. Ook dat hebben we geprobeerd maar kwamen weer bij elkaar.   Ik weet niet meer wat ik moet doen.....

15 jaar
7 jaren geleden

4 Reacties

  • Ja, het probleem zit wat mij betreft niet in het leeftijdsverschil, maar puur in het feit dat jij nog geen zestien bent en hij jou docent is. Als hij niet langer op jouw school werkt en jij zestien bent, is het volgens mij helemaal legaal.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey. Heb mijn moeder verteld dat ik een vriend heb. Eerst niet wat hij doet. Toen ik dat ook vertelde begreep ze gelijk mijn probleem en waarom ik het niet eerder durfde. Ze was niet gelijk voor maar ook niet gelijk tegen. 14 jaar verschil is voor haar niet echt een probleem. Ze wil wel een gesprek met ons beiden. Heb het natuurlijk eerst met mijn vriend besproken. Hij zit nog tot de zomervakantie bij ons op school, na de vakantie gaat hij les geven op speciaal onderwijs. Hij wil het graag nog even zo houden. Dat vind ik goed. Voelt al een stuk makkelijker dat ik niet meer hoef te liegen over waar ik ben. Ben bijna 16, dus dan is het nog iets makkelijker.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik vind dit lastig. Ik ben zelf wel eens verliefd geweest op een leraar en moet ook toegeven dat ik momenteel gevoelens heb voor een man die veel ouder is dan ik. Zeker als die liefde echt wederzijds is, lijkt dit me heel lastig - ik weet natuurlijk niet hoe die leraar er zelf in staat en of hij echt verliefd op je is of niet, maar ik denk dat het zeker mogelijk is. Dus ik snap echt wel dat het moeilijk is om hier zomaar mee te stoppen: je bent verliefd en het voelt goed.

    Het probleem zit hierin: a) hij is een leraar en jij een leerling, dus wat hij doet is naar ik aanneem tegen de regels van jullie school en b) omdat jij nog geen 16 bent, begaat in principe iedereen een misdrijf die seks met je heeft (dit geldt overigens ook voor leeftijdsgenoten, maar daar wordt nooit moeilijk over gedaan omdat mensen er geen aangifte van doen!). Grof gezegd is die leraar bij wet nu dus een pedoseksueel, als jullie seks hebben gehad, in ieder geval.

    Wat ik je aanraad? Probeer dit uit te stellen totdat je van school bent en boven de 16. Maar ik begrijp heel goed dat dat moeilijk is... Helaas zijn er echt geen andere oplossingen, denk ik.

    Wat ik er nog aan wil toevoegen: pas goed op jezelf. Zoals ik al zei: het is goed mogelijk dat hij echt van je houdt. Het gebeurt. Maar er is altijd mogelijk dat zijn motieven niet zuiver zijn, dus let goed op, en als je iets niets vertrouwt, ga er dan niet in mee.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Vertel het een van je ouders en zorg dat deze relatie stopt! Het is strafbaar en hij kan zijn baan kwijtraken hierdoor. Zoek iemand van je eigen leeftijd.

    14 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten