Skip to content
33 reacties
1055 weergaves

Schaamhaar

Ik wil graag seks maar moet ik mijn schaamhaar dan scheren of niet? Wat doen jullie? Xx L

15 jaar
11 jaren geleden

33 Reacties

  • normaal

    Ik scheer niet. Heb het wel gedaan helemaal kaal. Maar nu laat ik het gewoon weer helemaal nornaal als een volle bos. En ik schaam me er niet voor het hoort er gewoon te zitten. En ik hoef me geen zorgen te maken over scheren, jeuk, bultjes irritaties. Vind het als een meisje gewoon schaamhaar heeft veel mooier, mijn oudere zus heeft ook gewoon een volle bos. Ik zou niet scheren maar dat moet je zelf weten

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • Scheren.

    Hallo meisje je moet het zelf bepalen of je je wilt scheren of niet. Als een jongen je niet accepteerde omdat je je eigen niet wilt scheren bij je venusheuvel dan is hij je niet waard. Ik persoonlijk vind als een meisje daar beneden helemaal glad geschoren is mooier staan. Mijn vriendin is namelijk ook kaal daar beneden en haar kleine schaamlippen hangen er heel veruit en zijn zeer vol dus niet dun maar echt vol gezwollen.ze draagt altijd een string of een slip die doorschijnt zodat je ze kan zien zitten. En als we naar de sauna gaan schaamt ze zich niet ze zal nooit met haar benen over elkaar zitten ze laat het gewoon zien.succes alle meisje.

    20 jaar
    11 jaren geleden
  • Scheren

    Ik scheer mezelf al vanaf dat ik schaamhaar kreeg... Ben nu 17 en hou mezelf nog steeds kaal..

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • Glad boerenmeisje?

    Wat een leuke reacties allemaal. Maar, ik ben nu wel benieuwd hoe het met 'boerenmeisje' gaat. Heb je je nog geschoren, of misschien bijgeknipt zoals het meisje hierboven? En, hoe voel je je nu, al met al?

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • ik knip ;)

    Doet minder pijn

    14 jaar
    11 jaren geleden
  • Scheren

    Ikzelf vind het net als heel veel jongens/mannen sexier als een meisje zich scheert.
    Ik vind dat een meisje alleen haar boven op der hoofd mag hebben. En natuurlijk wimpers en wenkbrauwen haha

    Xx

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • Goed, ga zo door.


    Je begon met de vraag: moet ik mij scheren, ik wil seks. Daarop blijft mijn antwoord: ja dat is een goed begin. Maar nu denk ik dat dat eigenlijk niet het probleem is.
    Een beetje seks lijkt wel leuk maar het komt er niet van en het is ook niet echt belangrijk voor je. Je bent een beetje onzeker.
    De zomer komt er weer aan en over een paar weken kunnen we weer gaan zwemmen. Je zou eens een strandje kunnen zoeken in de buurt waar je geen badgoed hoeft en daar je moed op de proef stellen. Als je dat eng vind, probeer eerst eens topless. Niemand kent je daar, en niemand wil wat van je. Wel kan je daar vrienden maken. Kijk dan voor je gaat eens in de spiegel hoe je je wil presenteren.
     

    21 jaar
    11 jaren geleden
  • Zou het doen.

    Ik zou het doen hoor.

    23 jaar
    11 jaren geleden
  • Weinig gebeurd?

    @ leuk boerenmeisje Je zegt dat er weinig is gebeurd, maar, je gaat nu wél twee keer per week naar fitness, ontmoet daar allerlei mensen, en je zet ermee door ook. Complimenten. Er zijn heel wat bezoekers van een fitnessclub die daar liever niet douchen, precies om de reden die je aangeeft, dat het gewoon onhandig druk is daar. Leuk dat je al wel mesjes gekocht hebt. En nee, het is helemaal niet erg als je je niet scheert. Maar, als je ze nu toch hebt, gebruik ze dan gewoon een keer. Knip je schaamhaar eerst kort, maak het dan goed vochtig, scheerschuim erover, en scheer je intiem. Pak er een spiegel bij, zodat je goed kunt zien waar je scheert. Verzorg je huid nadien met lekkere bodymilk, want zo'n eerste keer kan de huid wat trekkerig zijn. Hou het een maand kort, zorg in elk geval dat je kutlipjes echt kaal zijn. En bedenk ja dán, en echt pas dan en niet eerder, wat je verder wilt. Voel je je niet prettig bij een kale doos, prima, dan heb je het wél geprobeerd. Met een paar maanden is je schaamhaar weer als vanouds. Blijk je het gevoel van scheren en een gladgeschoren kutje lekker te vinden (al is het maar omdat het een heel ander gevoel is als je jezelf vingert) dan ga je gewoon door met jezelf scheren.   Hardstikke goed dat je bent uitgegaan, super dat je het aandurfde om iets teveel te drinken. En helemaal goed dat je tóch naar je gevoel bleef luisteren toen die jongen opdringerig werd. Hoe reageerden je vriendinnen, de meiden uit het groepje waar je mee uit ging, toen je terugkwam. Heb je ze verteld dat die jongen zijn handen niet thguis kon houden?   Mooi dat je je bijna nooit meer eenzaam voelt al, echt fijn om te lezen.   En, wat let je om online te gaan daten. Je doet in elk geval date-ervaring op, en je ervaart dat je boerenafkomst geen beletsel is om contact te krijgen, laat staan een afknapper. Echt, er zijn jongens zát die jouw nog wat terughoudende houding weten te waarderen.   Ga door met nieuwe dingen ontdekken, experimenteer, en als iets je niet bevalt, luister naar je gevoel. Je kunt dat, dat spát eraf in je tekst.

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • @jongen 21

    sorry voor me late reactie, post met me mobiel is blijkbaar niet doorgekomen.

    Ik had niet meer gereageerd hier omdat ik eigenlijk niets nieuws te melden had. Het wil allemaal niet zo lukken.

    eigenlijk is er weinig gebeurd, ik fitness nu twee keer per week (en hoop een mooier/strakker lichaam te krijgen daarmee). Moet bekennen dat ik niet meer heb gedoucht daar, het is telkens zo druk en dan voel ik me toch wel te onzeker om naakt te gaan. Had laatst al wel mesjes gekocht maar kon me er nog niet toe zetten ze te gebruiken, is het nou zo erg als ik niet scheer?

    Ben ook voor het eerst uitgegaan met vriendinnen uit me klas. Had iets te veel gedronken en ik was best wel los dus, was met een jongen soort van dansen totdat hij me begon aan te raken. vond ik echt vervelend, ben toen maar even teruggelopen naar me vriendinnen.

    Verder zou ik heel graag een vriendje willen, maar wordt bijna 20 en ben beetje moedeloos. Het lukt me niet :-(

    maar evengoed ben ik al hardstikke blij met hulp. Spreek vaker af met vriendinnen, voel me bijna nooit meer echt eenzaam dus. Voel me nu al een stuk gelukkiger. Bedankt! :-)

    xx boerenmeid

    ps is het echt geen afknapper voor jongens dat ik een boerenmeid ben?

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • @boerenmeisje,

    Lees je nog mee? We hebben lang niets van je gehoord. Hoe gaat het nu? Ben je nog aan het fitnessen en douche je nu samen met de anderen? Hoe draag je je schaamhaar? En vooral heb je nu een vriend?
    Nog even over dat scheren. Als je daarvoor schrik hebt, probeer het eens het valt goed mee. Er zijn ook scheermesjes met een tralietje er voor, dat je je niet snijdt. Wilkinson Protector heet er één. Die scheren niet zo glad als de gewone, maar het verschil is niet te zien je kan het alleen voelen, en zolang je alleen scheert voor die meiden onder de douche is dat ruim voldoende. Na wat oefening ga je dan over op de gewone. Laat je eens horen hoe het met je is?
    Succes.
     

    21 jaar
    11 jaren geleden
  • leuk

    ga gewoon sexen toch lekker

    20 jaar
    11 jaren geleden
  • @boerenmeisje

    Hee boerenmeisje,

    Heb net even je verhaal helemaal doorgelezen, maar volgens mij hoef je je nergens zorgen over te maken.

    Ten eerste heb ik ook een hele bos met schaamhaar, en ik ben ook nog eens besneden. Dus ja, soms denk ik ok wel eens, wat moet een meisje hier wel niet van denken?? Maar ja, zolang ik nog met.mn piemel kan plassen en ervan kan genieten is alles toch goed?? Ik denk dat dat ook het belangrijkste is, dat je gewoon tevreden kan zijn me je lichaam en ervan kan genieten.

    Dat je 19 bent en nog nooit seks heb gehad is echt niet erg, ik heb dat ook nog nooit gehad en zat er ook wel mee.. Maar ja, ik krijg vanzelf wel een lieve vriendin;-)

    Als ik in jou schoenen stond zou ik ook zeker tegen die jongen zeggen dat je het leuk vind om eens met een jongen te werken. En wss heertje hij ook het ongekeerde bij jou, zou wel lukt zin toch?

    Je ben echt op de goede weg als ik alles zo.lees, maak je echt geen zorgen; je bent perfect zoals je bent.

    Groetjes

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • Zwijmel zwijmel

    Diep respect voor jongen van 20. Wat snap jij meisjes goed zeg. Waren maar meer jongens zo! Zwijmel zwijmel!   En boerenmeisje, ik scheer af en toe. Als ik er zin in heb. En anders doet mn vriend het er maar mee, hij heeft nog nooit geklaagd haha. Heel veel succes, meid. En inderdaad; niemand is perfect. Ik was ook aardig flink onzeker over down there, over m'n borsten.. Alles. En er zullen ook mensen zijn die me niet mooi vinden, maar ik weet dat mijn vriend me wel mooi vind. En dat is wat telt. Fuck de rest! En ik weet zeker dat er ook iemand voor jou komt die jou dat gevoel zal geven. Liefs x

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • Mooie reacties

    Leuk he, al die reacties op wat je schrijft. En ja, ik vind het keigoed van je dat je ondanks alles toch bent gaan sporten, en het misschien zelfs wel wéér gaat doen ook. En je ziet het, niet iedere meid scheert zich, en natuurlijk, hoeft ook helemaal niet. Dat dat andere meisje een vies gezicht trok zegt vooral ook veel over haarzelf trouwens. Niet iedereen voldoet aan de schoonheidsidealen, nou én?   Over dat je binnenste lipjes buiten je buitenste uitsteken is doodnormaal. En, heel erg mooi ook nog eens een keer, vind ik, en met mij veel andere jongens. Zo'n strak designerkutje, niks mis mee, maar eh, niet erg opwindend. maar dat je naar elkaars kutje en borsten kijkt, heel gewoon hoor, jongens kijken ook naar elkaars geslachtsdelen. En tja, ík vind het daarom ook best mooi als je bij een meisje haar lipjes kunt zien doordat ze zich scheert daar. Maar, dat is en blijft een kwestie van smaak. Het enige échte voordeel van scheren is dat je, als het ooit zover komt dat een jongen je beft, dat hij geen losrakende haartjes tussen zijn tanden kan krijgen (ieks...). Maar inderdaad, het vraagt wel om regelmatig scheren, ook al kun je dat tijdens het douchen doen natuurlijk. Ik snap ook best dat je het intieme scheren toch wel eng vindt. Overigens, en ik geloof dat ik daarin best bijzonder ben, okslehaar vind ik mooi, ook bij meiden. Haar op armen en benen vind ik dan weer níet mooi, haha.   Wat je tegen die jongen kunt zeggen? Nou, álles eigenlijk wel. Over waar jullie samen aan werken iets vragen (verzin tevoren wat) kan natuurlijk, maar wat houdt je tegen om iets van jezelf te laten zien, bijvoorbeeld door iets te vertellen over wat je thuis meemaakte, hoe stom je moeder soms uit de hoek kan komen. Of, iets over een tv-programma's wat je pas zag, daar je mening over geven, en naar die van hem vragen. En heb je zijn e-mailadres al? Bedenk een vraag en leg hem die voor... Spannend, om contact te leggen, maar ook dat is gewoon een kwestie van dóen, uiteindelijk. Gaat je heus lukken, let maar op......

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • ik scheer ook niet

     hey boerenmeid,  je bent niet de enige. Ik scheer me ook niet beneden. Alleen in de zomer mijn oksels en benen maar mijn vagina nooit. ik heb mezelf geaccepteerd zoals ik ben en dat is met veel schaamhaar.  Een aantal van mijn vriendinnen scheren het ook kaal maar ik ga het echt niet doen....het hoort er vind ik. En vind het ook normaal.  Mijn oudere zus scheerde het ook altijd kaal maar die heeft ook sinds een halfjaar weer een volle bos, omdat ze het zat was om eke keer weer die ellende jeuk en pijn te moeten doorstaan alleen omdat anderen het mooier vinden en het anno 2013 zou horen. Ze zei tegen mij wees blij dat je nog nooit geschoren heb, ben het dus ook niet van plan. Je bent niet de enige boerenmeid

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • @jongen 21,19 en meisje 20

     bedankt voor jullie helpende reacties.   Ik zie thuis wel eens me ouders naakt en zij mij, dat ben ik gewend. Plus het zijn mijn eigen ouders die veroordelen me niet en kijken niet naar hoe ik er uit zie. Vandaar dat ik me toch schaam en het onprettig vind om naakt te zijn bij anderen. Over me vader meestal (in de paar keer dat het gebeurd is) als ik dat zie dan heeft hij dat al voordat hij mij dus ziet. En verder dacht ik dat je dus meer schaamhaar kreeg als je ouder werd vond het daarom gek dat het bij mij een flink stuk voller is en meer uitloopt.   Achteraf wel goed van die vriendin ja, al vond ik het op het moment echt niet leuk. Was niet makkelijk maar wel een goede oefening. Donderdag weer  - misschien.    Naja ik vond het heel erg ongemakkelijk om naakt te zijn dat sowieso en dan vooral tegenover een aangkleed iemand vond dat erg naar. Ik zag gewoon dat ze haar ogen liet glijden over me hele lichaam en ze trok echt een vies gezicht. Ze moet het idd zeker hebben gemerkt dat ik me ongemakkelijk voelde.   Mja verder hebben jullie ook wel gelijk denk ik, het zal langzaam gewoon meer gewend raken als ik het elke week doe. En inderdaad je hebt ook gelijk dat iedereen naakt van de douche komt en dat ze daarbij ook naakt zijn met anderen. Vond het zelf een ongemakkelijk moment om zo uit de douche te lopen, me klasgenootje zat er totaal niet mee, al heeft zij dan wel alles mee met haar lichaam.    Wat kan ik tegen die jongen zeggen als oefening zegmaar? om beter te worden om met jongens praten. Hoe kan ik me aantrekkelijk maken?   Heb er nooit over nagedacht maar mijn binnenste schaamlippen steken bij mij uit. Heb het nooit een ander meisje naakt gezien dus ik wist niet anders dan wat ik heb normaal is. Heb stiekem naar me klasgenootje gekeken , bij haar steekt er niks uit.   Last but not least het scheren Wat houdt mij eigenlijk tegen? Ik weet het eerlijk niet, misschien meerdere dingen of misschien zit het allemaal tussen me oren. Waarom zou ik me nou moeten scheren, zelf zat ik er nooit mee. Al zou ik me ongemakkelijk voelen als ik met een aantal meiden sta te douchen en iedereen heeft zich wel geschoren.   Dan nog voelt het alsof ik het voor hun scheer. Ik zal er thuis vast een opmerking over krijgen, maar goed dat is het natuurlijk niet. Het is 2013 en ik ben 19, dat klopt en ik zal lang niet de enige 19e jarige  meid zijn die anno 2013 er niet aan mee doet.    Het lijkt me eng om daar met een mes te scheren (al helemaal op me lippen) en het is gewoon erg veel werk plus voor wie doe ik het?   Heb er ook een hekel aan om me benen en oksels te scheren, wat ik normaal alleen zomers doe. Bedacht me avond voor het fitnessen van ohja moet ik nu wel even doen.   @meisje 20 Ik weet het niet hoor, zou ik echt zekerder worden als ik haar weg haal van een plek die niemand ziet. Al zou ik me wel, dat geef ik ook wel toe, me iets meer op me gemak voelen onder de douche.    Dat zou ik echt niet durven, ga jij wel eens zonder een slip onder een rok de deur uit? Durf je dan makkelijk met jongens te praten? Hebben ze het door? Zou er juíst onzeker van worden.    hoop snel wat te horen   groetjes en liefs,   boerenmeisje        

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • Gedoe

    Die jongen heeft gelijk, scheren is best een gedoe, moet je inderdaad bijhouden. Maar, het is ook gewoon een lekker gevoel, zo'n mesje over je huid, ook over je buitenste lipjes. Ik begin altijd spontaan te lekken als ik het doe, en, ik voel me er gewoon een stuk zekerder door als ik weet dat ik mooi glad ben. Ik zou zeggen: probeer het gewoon, volgende keer in de sportschool durf je je vast makkelijker te laten zien, net zo glad en strak als vele andere meiden. En ja, ook mijn binnenste lipjes zijn zichtbaar. Hihi, zéker als ik wat opgewonden ben. Gewoon doen, kaal scheren. En hihi, als je het ooit durft, met je blote poes onder een rokje is érg spannend, als je dán die jongen aanspreekt....

    20 jaar
    11 jaren geleden
  • Blote opdracht

    @boerenmeisje 19 jaar Mooi zoals je beschrijft hoe je thuis wel eens een erectie ziet. Zolang je pa maar niet wil dat je daaraan komt, niks mis mee. Dat je (veel) meer schaamhaar hebt dan je moeder is helemaal niet raar, hooguit wat onhandig, voor jou.   Wat een lieve vriendin, dat ze je onder de douche heeft weten te praten, en sorry zegt dat ze zat te pushen. Maar dat je je doodschaamt omdat een ander meisje je bloot zag, kom op zeg, wat maakt dát nu uit. Ze was met haar mobieltje druk, zoals vele jonge meiden. Wat voor blik ze opzette lees ik niet, wél dat jij die negatief opvatte. Maar ik denk dat ze je gewoon niet kende, daarom even naar je keek, en áls, als je al zag of vond dat je veel schaamhaar hebt dan kan het heel goed zo zijn dat ze vooral iets denkt als'ik wilde dat ik dat maar durfde'. Oh, ze zal vast hebben gezien dat je je ongemakkelijk voelde, maar, wie voelt zich nu gelijk op dr gemak in een nieuwe situatie. Vergis je niet, alle meiden lopen in hun nakie van de douche naar de kleedkamer, drogen zich daar af en heel wat meiden lopen daarbij echt niet te showen met hun lijf. Je hebt gesport, klaar, keigoed dat je het deed. Niks mis mee.   En met die jongen, leuk toch, zo'n bekentenis naar elkaar. Sta open voor volgende contactmomenten, kijk net wat vaker naar hem, vang zijn blik, geniet van wat jullie met elkaar delen.   Laatste, als jij je onzeker voelt over je schaamhaar, wat houdt je nu eigenlijk tegen om jezelf te scheren? Gewoon, je kutje, je benen en wellicht ook je schaamheuvel. Eerste keer best lastig (eerst kortknippen, of tondeuse gebruiken, op een moment dat je alleen thuis bent, dan flink scheerschuim, en venusmesje erover) en misschien een paar minisneetjes. Tweede keer gaat al veel beter, en sneller, daarna voelt het gewoon lekker, die aandacht voor je blote lijf. Het enige is dat je het wel moet bijhouden, je benen eens per week of twee weken, je kutje toch al gauw om de dag. En ja, dat kost een paar euro, voor de mesjes. Nou en? Onder de douche is het na wat oefenen zo gedaan. O, enne, wees niet verbaasd als je binneste lippen buiten je buitenste uit steken, dat is doodgewoon, de meeste meiden hebben dat, al helemaal als er stoute gedachten door je hoofd gaan.    

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • Waarom verprutst?

    Is je moeder niet tussen de 40 en de 50? Dat ze minder schaamhaar heeft dan jij met 19 is gewoon.
    Dat je familie soms de badkamer binnen komt ben je gewend, maar die fitness lui daar schaam je je voor. Is dat niet raar?
    Hoe vaker je na de fitness gaat douchen hoe gewoner het wordt, de 1e keer heb je nu gehad. Trek je niets aan van die anderen. Na een tijdje is het zelfs wel leuk. Je ziet dan ook hoe die hun schaamhaar verzorgen.
    Voor jouw lijkt dat schaamhaar super belangrijk. Als je het scheert of bijwerkt, ben je dan bang dat je moeder of je huisgenoten daar wat van zeggen? Is dat voor jouw een reden om het niet te durven? Jij bent nu op een andere school, daar moet je je aanpassen. Het is 2013. Je bent 19. Zeg dat thuis als het nodig is.
    Zodra je kan praat eens met dat meisje van de fitness.
    Het antwoord van die jongen lijkt mij nu niet zo enthousiast, maak je geen illusies. Maar je wil een vriendje en je wil seks, en dat zal best lukken. Vraag hem dan hoe hij het graag heeft.
    Zo ongeveer is het mij ook gegaan, ik vroeg mijn vriendin, of zij zich niet eens zou scheren. Ze wilde dat niet, maar toen zij ze "jij eerst". Van toen doen wij dat samen.

    21 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten