Skip to content
4 reacties
537 weergaves

Spotta

Goede middag allemaal, ik heb jullie hulp nodig.

Ik moet een keuze maken tussen Spotta en een andere bijbaan.

Ik heb al heel lang gezocht naar een bijbaantje, maar vaak bij de bedrijven waar ik heb geprobeerd een bijbaantje te krijgen, zeiden ze dat ik geen begeleiding kon krijgen als ik bij hun zou werken, want ik heb cerebrale parese, geen ernstige variant. Nu heb ik een bijbaantje bij Spotta, ik verdien 11,14 euro, per week en ik moet een wijk doen waar ik 2 uur zal erover doen om de folders te bezorgen.

Maar een vriendin van mijn moeder heeft ook een bijbaantje aangeboden, ik moet voor het bedrijf waar ze werkt mensen zoeken die eventueel werknemers kunnen worden op LinkedIn, thuis op de computer. Ik kan zelf bepalen hoeveel uren ik ga werken en wanneer, maar het moet natuurlijk wel gebeuren, dan zou ik voor 6 maanden de bijbaan hebben. Ik krijg bij de andere bijbaantje meer geld uitbetaald dan bij Spotta. Dus ik weet niet wat ik zou moeten kiezen, ik zou graag blijven werken bij Spotta en die andere bijbaan hebben, dus 2 bijbanen. Maar wat denken jullie wat ik zou moeten doen?
Met de vriendelijke groeten van M15.

15 jaar
17 dagen geleden

4 Reacties

  • Je bent een ambitieus meisje zie ik. Ik hoop dat jij je dromen waar kan maken. Laat je niet tegenhouden door je beperking! Je kan altijd meer dan je denkt, de geest is heel machtig en kan lichamelijke beperkingen overwinnen. Of het je allemaal gaat lukken weet je natuurlijk niet, maar waarom niet? Je hebt altijd meer spijt van wat je niet gedaan hebt dan van wat je wel gedaan hebt. Je weet dan waar je grenzen liggen. Je Nederlands is in ieder geval al een stuk beter dan het gemiddelde hier en dat is een goed teken. Bovendien, als je eenmaal op weg bent dan kom je in een soort van flow en wil je niet meer opgeven. Veel succes!

    23 jaar
    15 dagen geleden
  • Hoi J23, ik had zelf verteld aan de bedrijven wat voor begeleiding ik nodig heb en ze zeiden dat het voor mij niet verstandig is als ik bij hun zou werken. En ik ga nadat ik de havo heb gedaan, ik doe nu vmbo kader, volgend schooljaar ga ik TL doen, ik zit dan in de 3e klas, na mijn eindexamens ga ik havo doen, na de havo wil ik een HBO opleiding doen. Ik heb besloten dat ik de bijbaan die de vriendin van mijn moeder heeft aangeboden samen met folders bezorgen te gaan doen, dus ik ga 2 bijbanen doen. Ik verdien per week met folders bezorgen 11,14 euro.

    15 jaar
    15 dagen geleden
  • Bedoel je 11 euro per week? Of per uur? In het eerste geval lijkt mij dat uitbuiting.

    Ik denk dat een bijbaan op 15 jaar hier niet eens toegelaten is, dat je 16 moet zijn?

    Voor zulke dingen ga je best naar de RVA (in Vlaanderen) of het equivalent in NL, om te overleggen wat je mogelijkheden, rechten, plichten en beperkingen zijn.

    22 jaar
    16 dagen geleden
  • Dag TS, Je hebt nu dat baantje bij Spotta en dat is het rondbrengen van folders neem ik aan. Ik zag toevallig dat ze het voor jou als bezorger wel ingewikkelder willen gaan maken bij Spotta door het folderpakket te individualiseren dus dan moet je als een postbode gaan kijken wie er welk pakket moet hebben. Mensen kunnen ook aangeven dat ze geen pakket willen, die moet je dus overslaan.
    Is je daar al iets over verteld? Waarschijnlijk willen alle mensen gewoon het standaardpakket hebben dus zal het uiteindelijk wel meevallen.

    Je verdient 11,14 euro voor twee uur werken. Bij Albert Heijn zag ik dat iemand van 13-15 jaar 5,86 per uur kan verdienen, dus dat scheelt niet veel. Bij Spotta ben je in de buitenlucht, je loopt een heel eind en je kan zelf bepalen wanneer je bezorgt. Dat zijn voordelen.
    Misschien is het ook wel goed voor jouw beperking, die blijkbaar wel meevalt, om in beweging te blijven. Goed voor je spieren en goed voor je hart en bloedvaten.

    Nu krijg je dus het aanbod om op LinkedIn naar potentiele werknemers te gaan zoeken. Het verdient meer, maar het is maar tijdelijk. Dat bezorgen voor Spotta is volgens mij voor de meesten ook maar een tijdelijk iets. Hooguit een of twee jaar en dan zie ik weer iemand anders.

    Dat zoeken naar werknemers lijkt mij eerlijk gezegd wel wat saai. Je zit uren achter de computer en in plaats van gezond is het vooral slecht voor je ogen. Het kan en opstapje zijn naar beter werk als jij goed bevalt, maar dat is maar de vraag.
    Wat voor opleiding volg jij of ga jij volgen na je middelbaar? Of weet je dat nog niet? Een baantje kan je dan later zoeken in de richting van jouw studie.

    Ik heb gelezen dat jouw beperking zich uit bij het bewegen. Als iemand jou ziet lopen of zo, ziet zo iemand dan gelijk van "daar is iets mee" of is er gewoonlijk niets bijzonders te zien?
    Als jij ergens gaat solliciteren naar een baantje, zeg jij dan hoe het met jou zit of valt het op? Je praat over dat men niet de mogelijkheid heeft jou te begeleiden. Is dat dan wel nodig of hebben ze daar bij voorbaat geen zin in als ze horen over jouw beperking?
    Als jij folders kan bezorgen en via de computer informatie kan verzamelen, dan zal er toch niet veel zijn dat jij niet kan?

    Wat moet je nu doen? Je wilt Spotta niet kwijt, maar je wilt ook wel graag wat meer verdienen. Met 11,14 euro in de week kom je als meisje van vijftien niet ver natuurlijk.
    Het is aardig dat die vriendin van je moeder jou dat aanbod doet, dus daar zou ik serieus over nadenken. De tijd die dat extra kost kan je wel vinden lijkt mij. De school is bijna voorbij voor dit jaar en als het nieuwe schooljaar begint dan zijn die zes maanden ook alweer bijna voorbij. Heb je een idee hoeveel uur je dat per week/dag gaat kosten?

    Je doet in ieder geval weer wat extra ervaring op en als je straks zestien wordt dan heb je misschien meer kans op een wat beter betaalde baan.

    Veel succes maar!

    23 jaar
    16 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten