Skip to content
37 reacties
3923 weergaves

Bh op deze leeftijd raar?

Heeyy! Ik ben een meisje van 11 zoals je hierboven al kon zien. En ik wil gewoon even wat vragen, (Met een aardig lang verhaal erbij :P) Als ik school gym heb dan zeggen de andere meisjes (niet echt mijn vrieninnen dus :P) dat ik een bh moet. Zelf hebben zij echt helemaal niks. Echt doperwtjes op een plankje. 1 Meisje uit mn klas heeft wel een bh. Zelf heb (vind ik) al wel wat. Maar mijn vraag is dus, is een bh op mijn leeftijd raar?? En als het niet raar is, hoe vroegen jullie het aan je ma of pa of je een bh mocht? x

11 jaar
10 jaren geleden

37 Reacties

  • Ikzelf draag nog geen bh maar misschien dat ik ze nog wel eens ga kopen maar dan eerst een topje. ik heb ook maar een A cup

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Heyy! Ik ben net 12 geworden en op mijn elfde kreeg ik ook al een bh, wel kleine. Ik heb hem van mijn zus gekregen. Meisjes bij mij in de klas hebben ook al een bh en andere ook niks maar wij snappen het van elkaar. Vraag een keer of je bij de zeeman of h&m ofzo zelf of met je moeder het mag gaan kopen. (Je kan ook gen ondergoed zeggen) xx -j

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Zeg tegen je moeder dat het zeer doet bij het rennen en met traplopen. Dan snap zij dat best en je moet het niet erg vinden als ze misschien wil kijken en je maat gaat meten.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik moest het niet vragen aan mijn moeder want mijn zus zei mama word het niet tijd dat …(dat ben ik dus ) een BH moet dragen . Maar ik wou nog niet dus toen hadden we nog even gewacht . Maar mijn moeder zus en ik zijn net een driehoek en kunnen gewoon alles aan elkaar vertellen wat we ook maar willen en daar ben ik wel blij mee.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Mijn borsten beginnen ook al te groeien en ik hac dus bij de zeeman topjes gekocht en die zaten voor geen meter want er zat aan de onderkant een elastiek van binnen en ongeveer 1 maand later dacht ik erover na om een bh te kopen want mijn borsten waren al wat groter dus kocht ik 2 bh’tjes bij de zeeman maar ik durfde het niet aan te doen naar school dus deed ik het alleen aan als ik ergens heen ging naar de stad of de winkel daarna kocht ik een pak met 5 topjes bij de primark en die zitten echt heel lekker sinds dien draag ik ze altijd .

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Vraag het maar niet aan je vader, skip die klasgenoten die niet je vriendinnen zijn. en ga lekker met je vriendinnen naar de H&M en koop een leuk BHtje! je moeder vindt die BH vanzelf wel in de was! succes meiske!

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Heeey, mijn borstjes beginnen nu te groeien en en ik wil een bh maar ik heb wel nog bijna niks! Het doet wel pijn als ik er op druk dus ja.... ik ga nu naar het middelbaar. Ik durf op 1 of andere reden het niet te vragen. Wat kan ik doen?

    11 jaar
    6 jaren geleden
  • 98 y? Wat is dat nu weer voor een maat? Verzinsel of wat?

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb nu 98 Y en draag nooit kleding dus schaam je er niet voor

    11 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik was 11 toen ik een bh tje ging dragen. Nu heb ik maat 95 i ze zijn erg hard gegroeid in het afgelopen jaar. Een jaar terug had ik nog 95 d. Ik heb wel het afgelopen jaar heel vaak ZONDER bh gelopen, zo los onder een trui of in de blouse. Ik vind het op dit moment fijner dan met een bh te lopen. Soms heb ik wel een hemd aan als de trui of blouse erg doorzichtig is

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben zelf 14, en draag ook al 2j bh. Dus helemaal niet raar hè. Gewoon vragen aan mams.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik droeg al vanaf m'n 9e van die topjes ??.. Vanaf m'n 11e ging ik bh's dragen. M'n cup is nu 70B en niemand uit m'n klas heeft als borsten. Maar back to the point: Het is niet raar dat je al bh's draagt :)

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben zelf 13 en draag ook een bh(tje) en de rest van mijn klas heeft nog niet echt borsten maar je moet je er vooral niet voor schamen...zeg of vraag het gwn aan je ouders (ik heb zelf liever m'n moeder) en die helpt je vast wel....zelfde toen ik voor de eerste keer ongesteld werd x

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Nee hoor als je het nodig hebt dan moet je dat aan je moeder of zus vragen

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • we waren in de kledingwinkel en vroeg me moeder het "gewoon"

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje 13: " Welke cup maat hebben jullie dan? Ik heb zelf 75c is dat gek voor mijn leeftijd" Tuurlijk is dat niet raar. Iedereen is anders. Ik heb zelf ook zoiets.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Welke cup maat hebben jullie dan? Ik heb zelf 75c is dat gek voor mijn leeftijd ?

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb gewoon een topje aan

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • ik heb al een b cup, maar draag niet graag een bh. voel me niet goed men een bh aan, liever losjes in de bloes.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • ik weet het zelf ook niet. en ik durf er ook niet over te beginnnen tegen mijn ouders.

    12 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten