Skip to content
1 reacties
82 weergaves

Schaamhaar scheren

Hey ik heb al best wat schaam haar maar durf het niet tescheren omdat ik bang ben dat ik me snijd bij me piemel en knippen helt niet echt Of vinden meisjes het juist wel mooi veel,schaam bij een jongen

14 jaar
9 jaren geleden

1 Reacties

  • Je moet je alleen maar scheren als je het zelf ook wil. En als je het doet moet je voorzichtig te werk gaan als volgt : Knip eerst de grootste plukken haar weg met schaar (of met tondeuse als je die hebt). Ga vervolgens onder de douche en zeep je zaakje lekker in. Hoeft niet met scheerschuim, ik gebruik altijd gewoon shampoo, gaat prima. Neem vervolgens zo'n weggooischeermesje en scheer je -voorzichtig- met de groeiringting mee van je haar. Soms zul je je huid even strak moeten trekken bijvoorbeeld op je zak. Spoel je mesje regelmatig met water zodat de haartjes tussen de mesjes verdwijnen. Als je klaar bent zul je nog stoppels voelen en dan ga je tegen de groeirichting van de haren in, dan krijg je het extra glad en voel je ook geen stoppels meer. Gebruik overigens niet te vaak hetzelfde mesje, als ie bot is wordt de kans op snijden alleen maar groter. Daarom moet je in het begin ook zoveel mogelijk wegknippen als je je gaat scheren. En als je helemaal panisch bent, kun je ook een ontharingsmiddel kopen bij de drogist. Daarmee smeer je je zaakje in, laat het even een paar minuutjes intrekken en dan vallen je haren er zo vanaf onder de douche. Nadeel vind ik wel : het stinkt enorm, en je huid kan overgevoelig zijn voor dit soort chemische middelen.

    21 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten