Skip to content
5 reacties
114 weergaves

Ik begrijp het niet!

Hallo daar meiden, sorry dat ik jullie gesprekjens misschien verstoor, maar ik heb een dringende vraag die niemand die ik ken kan oplossen, dus misschien dat ik als ik deze vraag het land in stuur, ik eindelijk een logisch antwoord krijg. Oké. Ik hoop ook dat niemand zich "offended" voelt ofzo want dat is alles behalve mijn intentie. Goed, ik vraag me dus al zo verschrikkelijk lang oprecht af waarom meisjes zo moeilijk moeten zijn?! Ik bedoel waarom praten jullie niet gewoon over eventuele gevoelens en waarom doen jullie altijd zo geheimzinnig?! Ik weet nou al een jaar steeds niet zeker of een meisje me nou wel of niet leuk vind, enkel maar omdat ze zo geheimzinnig doet! Dus meiden/vrouwen, geef me s.v.p. eindelijk eens een logisch, correct antwoord. Dankjulliewel :D

15 jaar
8 jaren geleden

5 Reacties

  • Gewoon vriendelijk op de man (vrouw) af vragen. En je vraag vriendelijk herhalen tot je een antwoord krijgt. Dus tot ze zegt: "ja / nee / gewoon als vriend maar zonder verdere relatie / ik weet het zelf niet". Of iets soortgelijks. Het is misschien niet noodzakelijk het antwoord dat je wilt horen, maar het is er wel eentje.

    Maar eens je een antwoord hebt, ook als het je niet bevalt, moet je haar natuurlijk wel met rust laten. Niet jezelf opdringen tegen haar zin.

    Of misschien durft ze niet vlakaf nee zeggen? Dat kan ook.

    Verder, als jij zou blijven gissen zonder zelf iets te vragen, dan weet zij misschien ook niet wat ze van jou moet denken.

    Dus ik ben voor de "technische no-nonsens" aanpak, net zoals je een technisch probleem zou proberen oplossen. Okee, het is natuurlijk niet erg romantisch. :-)

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Vrouwen denken met hun hart, en mannen met hun hoofd. (Hart = met gevoel en dat is nou niet altijd echt helemaal duidelijk :") ) -W

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • haha! ik begrijp jongens ook niet en ben sinds kort verliefd maar heb ook geen idee of hij mij leuk vind. maar zeg het die meid gwn dat je haar leuk vind of gedraag je meer naar haar toe. veel geluk nog met het meisjes gedoe begrijpen!

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje19;
    jij bent best goed in opstellen schrijven....pfffffff

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Vrouwen zijn moeilijk Mirjam in Sociaal (Mens en Samenleving) op 15-08-2008 - 17 reacties FacebookGoogle+TwitterWhatsapp/ reageer / meld Vrouwen zijn moeilijkHet schijnt dat tegenwoordig vrouwen mannen helemaal in verwarring brengen. Dit komt omdat vrouwen veel te veel van ze willen. Ga maar na. De ideale man is betrouwbaar, lief, teder, absoluut niet saai, verdient goed, ziet er aantrekkelijk uit, niet arrogant maar een doetje is ook niet goed. Het liefst moet hij dus fulltime werken en ook in het huishouden mee helpen. Bijna onmogelijk voor een man om aan al deze eisen te voldoen. Vrouwen zijn moeilijk Ja dat klopt, vrouwen zenden vaak tegenstrijdige signalen uit. Daarbij is een groot deel van onze partnerkeuze biologisch bepaald. Bijvoorbeeld, als een vrouw ongesteld is, moeten mannen voornamelijk hun beste vriendin zijn, ze voelen zich vaak niet echt prettig en willen getroost worden, als de menstruatie voorbij is willen ze liever weer stoere macho's om zich heen. Dit zelfde geldt in economisch oogpunt. In Amerika gaat het economisch niet zo goed, dus werken bijna alle vrouwen full-time. In Nederland, waar het economisch beter gaat, werken de meeste vrouwen part-time. Hoe beter de economie gaat, hoe meer vrouwen toch voor het traditionele plaatje kiezen. Behalve de biologische en de economische motieven speelt natuurlijk je eigen vrije wil ook een grote rol. Sinds de tweede helft van de vorige eeuw is met de komst van de emancipatie veel veranderd. Vroeger was de vrouw afhankelijk van de man. Had ze zelf geen inkomen en was ze afhankelijk van zijn inkomen en zijn status. Tegenwoordig zijn vrouwen zelf vaak goed opgeleid en hoeven hun partnerkeuze niet daar van af te hangen. Waar vroeger de man dus de norm was waar naar de vrouw zich schikken moest, wordt de vrouwelijke overheersing tegenwoordig steeds sterker. Dit komt omdat vrouwen steeds vaker een belangrijke rol in de samenleving gaan spelen, en er zijn ook steeds vaker vrouwen die hun kinderen alleen opvoeden. Eeuwig gezeur Dat tegenwoordig de vrouwelijke norm overheerst is niet alleen schuld aan de vrouwen, mannen hebben hier ook een grote bijdrage aan geleverd. Mannen hebben het voor een groot deel zelf in de hand gehad. Omdat ze niet van gezeur houden zijn ze gauw geneigd om zich bij de situatie neer te leggen om van het gezeur af te zijn ipv met hun vrouw in discussie te gaan. Mannen en vrouwen zitten heel verschillend in elkaar. Mannen zijn vaak op zichzelf gericht, terwijl vouwen zich juist focussen op hun relatie. Wat vrouwen dus het liefste willen is een man die af en toe zo met hen bezig is als omgekeerd. Jammer dat mannen hier nou niet zelf op kunnen komen. Terwijl ze het wel kunnen. De eerste weken van een nieuwe relatie is voor een man zelfs ook een tijd dat ze enorm attent zijn. Maar zodra die wittebroodsweken voorbij zijn is er voor mannen vaak maar één optie, accepteren dat een man nooit zal weten wat een vrouw wil, tenzij de vrouw hem dit influistert.

    19 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten