Skip to content
27 reacties
5496 weergaves

Mama controleert mijn billen en plasser....

Mijn moeder gaat 1 keer in de 3 weken mijn plasser en mijn billen controleren. Net alsof ik een baby ben. Ik ben daar veel re oud voor vind ik. Misschien komt het omdat ik net zo groot ben als mijn zusje van 6( bijna 7) bij mijn aller jongste broertje doet ze het ook maar fat snap ik wel want die is nog maar 2 jaar. En dit is nog veel raarder: Als ze het heeft gecontroleerd moet ik ook nog een termometer tussen mijn billen, maar ik ben geen eens ziek dan!! En ze doet een zalfje aan mijn billen, ze zegt dat je je 'billetjes' ook goed moet verzorgen... Ik ben er echt klaar mee, ik ben geen baby meer! Ik heb er al vaak ruzie over gehad en ik werk ook nooit mee als ze het doet. Want als ze de termometer erin wil doen word ik heel erg boos, en ga dan trappen met mijn benen, maar mijn moeder wint altijd van me en dan lig ik daar weer op mijn bed met een termometer tussen men billen.... Ik ben vaak erg verdrietig daarover maar mijn moeder vind het erg belangrijk en wil het nog tot en met mijn 12de doen. Mijn moeder controleerd ook wel eens als ik bijvoorbeeld net uit bad kom of gedoucht heb, of mijn plasser en billen goed schoon zijn. Dat is ook niet leuk maar het duurt minder lang.... Laat alsjeblieft weten wat jullie hiervan vinden! Is dit raar? Of wil mijn moeder het gewoon goed doen voor mij? Ik had dit bericht al eerder geplaatst maar had nog geen reactie gekregen.... Ik hoop dat nu wel te krijgen, want ben erg benieuwd naar wat jullie er van vinden...

11 jaar
8 jaren geleden

27 Reacties

  • Maar je bent een meisje en je hebt een plassen ? Klopt toch niet

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • Redelijk ongeloof waardig. Jou interpunctie ia beter dan die van mij en jij zegt dat je 11 bent. En dit is best nep aangezien geen een normale moeder dit doet...

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat een raar verhaal, waarom wilt je moeder dit doen? Ik zie er zelf geen nuttige reden voor ... behalve dan, zo kan ze steeds naar je geslachtsdeel kijken, controleren dat je nog geen seks hebt.. Wat ik helemaal niet vind kunnen. Je bent een eigen persoon nu en bent in staat zelf grotendeels over jouw lichaam te bepalen, zulke dingen hoort ze niet meer tegen jouw wil in bij je te doen. Praat hierover met een andere volwassene in je omgeving..

    Als jouw moeder zich oprecht zo'n enorme zorgen maakt over ziektes ofzo, dan moet ze snel stoppen met jouw dit paranoïde gedrag aan te leren. Je kunt jezelf best al wel controleren. En je gaat heus niet dood aan wat uitslag tussen je billen. En daarbij, je merkt vanzelf wel jeuk ofzo als er iets mis is daar, of niet dan?

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Sorry maar dit verhaal klinkt echt ongeloofwaardig

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Dat je goed schoon moet zijn is normaal. Waarom doet je moeder het met babydoekjes?? Gebruik je zelf een washandje in de douche of niet? Zorg ervoor dat er geen poep aanzit, babydoekjes zijn ZEER slecht voor ertussen. Gewoon washandje doen :-)

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Jeetje, wat een verhaal zeg. Wat vind je vader hier eigenlijk van? Die hoor ik hier nergens. En misschien een stomme opmerking, maar vraag duidelijk aan je moeder waarom ze dit bij jou doet. Misschien is het wel om ziektes te ontdekken, maar dat kun je toch ook zelf misschien? Ze wil natuurlijk goed voor je zorgen, maar kun je niet de afspraak maken dat je het verminderd? Een keer per week bijvoorbeeld, en dat je de rest van de week zelf de boel schoon houdt? Die thermometer begrijp ik niet. Als je temperatuur verhoogd is, ben je ziek en heb je koorts, en dat voel je dan echt wel. Wel vind ik dat dit zo niet langer kan doorgaan. Het is jouw lichaam, en jij hebt er pijn door. Is het een idee om misschien naar de huisarts of sociaal werker op school te gaan? Die kent je moeder misschien ook, en heeft beroepsgeheim. Misschien moet je je ertoe zetten, maar richting je ouders geeft dat ook aan: tot hier en niet verder. Ik vind dat je eigen grenzen aangeven ook bij je ontwikkeling hoort. Succes ermee.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen23 Ik durf het niet tegen iemand anders te vertellen.. Mama vind het belangrijk en ze zegt dat het bij de opvoeding hoort. Praten met mama helpt niet want dat vind ze naar. De termometer was laatst kapot gegaan, dus we gingen een nieuwe halen. Ik zei tegen mama dat ze een termometer van in je oor moest kopen maar dat was niet vertrouwbaar zei mama. Het is echt vervelend als je bij de apotheek bent en je mama koopt een billentermometebr en zetpil,en. Maar Dankje voor je tips

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • Praat hier in vertrouwen over met je meester/juf.
    Als het goed is zal hij/zij contact opnemen met je ouders.
    Vaak helpt dat al.
    Een geschikt moment is vaak na schooltijd. Vraag even of jouw meester/juf nog een klusje voor je heeft. Zo kun jij lekker bezig zijn totdat alle andere kinderen uit de klas zijn.

    Als dat gesprek met thuis nog niet helpt... opnieuw aankaarten bij je meester/juf. Hij/zij zal dan opnieuw het gesprek aangaan met je ouders; eventueel met directeur erbij. Als het opnieuw geen resultaat heeft kan school een melding doen bij 'veilig thuis' voorheen AMK.

    Het kan voorkomen dat je ouders je verbieden om er met school over te praten. Doe het dan toch. Vaak is dat angst van je ouders.

    Ik kan me zomaar voorstellen dat je moeder last heeft van smetvrees o.i.d. Doordat jij dit probleem aankaart op school kan zelfs je moeder hulp krijgen om van haar angst af te komen (bijvoorbeeld via het centrum voor jeugd en gezin). Dat zou helemaal fijn zijn toch?

    In elk geval...Sterkte!

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje 11 Mischien is je moeder bezorgd over dingen ( bijv. Vaginale schimmel ) en is ze bezorgd kun je het haar gewoon niet rustig vragen of ze bezorgd is daar over

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Jeetje wat ontzettend naar, het is toch nodig om het duidelijk te zeggen en als dat niet werkt zou ik er iemand bijhalen zoals je tante of een juf.

    13 jaar
    8 jaren geleden

  • Je hebt gelijk dat je dat niet meer wil. Je hebt dat ook duidelijk gezegd. Als je moeder verstandig is stopt ze er mee, of praat er tenminste over.
    Een afspraak is als jullie samen hebben overlegd wat jullie gaan doen en het daarover eens zijn. Anders is er geen afspraak, dan is het een bevel. En dan nog, je moeder weet dat jij er moeite mee hebt, dan moet zij een het niet meer doen.
    Ja het is raar maar je moeder wil het vast wel goed doen. Zeg haar nog eens heel duidelijk dat je het niet meer wil maar vecht niet met haar, broek vast houden, deur op slot, dat verlies je. Zeg haar ook dat bij je vriendinnen dat nooit gebeurt. Misschien helpt het als ze weet dat je er met je vriendinnen over praat.
    Heb je niemand waar je kunt gaan logeren? Als je eens wegloopt schrikt je moeder, dan merken ze dat het menens is.
    Of zoek iemand op school om er eens over te praten.
    Er kan thuis best eens ruzie van komen, dat moet dan maar.
    Sterkte.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje 13 Ja dan ben ik al uit de douche gekomen en al mijn pyjama aan. maar dan moet ik op mijn bed of op het bed van mijn ouders gaan liggen. En dan doet mijn moeder me broek en onderbroek uit. En dan maakt ze gewoon schoon met doekjes, omdat ze alsnog bang is dat er aan de binnenkant van mijn billen of plasser een beetje poep of plas blijft zitten.. Ik moet dan benen omhoog doen en opzij en op m'n buik liggen en nog wel andersMijn moeder wil gewoon zeker weten dat mijn billen en plasse goed schoonzijn. Ze maak ook aan de binnenkant schoon, dat doet wel pijns soms als ik beweeg omdat ik niet wil. Bij mijn zusje en broertje doet mama het ook.

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje 11 wel vervelend zeg, en schoonmaken hoe dan? Je bent toch al onder de douche geweest.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen16 Dat is ook heel vervelend. Beetje domme vraag maar: Hoe lig jij bij het verschonen? Want als mijn moeder me billen of plasser checkt( of schoonmaken of termometer enzo...) dan moeten mijn benen omhoog en dan ziet ze me plasser, en ik heb nog geen haartjes bij me plasser. Maar ik snap wel dat je dat hebt als je al 16 bent, dan is het naar als je zus of vader je piemel ziet.. Maar waarom mag je je niet zelf verschonen dan? Of is dat net als bij mij moeder dat ze gewoon wil dat er geen poep of plas tussen je billen of plasser blijft zitten?

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik zou blij zijn als ze er mee op 12 jaar stopt.

    Ik ben 16 en door problemen draag ik nog een luier. En mijn vader of zus (moeder is er niet meer) ruikt regelmatig (paar keer per dag) als ik een luier om heb bij mijn billen of te controleren of de luier vol zit. Of ze voelen even met de hand. Het is zo vernederend, en pas als ik 18 ben mag ik mijn eigen keuzes maken zeggen ze.

    En als hij vol is doet me vader of zus (bijna altijd zus) mijn onderbroek en luier uit en word ik verschoond. Maar elke keer als ze even voelen aan de luier of bij mijn billen ruiken of mijn luier vol zit (ookal heb ik een schone luier) dan voel ik gewoon de vernedering alsof ik een klein kind ben.

    En als ik ziek ben gaat (net als bij jou) ook gewoon de thermometer in mijn billen (vaak doet me zus dit) en daarna de zetpil. En als ik tegenwerk zoals jij doet krijg ik echt een keiharde tik op mijn billen.

    Maarja nog 2 jaartjes wachten en dan ben ik er van af, jij gelukkig nog een jaartje

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje 12 Ik ben nog niet zo lang 11, dus het duurt nog best heel lang voordat mijn moeder er mee stopt. Nog dit jaar als ik elf ben en volgende jaar als ik in groep acht zit dan ben ik 12 dan moet ik het ook nog. Mijn moeder ziet me ook nog wel als (kleiner) dan vriendinnen, maar dat komt omdat ik best heel klein ben voor mijn leeftijd.

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • Waneer word je 12?

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje 12 Als ik vaak tegenwerk zegt mijn moeder: we hebben afgesproken tot en met je 12de maar als je zo vaak blijft tegenwerken, gaan we er nog langer mee door. Dus ik kan mijn onderbroek/broek wel vast houden maar dan gebeurt er dat... Ik heb de vorige keer gevraagd of ik anders mocht liggen met de termometer, omdat ik het niet fijn vind dat ze mijn plasser dan alweer ziet, maar mocht nie.... Gewoon beentjes omhoog zegt mijn moeder dan. Dat doe ik dan maar met tegenzin. En dan doet ze mijn benen naar achteren, en ja dan begint het weer.

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • Vervelend :/miss je broek/onderbroek vast houden?

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje 12 Ik had de deur opslot gedaan, em ik had mijn pyjama al aan gedaan. Maar als ik op bed lig doet mijn moeder mijn broek en onderbroek uit..... Echt vervelend

    11 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten