Skip to content
7 reacties
796 weergaves

Ben ik verslaafd aan mijn telefoon?

Hallo,     Ik ben 14 jaar en ik kan niet zonder mijn telefoon. Ben ik nu verslaafd? Wat moet ik hiermee doen?   Zelfs in de nacht kijk ik op mijn telefoon en ik kan geen moment zonder.     Groetjes,   een meisje

14 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Als je mentaal niet zonder kan, dan ben je dus verslaafd, dat is de definitie. Dat veel anderen ook verslaafd zijn maar het ontkennen, zoals sommigen hierboven, doet daar niets aan af.

    Maar je bent al een heel eind op de goede weg: het willen inzien is de eerste vereiste om te kunnen afkicken. Doe zoals meisje hierboven zegt: hem niet overal meenemen: niet naar bed, niet naar de winkel, niet naar sport, niet naar school. En alleen op enkele vaste tijden ermee spelen. Je aandacht meer naar buiten richten, naar het echte leven. Laat jouw telefoon niet je leven bepalen, maar omgekeerd: bepaal jij wat je telefoon doet.

    Wat ook helpt is om te beseffen dat corrupte bedrijven zoals Facebook en Instagram en zo, net proberen om je wel verslaafd te maken. Ze willen alle gegevens van je stelen en heel je leven onder hun controle krijgen. Zij willen bepalen wat jij moet denken, wat jij moet kopen, welk nieuws jij te zien krijgt en wat niet. Ze willen jou tot hun slaaf maken. Eens je dat begrijpt, kan je die apps gemakkelijker loslaten. Praat gewoon rechtstreeks live met je vrienden, niet via die stomme apps van corrupte bedrijven. En dan heb je ook veel minder misverstanden en ruzies.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat een onzin. Er zijn miljoenen mensen die niet zonder hun Bijbel kunnen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Heyy, mijn tip is om je telefoon niet eens mee te nemen naar boven. Ik laat mijn telefoon altijd beneden liggen als ik ga slapen, zo ga ik er ook niet op zitten midden in de nacht. Als je je telefoon als wekker gebruikt zou ik maar een normale wekker kopen. Dan heb je ook geen reden meer om hem echt naast je bed te hebben. En zoals jongen hierboven zegt. Kijk eens hoe lang je zonder sociale media kan. Verder kun je ook nog een app downloaden(of misschien heb je dat al) waar je kan zien hoeveel uur je per dag op je telefoon zit. Zo kun je misschien een doel instellen om zo je schermtijd minder te maken

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat miljoenen mensen het doen betekent niet dat het geen verslaving is. Het is absoluut wel een verslaving. Verwijder insta en snap enzo eens en kijk maar hoe lang je het volhoudt.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik denk niet dat dat raar is. Ik ken geen enkele persoon van onze leeftijd die niet zonder zijn telefoon kan.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee hoor, dat heeft tegenwoordig iedereen. Tenzij je daardoor nachten doorhaald, maar daar ga ik niet vanuit.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Welnee TS, dat hebben we allemaal. Laat je geen verslaving aanpraten. Is heel normaal. En trek je niets aan van die onzin dat het niet goed is om snachts op je telefoon te kijken. Het blauwe licht zou zogenaamd je slaap hormonen verstoren en slapeloze nachten veroorzaken. Bullshit. Wanneer ik de slaap niet kan vatten, tokkel ik nog een halfuurtje in bed op mijn telefoon en meteen daarna val ik als een blok in slaap. Vaak met mijn telefoon nog in de hand, hihi. Niks aan de hand met jou. Gewoon doen wat je leuk vindt.

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten