Skip to content
12 reacties
2104 weergaves

(16+)Wie nog meer niks onder jumpsuit?

Halloo,

Ik ben een best wel nieuwsgierig iemand en ik wil weten of iemand dit ook weleens doet. Gaat iemand weleens zonder iets eronder in een jurk of jumpsuit? Of uberhaupt gewone kleding?


Ik soms maar ben dan bang dat mensen het merken. Soms ook weer niet.. maar ben ik de enige die dat doet? (soms met school dan moet ik wel erom denken dat ik geen gym oid heb..)

Groetjes!

16 jaar
8 jaren geleden

12 Reacties

  • dat meisje van 16 heeft een minderwaardigheidskompleks. Ze schaamt zich voor haar naaktheid en is bang dat ze bekeken wordt. Maar je ziet er echt niet anders uit hoor. Je hebt 2 borsten en een vagina, net zoals iedere meid. Dat is tochj niet zo bijzonder? Of heb jij 3 borsten en zit jouw spleetje misschien dwars? Want dan kan ik het snappen. Wat een verhalen allemaal over zoiets simpels.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Aan het meisje van 16;   Pfffff……. Ik wilde me toen alleen maar zo snel mogelijk omkleden want ik vond het vervelend dat ze op me moest wachten. Bovendien kende ik haar en dat is dan anders.   Maar als je zonder bekenden bent in een kleedkamer met anderen die je niet kent, dan gedraag je je toch wat minder vrij, denk ik. Bijna automatisch staan de meeste mensen dan met hun voorzijde gericht naar de muur. Ik ook. Bewust / onbewust om je toch een beetje te verhullen. Maar bij een sportvereniging waar je samen met je team na de wedstrijd omkleed en doucht, loopt iedereen gewoon kriskras zonder kleren door elkaar. Is het gewoon een gezellige boel waarbij het bloot zijn helemaal niet speelt, voor niemand niet. In het zwembad is dat dus niet want dan heb je geen team van vrienden om je heen, maar ben je alleen. Niet dat ik daar last van heb of bewust mee bezig ben, maar je zou kunnen zeggen dat je dan toch meer kwetsbaar bent en daar automatisch en onbewust naar handelt. En als er dan een vreemd iemand een gesprek met je wil aanknopen net op je meest kwetsbare moment dan voelt dat of ze in je comfort-zone komen en schrik je even.   Maar nogmaals; dat zit allemaal in je hoofd en zo iemand wil waarschijnlijk alleen maar vriendelijk sociaal zijn. Mijn advies; gewoon gezond blijven relativeren dus en je gedachten niet met je op de loop laten gaan.  

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Meisje20; maar toen jij voor de eerste keer ‘sochtends ging zwemmen en dat meisje met wie je was meegereden al in haar badpak nog op je stond te wachten in die kleedruimte, hoe voelde jij je toen je je ondergoed moest uittrekken terwijl zij toekeek?
    Weet je, ik ben niet preuts hoor ook al is bloot bij mij thuis niet vanzelfsprekend. Toen ik eerder op volleybal zat was samen douchen na training en na wedstrijden ook heel gewoon. Maar, die meiden ken je en dat is dan gewoon. Alleen bij vreemden heb ik er wel moeite mee en zeker als je dan alleen in een grote kleedruimte staat. Het idee dat er dan iemand kan binnenkomen en je dan ziet staan. En helemaal als dat dan een jongen of man is. Ik voel me dan nogal kwetsbaar. Heb jij dat niet dan?

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Aan het meisje van 16;
    Nou zeg, jij wil ook alles weten… Weet je, ik zou je gewoon willen adviseren om het een keer te proberen en zelf te ervaren. Want wat ik je ook vertel, je eigen ervaring is veel belangrijker. Maar ik realiseer me goed dat de eerste stap best wel een drempel kan hebben. Zeker als je alleen bent. Bij mij ging dat min of meer automatisch; Ik was ook jouw leeftijd en zat op het atheneum toen ik ook in de vroege ochtend ging zwemmen. Zo ongeveer om dezelfde redenen die jij ook hebt. Maar ik kon toen met iemand meerijden van de vereniging die dat al langer deed. Die kwam me ophalen met de auto en zo kwam het dat ik de eerste keer als vanzelf met haar meeliep naar de grote kleedruimte (had ik daarvoor nog niet eerder gedaan). En toen kwam ik er ook achter dat ik het wat handiger moest benaderen want ik had me thuis gewoon aangekleed. Ook met slip en bh dus en gewone bovenkleding. Met mijn zwemkleding in een sporttas. En toen zij al snel in haar badpak stond en op mij moest wachten, was ik nog bezig om mijn strakke jeans uit te trekken. En toen ik dan eindelijk mijn badpak aan had moest ik alles ook nog opbergen in een locker. En na het zwemschema weer andersom. Dat schoot allemaal niet erg op en ik vond het vervelend dat zij op mij moest wachten. In de auto terug naar huis gaf ze nogmaals door hoe zij dat precies deed (voor zover ik dat nog niet had gezien). En de 2e keer diezelfde week ben ik dat gewoon zo gaan doen en ben het sindsdien nooit meer anders gaan doen. Ook niet nadat zij was gestopt.
    Nee, echt vervelende situaties heb ik beslist nooit meegemaakt. Wat zou er moeten gebeuren dan? Mensen die daar dan komen, komen echt alleen maar voor het zwemmen en zijn daar serieus mee. Gewoon aardige mensen. Ja natuurlijk komt het wel voor dat net als je je badpak hebt uitgetrokken en je denkt alleen te zijn , dat er net dan iemand komt binnenlopen. Ik loop de kleedruimte ook wel eens binnen terwijl er net iemand in de blote billen staat. Ik groet dan ‘goede morgen’ en daar blijft het dan bij. Maar de eerste keer als er iemand binnenkomt en jij staat in je billen, dan vind je dat niet fijn. Ik herinner me nog zo’n moment dat er eens, terwijl ik net mijn badpak had uitgetrokken, 2 jongens binnenkwamen en ik vond dat niet fijn. Heb nog nooit zo snel mezelf afgedroogd. Of beter gezegd, niet afgedroogd en zo mn trainingspak ingestapt om maar snel buiten te zijn. Eenmaal buiten voelde ik me oerstom omdat mijn haren nog nat waren en ook mijn broek aan mijn benen kleefde. Die jongens zullen me vast wel hebben gezien, maar waren al die tijd gewoon met elkaar aan het praten over hun schema’s. Ze waren dus beslist niet gefocust op mij, ook al denk je dat dan van wel.
    En ook op zo’n zelfde moment kwam er iemand binnen en dat bleek een oudere man te zijn van middelbare leeftijd. Die man groette eerst en begon toen tegen me te praten. Hij was gewoon oprecht vriendelijk; hij had me nog niet eerder in het zwembad gezien en of ik wel meer kwam, enz. Nou, als je dan net in je bl.billen staat dan is zo’n gesprek best vreemd de eerste keer dat dat gebeurt. Maar achteraf kon ik het wel relativeren. Waarom zou je ook niet met elkaar kunnen praten. Nee, de overlast zit allemaal in je hoofd en de praktijk is gewoon anders. Denk hier maar eens over na ‘een mens lijdt het meest van de overlast die hij/ zij vreest’. Daarom gewoon gaan proberen, succes.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje20, bedankt voor je uitleg hoor. Ik snap het nu wel en zal er eens over nadenken. Inderdaad is snel zijn belangrijk en je hebt wel gelijk denk ik. Als ik nu ‘savonds ga zwemmen dan is het recreatie bad wel open en dan is het veel drukker. Maar ‘sochtends zal dat wel anders zijn. Maar nog een vraag; als je in die kleedruimte net je badpak uit hebt en er komt iemand binnen. Wat doe je dan. En heb je misschien toch wel eens vervelende situaties meegemaakt (bij mij thuis is bloot niet zo normaal, daarom twijfel ik nog)?
    Ik heb trouwens nog geen keuze gemaakt in welke discipline ik verder wil gaan. Op dit moment vind ik de vrije slag maar ook gewoon schoolslag leuk. Geen rugzwemmen voor mij. En ook geen korte afstanden, ik ben niet zo explosief.

    Groetjes.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Aan het meisje van 16;

    Oke, ik snap het. Leuk trouwens dat jij ook aan zwemmen doet. Dus ook aan wedstrijden denk ik dan, gezien je trainingsuren volgend jaar. Welke discipline en wat is jouw afstand?
    Je kunt niet in je natte badpak naar huis, dat hoef ik jou niet te vertellen natuurlijk. Maar ik lees eigenlijk tussen je regels door dat jij een prive-hokje gebruikt bij het omkleden. Daar is niets mis mee en als jij je daar beter bij voelt, moet je dat blijven doen. Ook als je door de week al heel vroeg gaat zwemmen. Maar ik kan je vertellen dat op die vroege uren er toch wel ander publiek naar het zwembad komt dan bijv. op zaterdag- of zondagmiddag. Zo vroeg is het recreatiedeel bijna overal nog gesloten en zie je dus alleen de serieuze zwemmers die komen om baantjes te trekken of een schema af te werken en daarna weer snel weggaan. En die gebruiken bijna allemaal de grote kleedruimte omdat dat makkelijker is. Ik dus ook. Je vraagt me hoe ik me omkleed als er anderen bij zijn. Nou, meestal ben je alleen. Ik bedoel er zijn wel andere zwemmers natuurlijk, maar in de kleedruimte ben je vaak maar alleen. En dan is het heel simpel; ik doe m’n badpak in een keer uit, droog me snel af en trek m’n trainingspak aan. Daarna droog ik mijn voeten en trek mijn sokken en schoenen aan. En als er een ander meisje / vrouw al in de kleedruimte is dan doe ik hetzelfde. Maar ik draai dan mijn rug naar hen toe. En als er een jongen / man in de ruimte is dan kleed ik me om in etappes; ik droog eerst mijn haren, daarna laat ik mijn badpak van boven zakken. Droog me daar af en trek het trainingsjack aan. Pas daarna doe ik mijn zwempak verder uit en droog me daar af en trek m’n broek aan. Iets minder bloot dus. En altijd met mijn rug naar die andere persoon. Nadeel alleen is dat de rand van mijn trainingsjack een beetje nat wordt doordat die over mijn natte zwempak hangt. En dat is minder fijn.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje 20, en hoe kleed jij je dan om in die kleedkamer nadat je klaar bent met zwemmen. Hoe doe je dat als er anderen bij zijn.
    Ik zwem ook in een vereniging maar wil in 2017 mijn trainingsuren uitbreiden op ma, woe en vr.dag. Ik moet daarvoor dan ook gaan zwemmen voordat ik naar school ga want na school heb ik mijn tijd nodig voor huiswerk en ook met warm eten komt dat niet goed uit. Maar ik wil ook niet eerder uit bed komen dan nodig is daarom volg ik jouw post.
    Ik ben trouwens niet de topicstarter.

    Groetjes.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Aan het meisje van 16 (topicstarter?):
    Voor mij moet dat uit- en aankleden zo snel mogelijk. Ik wil daar geen tijd aan kwijt zijn en doe het daarom praktisch. Als ik uit bed kom doe ik gelijk m’n badpak aan. Voor op de fiets heb ik 1 of 2 crackers bij. En bij het zwembad kies ik bewust niet voor een prive-hokje. Die zijn nogal krap en dat is niet handig. Maar ook kun je je kleren daar niet laten hangen maar die moet je op een hangertje doen en daarna in een locker stoppen. Daar moet je weer een muntje voor bij hebben en tijdens het zwemmen een sleuteltje bij houden. Nee, bij het zwembad loop ik gelijk de gem.kleedkamer in. Daar hang ik mijn jas op (die ik alleen bij koud weer aan heb) en doe ik mijn schoenen en sokken uit die ik daar ook laat staan. Eigenlijk mag dat niet, maar niemand heeft daar nog nooit iets van gezegd. Mijn trainingspak doe ik uit en rol dat op. Ik stop dat in de plastic tas die ik bij heb waarin ook mijn handdoek, badmuts en zwembril zitten. M’n trainingspak neem ik dus in de tas mee naar het wedstrijdbad omdat daar ook mijn sleutels en abonnement inzitten en die niet in de kleedruimte wil achterlaten. Die tas leg ik op een stoel aan de kop van het bad. En als ik mijn schema heb afgewerkt pak ik mijn tas en loop terug naar de kleedruimte waar ik me zo snel mogelijk afdroog en omkleed. Nadat ik uit het water klim tot aan ik weer buiten het zwembad sta, zitten minder dan 3 minuten. En onder mijn trainingspak draag ik dan geen ondergoed. Dat klinkt misschien een beetje vreemd maar voor mij is dat gewoon het meest praktisch. Dit is gewoon het snelst en ik hoef dat dan ook niet in de kleedruimte achter te laten wat ik niet wil, maar ook niet mee te nemen in de tas naar het bad toe. Thuis douche ik dan en kleed me aan voor die dag. Daarna ontbijt ik en ga op pad. Zo doe ik dat al een paar jaar intussen en het bevalt goed. Sneller kan niet, denk ik.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb onder een jumpsuit bijna nooit ondergoed aan. Heb gelukkig cup c dus dan blijft de jumpsuit nog wel aan mijn borsten hangen haha. anders word het lastig

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • meisje20 ga je dan in een prive hokje of de grote kleedruimte?

    Groetjes!

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik doe wel eens op school geen Bh aan want ik heb best grote borsten 85E en jongens kijken daar best vaak naar en zonder Bh zie je dat minder goed soms

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik zwem 2x/wk 's ochtends voordat ik naar college ga. Thuis doe ik m'n badpak aan en daarover m'n trainingspak. En na het zwemmen heb ik allen m'n trainingspak aan en daaronder niets. Ik doe dit om zo weinig mogelijk mee te moeten nemen naar het zwembad (plastic tas + handdoek) en snel te zijn. Thuis douche ik dan, kleed me aan en ontbijt ik en ga dan naar college.

    20 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten