Skip to content
5 reacties
133 weergaves

tandarts

ik ben echt als de dood voor de tandarts het is gewoon niet normaal zo bang ik ben maar ik heb ook een mega slecht gebit ik heb al 2 wortelkanaal behandelingen moeten ondergaan en die deden echt heel erg veel pijn en ik hoopte dat mijn ouders zouden vergeten dat ik naar de tandarts moest maar nee hoor ik ging vandaag even kijken of we post hadden en jouw hoor een kaartje dat ik er weer heen moet en als ik nergens last van heb is het niet zo erg maar nu heb ik gewoon echt heel erg veel pijn aan 4 kiezen en ik ben nu dus echt als de dood om nou naar die tandarts te moeten en ik moet volgende week al en mijn ouders gaan ook nooit mee want hun hebben nooit geen tijd en dan moet ik eerst naar school en dan moet ik naar de tandarts praktijk fietsen maar onderweg krijg ik al een paniek aanval en als ik in de wacht kamer zit ben ik al verschillende keren weg gelopen omdat ik zo bang was en nu durf ik dus al helemaal niet maar moet wel heeft 1 van jullie miss wat tips om rustiger te worden of wat ik kan doen want zo gaat het niet lang groetjes een heel erg bang meisje

13 jaar
7 jaren geleden

5 Reacties

  • Ik weet niet waar je woont, maar de Amalia-kliniek lijkt me perfect voor jou. Als ik me niet vergis zitten die tegenwoordig op verschillende locaties in NL. Maar ongetwijfeld zullen er wel andere ook zijn die hetzelfde doen.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben via mijn tandarts verwezen naar bijzondere tandhelkunde in Oldenzaal, mijn gebit is nu weer helemaal top. Jou tandarts kan jou doorverwijzen. Geloof me ik was net als jij zo bang dat ik ook wegliep. Maar in Oldenzaal gaat het echt super ze nemen alle tijd en kunnen je zelfs onder narcose brengen

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Inderdaad meisje van 21, er zijn zogenaamde 'angst-tandartsen. Ik denk dat je via internet of anders je huisarts of apotheker wel achter de adressen kan komen.
    Overigens, als je een goede tandarts hebt kan die je dusdanig op je gemak stellen en met zorg behandelen, waardoor de pijn ook minder zal zijn.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Sommige tandartsen hebben een speciale behandeling voor angstige mensen. Vraag hier eens naar bij jouw tandarts.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Kun je hier misschien eens met je ouders en met de tandarts over praten? Het kan helpen als je van tevoren weet wat de tandarts gaat doen bij een behandeling. Ook raad ik je aan te vertellen dat je vorige behandelingen zo'n pijn deden en te vragen of dat wel klopt; het kan zijn dat dat er gewoon 'bij hoort', maar het is ook goed mogelijk dat ze nog andere manieren weten om die pijn te verminderen.

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten