Skip to content
6 reacties
430 weergaves

Schaamhaar vagina scheren?

Hey, ik ben L. en ik ben 12 jaar. Ik scheer al een tijd mijn oksels en benen. Maar vandaag heb ik ook mijn vagina geschoren voor het eerst. Ik heb het gevoel dat ik dat niet had moeten doen, maar waarom?! Het voelt zo schuldig op de een of andere manier.. Ben ik hier te jong voor?

12 jaar
11 jaren geleden

6 Reacties

  • Schaamhaar en rode pikkels.

    Je hebt gelijk. Ook al wil je het niet, je moet je er nog niet voor schamen. Wij noemen het venushaar.
      En over die pikkels:
    Een vriend van mij heeft daar ook veel last van. Zijn vriendin wist over de werking van honing op wonden en ontstekingen.
    Zij smeren zich nu in met honing na het scheren. Dat is nogal plakkerig maar dat wordt minder als je de honing met wat olie mengt zegt ze. Zij gebruiken nu ook olie, amandelolie, in plaats van scheercrème. Die olie niet weg wassen, maar er wat honing over doen en samen in de huid wrijven, het teveel weghalen en de rest een poosje laten intrekken. Die pikkels blijven nu weg.
    Wij hebben dat vrijdag ook geprobeerd en willen dat nog. Pikkels hebben wij niet, maar de huid is zachter en het smaakt.
    Wie dat nog probeert, laat eens weten of het bevalt.

    21 jaar
    11 jaren geleden
  • Wat maakt het uit

    Ik ben een meisje van 13 jaar en ben pas ongeateld geworden en heb namelijk ook pas okselhaar gekregen dus dat scheer ik dan weg en schaamhaar die naam alleen al haha dat had ik al vanaf me 10de echt raar je moet niet bang zijn als je het al vroeg hebt of het pas later krijgt alleen als je het scheert en je er een figuur in wil maken kun je ook namelijk alleen als je je hebt geschoren wel ecen insmeren met iets van olie of bodylotion zwitsal werkt het best anders krijg je rode innieminnie bultjes wat erg vervelend is en irriteerd maar schaam je er vooral niet voor

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • Ik doe het ook

    Ik doe het ook, ik ben 13. Ik sport namelijk erg veel. Je hoeft je er niet voor te schamen. Het hoort bij de puberteit. 

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • Waarom schuldig?

    Ja natuurlijk mag dat. Is helemaal van jouw, dus gaat niemand wat aan. Maar ga bij jezelf eens na waarom je je schuldig voelt, dat is raar en als je weet waarom, dan voel je je misschien niet meer zo schuldig.

    21 jaar
    11 jaren geleden
  • Re: schaamhaar vagina scheren

    Je mag het zelf weten. Scheren van schaamhaar doen veel meiden (en sommige jongens ook zelfs...). Het kan dat het zeker de eerste keren wat onwennig voelt, dat het erg prikt bijvoorbeeld. Maar als je het prettig vind, hoef je je er echt niet schuldig over te voelen.

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • doe wat je zelf wilt

    Je hoeft je niet schuldig te voelen hoor..... Maar je moet het alleen doen als je het zelf wil, en niet omdat het mode is ofzo. Als het niet goed voelt, moet je het gewoon niet meer doen. Als je het mooi vind, moet je het gewoon blijven doen.   En de leeftijd heeft er niks mee te maken denk ik. Zodra je schaamhaar hebt kun je je scheren, klaar.

    12 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten