Skip to content
13 reacties
422 weergaves

Nagelsbijten!!

Ik heb geen idee hoe lang ik het al doe maar lang is het zeker. Ik bijt al een hele poos elke dag m de zoveel minuten op mijn nagels? Hoe kan ik dit stoppen? Iemand tips??

15 jaar
10 jaren geleden

13 Reacties

  • Ik beet vroeger ook op m'n nagels, maar t verpest je gebit best erg. Kijk maar eens in de spiegel hoe je nagels bijt, dat ziet er op zich al niet echt wat je noemt "charmant" uit. Maar kijk ook naar welke tand(en) je gebruikt tijdens het bijten en kijk hoe die tand staat.

    Hoogstwaarschijnlijk scheef. Dit was bij mij erg extreem omdat ik sinds m'n 7e of zoiets al nagels beet, maar toen ik 12 was kreeg ik een beugel en toen die beugel eraf mocht stond alles gelukkig weer netjes recht.

    Voor mij hielp het besef dat je van die lelijke scheve tanden kreeg al om op te houden met nagelsbijten, maar misschien is het ook goed voor jou om er een dealtje mee uit te slepen met je ouders ;)

    (Als je stopt, wat je dus sowieso al deed vanwege de scheve tanden, dat je dan bv een nieuw mobieltje krijgt van ze. Win-win situatie lijkt me ;) )

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • ik heb er ook last van. heel erg. ik zit nu in de derde en ik heb een belofte met mijn ouders. ik wil al tijden een nieuwe tele. als ik voor 2016 niet meer nagelsbijt en mooie nagels heb mag ik zelfs kiezen welke telefoon ik wil. ik wil dit zo graag dat ik al ben gestopt

    14 jaar
    9 jaren geleden

  • als ze me zien met nagelbijten krijg voor straf boeken

    op hoofd handen

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik bijt ook mijn nagels , maar soms ook weer niet. Dan probeer ik ze zo lang mogenlijk te krijgen en dan bijt ik er alleen maar op en haal het er niet volledig vanaf. Zoals de reacties hierboven zeggen , heb ik ook een reclame gezien met een anti-nagelbijt spul wat heel goed helpt! Ook kun je nepnagels of gelnagels laten zetten. Of nagellak opdoen. Daardoor durf ik m'n nagels niet eens aan te raken met mijn lippen , omdat ik dat zóó vies vind ! Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Groetjes , Y

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoi, ik beet ook heel lang nagels.. nu vond ik het op kleinere leeftijd niet erg.. maar op den duur kan je niks meer openmaken.. sinds de brugklas vind ik nagel bijten lelijk staan.. korte nagels terwijl bijna alle meiden super lange nagels hebben... nu ben ik gestopt.. en het staat veeeel mooier, nagellak hielp bij mij goed, en straf jezelf gwn als je nagelsbijt! Niet snijden ofzo nee iets minder erge straf.. leer dat nagelbijten af! Wand veel mensen vinden het super vies om je een hand te geven...

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • ik bijt als 7 jaar nagels.
    mijn moeder heeft geprobeerd het afteleren.
    maar dat lukt niet.
    dus nou zeggen dat het bij mij hoort.

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Dat heb ik ook. Je kunt spul kopen dat jenop je nagels mort doen en dat als je bijt dat het heel goor smaakt heb het geprobeert het os vies

    10 jaar
    9 jaren geleden


  • als nagels bijt pak plakband dan maak ze handen mee vast

    11 jaar
    9 jaren geleden

  • als zien nagels bijten krijg tik op hand

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • ik heb hetzelfde probleem ik had ook al een keer een anti nagelbijt nagellak gekocht maar dat werkte bij mij niet het smaakte helemaal niet zo vies

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • okee, dank jullie wel, zal het proberen ;)

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • ik snap je helemaal, ik heb precies het zelfde, er is ook zo iets dat heet bite ax ofzo, het is zooooo ontzettend vies dat je wel van je nagel af moet blijven. je kunt het gewoon opdoen net als nagellak en je kunt het gwn in elke drogist kopen, ik gebruik het zelf ook en het werkt echt goed!!
    veel sterkte ermee want het is echt heeeeel vies.

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Nagellak, nep nagels. gel nagels die zijn zp hard daar kun je niet door heem bijten

    14 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten