Skip to content
12 reacties
870 weergaves

Not sure about this...

Hey. Ik weet niet precies of dit onder verslavingen valt, maar dan merk ik vanzelf dan wel. Ik ben zo'n persoon die houd van snelheid en dan heb ik het niet over de "Ik ga lekker even F1 kijken", maar over de "hoe hard kan mijn auto vandaag". Ken je die Russische videos waarin mensen door het verkeer slingeren? Welkom in mijn leven. Overdag en zowel 's nachts ga ik met 150 over de snelweg met totale schijt. Beetje de limiet die ik aanhoud zit zo'n 40 boven de maximale snelheid. Natuurlijk in woonwijken of gebied van scholen rij ik gewoon rustig, maar daar buiten trap ik het gas in en luister ik naar het mooie gevluit van mijn Vtec. Je raad het vast al wel, Civic rijder. Hij is volledig standaard alleen ben ik recentelijk achter gekomen dat ik van 0-100 in 4 seconden doe. Dit laat mij dan denken "Kan wel sneller". Ik wil het alleen niet meer doen, maar ik wil snel rijden. In iets willen, maar het ook niet willen ben ik echt een koning. Hoe stop ik met gassen overal en leer ik rustig rijden??

PS: Die benzine prijzen helpen wel wat mee stiekem

20 jaar
3 jaren geleden

12 Reacties

  • Gelukkig mag ik wel alleen de weg op en heb ik dus in jouw ogen blijkbaar recht van spreken.

    Je geeft heel mooi aan dat je rustiger wilt leren rijden maar wanneer mensen zeggen wat voo een wegidioot he bent ga je jezelf verdedigen. Wat wil je nu eigenlijk??
    Jij bent een beetje het type waarvan ik zeg halleluja wanneer je een eenzijdig ongeluk krijgt waardoor je nooit meer de weg op kunt.....
    Ga lekker mee doen met slechtste chauffeur van Nederland ofzo, halve zool.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts

    Reactie jongen 17

    Gelukkig ben ik 20, oud genoeg me eigen beslissingen te nemen en mag im auto rijden. Zoals ik net zei, je bent 17. Zorg eerst dat je alleen de weg op mag, begin dan pas met praten.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts

    Reactie jongen 23

    Ik heb meerdere tests gedaan tegen chauffeurs van zowel mijn als 2x mijn leeftijd. So far is mijn reactie tijd, aanpasgedrag en het om me heen kijken van een behoorlijk wat hoger niveau dan iemand van 32. Nee, indd. Ik ben niet de beste. Rijgedrag heb ik dan ook overgenomen van mensen om me heen. Ook nooit gezegd dat ik er trots op ben, maarja, het staat niet voor niets onder verslavingen. Ook door bochten rij ik gewoon te hard. Ik maak alleen uitzonderingen op basis van andermans veiligheid. Ik ga er niet vanuit dat iemand die aan de weg werkt (helemaal rechts) vol naar links gaat rennen voor de lol. Dat is bullshit en zal ook nooit gebeuren. 100 met een vrije weg ertussen is dan ook zeker veiliger dan wanneer ik met 150 zonder weg ertussen er langs rij.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • J20. Zozo, ze kunnen jou leven wel verfilmen, nieuwe Fast And Furious. Je doet er nogal koel over, je ex en al je boetes en crashes. Niet heel tof lijkt mij. Maar he, is dat duur wat je rookt? Want klinkt wel alsof je er heel gek van gaat doen, dat wil ik ook wel.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Grootspraak en broodjes AAP worden hier opgediend, trap daar toch niet in!!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • "Ik heb extreem veel ongelukken gehad" en "Ik weet wat ik doe". Twee dingen die niet bepaald met elkaar in harmonie zijn. Bij wegwerkzaamheden waar je 70 mag rij je niet harder dan 100, 110 en dat vind jij van jezelf blijkbaar heel netjes.
    Het lijkt mij toch dat er iets niet in orde is met jouw realiteitsbesef en volgens mij ben je ook geen goede chauffeur met al die ongelukken. Het enige waar jij blijkbaar goed in bent is hard rijden, maar dan moeten er geen bochten in de weg zitten of andere weggebruikers zijn.
    Dit kan uiteindelijk maar op een manier aflopen. Hopen maar dat je dan geen anderen meeneemt.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts

    Reactie meisje 18

    Ik ben meerdere keren geflitst, heb ook een punt op me rijbewijs door een undercover agent en heb genoeg telefoon boetes. Ik heb extreen veel ongelukken al gehad en zelfs in de auto gezeten bij me ex die haarzelf dood reed. Heb hiervoor een week in het ziekenhuis gelegen en eerlijk gezegd was het allemaal zo erg nog niet. Heb meerdere keren met het dak het asfalt gevonden en klapbanden ben ik ook bekend mee. Wegslippen in de regen, ook prima. Mijn eerste auto heb ik dan ook total loss gereden. Ik heb genoeg gedaan en ik weet wat ik doe.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Als jij iemand doodrijdt omdat je ver boven de toegelaten snelheid zit en niet tijdig kan stoppen, zal je probleem van "hoe stop ik met gassen" onmiddellijk opgelost zijn. Auto verbeurd verklaard, gevangenisstraf, met daarbovenop mogelijks nog een (levenslang) rijverbod. Als je niet zelf voor de rest van je leven in een rolstoel zit en door een rietje moet drinken. Je zou niet de eerste zijn.

    Gebruik je verstand en ga gassen op een afgesloten circuit, waar het toegelaten is. En niet op de openbare weg.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Wacht maar totdat je wordt geflitst of de politie je er een keer uit pikt, zwaar zonde van je geld dus. 9 van de 10 keer gaat het goed, maar eens heb jij ook prijs en is je auto total loss en kom je zelf in het ziekenhuis te liggen, dood of niet. Hou je gewoon aan je snelheid, een keer gassen is leuk maar hou het veilig voor jezelf en voor anderen.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts

    Reactie jongen 20

    Bij pech gevallen, werkzaamheden etc rij ik met sowieso 1 lege rijstrook ertussen. Stel er staat 70, dan rij ik met hooguit 100-110 er langs met zoals gezegd die lege rijstrook ertussen. Ik hou rekening met alles en weet wat ik doe met hoge snelheden. Ik kan ook getuigen van het probleen dat 100 rijden je daadwerkelijk dood moe maakt ten opzichte van de oude 120-130 regel. Hoge snelheden maken je veel meer alert.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Honda en BMW, de typische moordwapens van de bloeddorstige verkeerspsychopaten. Wat nobel van je dat je mensen in de bebouwde kom toch nog een overlevingskans gunt. Maar wegenbouwers zoals ik, wij zijn geen haar beter dan de insecten op jullie voorruit. Je moest eens weten hoe diep onze minachting voor jullie is.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Door beelden te kijken van en nabestaande te spreken van verkeersslachtoffers

    Je bent niet stoer je bent een potentiële moordenaar

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten