Skip to content
26 reacties
1485 weergaves

IK wil moedermelk gaan produceren!!!!

Hoi allen , ik wil heel graag moedermelk gaan produceren en deze melk weg gaan geven aan moeders die hun baby's niet kunnen voeden via de borst. Mijn oudste zus heeft een baby gekregen en geeftt haar borstvoeding . Bij haar op de kraamafdeling ligt nog een andere vrouw die ook een kindje heeft gekregen maar zij kan dit kindje niet voeden met de borst om dat ze een tumor in haar borst heeft. NU hebben ze mijn zus gevraagd om dit kindje ook te gaan voeden met de borst om dat mn zus nog genoeg melk over heeft. Mijn zus heeft hier op volmondig ja gezegd en voedt dat andere kindje nu mee. Zelf vindt ik dit zo'n goed doel dat ik veel over dit onderwerp ben gaan lezen en nu wil ik graag ook borst voeding aan gaan maken en dit doneren. Ik weet dat het kan en dat je niet zwanger hoeft te zijn om moedermelk aan te gaan maken, hier zijn middeltjes voor en er zijn ook elektrische pompjes te koop waar mee je het melk kan afkolven ( melken ) uit je borsten en in flesjes terecht komt en je dit kan invriezen en het een jaar lang houdbaar is. Ik weet ook al dat ik dan om de 3 uur mij moet gaan afkolven anders gaat er dan zo'n melk stuw ontstaan dat het vanzelf gaat lopen, en dat als je goed gaat afkolven "melken " dat je daags zo'n slordige 4800 ml moedermelk kan gaan produceren. Wat ik vragen wil is wat vinden jullie hier van en misschien is er iemand die weet hoe ik precies beginnen moet

17 jaar
9 jaren geleden

26 Reacties

  • Wow meisje 21! In mij familie komt borstkanker voor en ook ik loop met het idee rond om borstvoeding op gang te brengen voor baby's die het nodig hebben. zodat ik moeders kan helpen en zelf minder kans heb om borstkanker te krijgen. Ik woon in een landelijk gebied en mijn huisarts is er geen voorstander van...... heb je misschien tips?

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje19 ik wil borstvoeding gaan produceren om andere moeders die niet zelf kunnen voeden hiermee te helpen.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje 17 jaar: wat is jouw vraag dan eigenlijk? Wil je ook borstvoeding gaan opwekken, de melk opvangen en er leuke dingen mee doen?

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat ben ik blij dit bericht te lezen, want ik zit met precies dezelfde vraag. Heeft iemand tips?

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • ik heb een vrouw gezien dat haar melk uit de tepels haar kleren was helemaal nat van de melk tot er een klant in het café,'kwam zag wat er loos Was en ging naar huis en haalde een elektrze melk machine op ze heeft een half uurtje aan de machine gezeten en het ging prima ze haalde wel 2liter melk uit haar borsten nu heeft ze die machine gekocht van klant nu melkt ze 3keer per dag en brengt het melk naar supermarkt goeie handel heef ze gedaan ze kon geen kinderen krijgen wel melk super toch

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Laat je nog even weten hoe ze reageerde, die lactatiedeskundige? Ik vind het wél iets hoor, als je straks liters melk per dag gaat produceren, spannend ook of je dat gaat lukken, steeds aan de dubbele kolfmachine te gaan.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat goed.

    Daar heb ik nog helemaal niet aan gedacht.

    Dankjewel

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Waarom vraag je het haar niet, eigenlijk?

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Herft iemand een antwoord op mijn eerder gestelde vraag of de lactatiedeskundigr mij zomasr helpt om me mijzelf te leren melken ?

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Wilde je niet afkraken, vindt het eigenlijk heel mooi juist wat je wilt gaan doen. Borstvoeding opwekken is best een ding, en jij hebt dat voor een ander over, inclusief de ongemakken. Tóp!

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben ook aan het studeren, maar daarnaast iets voor je medemens kunnen doen voelt goed. Bovendien vroeg ik niet om een veroordeling, maar om advies 😊

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Waarom zou je borstvoeding willen, en dan elke drie uur aan de pomp moeten, in plaats van gewoon te gaan werken of studeren. Zó fijn is het toch niet, altijd maar kans op lekkende borsten. Plus, het op gang brengen is wel even een dingetje, maar dat weet je vast al wel.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Al een poosje loop ik rond met het idee borstvoeding te gaan produceren om anderen te kunnen helpen.
    mijn vraag is: als je bij een lactatiedeskundige aanklopt om hulp, gaat zij dan zonder meer jou helpen?

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik zit uit voorzorg ook bij een lactatie deskundige om mijn melk productie op gang te brengen. Ik zit al 3 maand bij haar en ben mij ook stevig aan het melken met een machine in het begin voelde ik me net een koe maar er is een tijd van gewenning geweest en heb er nu geen problemen meer mee. In het begin kwam er maar een beetje melk uit mijn borsten maar merk dat het steeds meer wordt en ik mij ook steeds vaker moet melken. Ik zit nu al op een halve liter per dag en als ik dit topic moet geloven en de lactatie deskundige wordt het steeds meer. Via de lactatie deskundige heb ik ook al een afnemer gekregen die mijn melk graag wil ( weg gooien is zonde ) En zij gaat van mijn melk heerlijke gerechten maken en gebruiken voor consumptie. Ik vindt dit in het begin allemaal maar een beetje raar dat dit gebeurt maar nu niet meer in wetenschap dat ik hier door geen verhoogd risico heb om borstkanker te krijgen

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb 3 jaar geleden problemen gehad met mijn slokdarm en heb toen Domperidon voorgeschreven gehad ongeveer een half jaar heb ik dit gebruikt, door dit middel is mijn melkvloei toen opgang gekomen ( bekend bijwerking van dit middel ) toen heb ik uit nood mij moeten melken met een kolf, alleen na het stopen met de Domperidon stopte mijn melk productie niet en produceer ik heden ten dage nog melk. IK melk mij om de 3 uur en produceer daags zo'n 5 liter melk. In het begin gooide ik het weg , wist niet zo wat ik er mee moest , ben echter door een kennis er op geattandeerd dat hier veel vraag naar is en toen ben ik het gaan aanbieden op internet. Ik heb nu 1 vaste afnemer deze gebruikt het voor consumptie en maakt er oa kaas, boter, ijs en slagroom van. Ik heb het wel eens geproefd en het smaakt niet eens zo slecht.

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Je kunt er natuurlijk ook je eigen kaas van (laten) maken ;-)

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Cookin with breastmilk ? Ja heb er ook weleens van gehoord.
    Er wordt zelfs kaas van gemaakt en die ziet er heel vies en brokkelig uit....
    Hoe gezond of hoe lekker ook, het idee alleen al,,, Nou ben ik wel een beetje kieskeurig met wat ik eet. Wat de boer niet kent dat vreet ie niet :)
    Er zijn zoveel zogenaamd " heerlijke gerechten" die ik niet blief met als ingredienten als kikkerbillen / slakken / oesters / schapenmaag ofzo. Moedermelk zit wat mij betreft in datzelfde rijtje.

    Maar goed, iedereen zijn meug natuurlijk


    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben ook zeer geintreseerd in dit onderwerp en ik overweeg mij ook te gaan melken om dat dit zeer gezond is en het borstkanker tegen gaat. Maar waar ik ook heel geïnteresseerd in ben is wat je allemaal kan doen met je eigen afgekolfte melk. Ik volg dan een opleiding tot kok en heb gelezen dat je er ook heerlijke gerechten mee kan bereiden en bet zelfs een vervanger is voor koemelk. Ik heb dit eens gegoogled in het Engels cooking with breastmilk en het gebeurt zelfs redelijk veel on bepaalde culturen.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • FF weer reageren, het is geloof ik ook zo dat hoe groter de borsten van een vrouw van nature zijn je ook meer of grotere melk klieren hebt ( ben geen expert ) waardoor je eer een grotere kans hebt op deze vorm van borstkanker. Bij ons in de familie hebben bijna alle vrouwen cup e tot h die deze vorm van kanker hebben gehad. En een baby drinkt niet zo veel maar ik maak wel zoveel melk aan en kan er met gemak 2 baby's mee voeden. Als ik mij heb gemolken gaat het naar het ziekenhuis en daar doen ze er maar mee wat ze willen.

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • En nu reageer ik weer op de vorige post... Ik denk alleen maar dat je niet onnodig hormonen moet gaan slikken als je verder gezond bent. De vraag is uiteraard wat nodig is en wat is onnodig. Je gaat ook je blinde darm niet preventief verwijderen omdat je er later misschoien last van gaat krijgen. Maar als er in jouw famiie veel borstkanker voorkomt en jij hebt er daardoor ook grote kans op , en dit is een methode om het te voorkomen, dan is het natuurlijk een heel ander verhaal. Maarre.... je zegt dat je 8200cc melk aanmaakt per dag ? Met alle respect, is dat wel gezond ? Ik heb geen idee hoeveel baby's drinken maar toch geen 8 liter per dag ?

    21 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten